Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení střechy

Od: milis® odpovědí: 1 změna:

Potřebuji zateplit střechu mezi krokvemi a nevím co zvolit. Stříkanou pěnu, nebo m. vatu. Trámy jsou různě vysoké s rozdílem až 4 cm ( staré špatné byly vyměněny ) Do 5 let plánuju na těchto trámech zavěsit sádrokarton a udělat místnosti. Zateplit chci částečně již ted.

Co zvolit?

Díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Tohle jsem taky před 5 lety řešil.
Poptal jsem 3 možné varianty s tímto výsledkem.
PUR-cena šílená, zamítnuto.
Stříkaná pěna z Polné-nutná konstrukce, cena konstrukce by vyšla dráž a cena izolantu dražší než vata se stejnou lambdou v roli.
Vata v roli-konstrukce nejlevnější, vata též. Je možné použít také lepší lambdu a tím i menší vrstvu zateplení.
V mém případě vyšla nejlépe poslední varianta. Konstrukci jsem dělal sám a tím pádem vím jak.
Udělal bych již nyní celé předpokládané zateplení včetně konstrukce na sádroš. Ten pak můžete kdykoliv dodělat. Nemá význam dělat půl teď a pak vrstvu přidávat.
4 cm rozdíl konstrukci na sádroš nevadí. Můžete si též pomoci například kousky prken, střešní latí. Drobné nerovnosti je přinejhorším vata schopna vstřebat, je stlačitelná.
Poptejte, rozmyslete, třeba vám ale vyjde lépe jiná varianta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]