Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl reklamace na kopii klíče?

Od: deda43* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem si nechat přidělat ploché klíče s důlky k novým dveřím. Od dodavatele dveří jsem koupil polotovary po 100.- Kč a v OBEX Most mi pracovník pro jistotu udělal na zkoušku jeden klíč. Perfektně fungoval. Tak jsem odnesl zbytek osmi polotovarů a druhý den jsem si je vyzvedl. Ani jeden nefungoval.

Má smysl reklamace? Zahodit, koupit nové polotovary a někde jinde nechat udělat znovu?

Hezký den.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

6x

Pokud mě paměť neklame tak vždycky platilo, že reklamace klíčů nepřipadá v úvahu, pokud při zadávání zakázky nepředložíš i zámek/vložku. Bez zámku si zhotovitel funkčnost nemá jak ověřit.

Tak tak. Reklamace by byla možná jedině, kdyby dělal kopie a měl u toho i vložku. Když ji nemá, nemá šanci si to jakkoliv ověřit.
Ale neházel bych flintu do žita. Vzal bych klíče, vložku a šel tam ještě jednou. Většinou stačí klíče jen malinko přibrousit.
hnipirdo*

Pokud polotovary klíčů byly originály, má právo se bránit!

pecenkav*

Nemá právo se bránit, pokud tam sebou neměl tu vložku, je to jenom na výrobci těch kopií, jestli se s ním domluví.

lll*
hodnocení

3x

Reklamkvat ano, ale hlavně slušně a distingulovaně.

iz*

Hlavně distingULOvaně... (((((—:

hnipirdo*
hodnocení

1x

Samozřejmě že reklamovat! Já byl s jedním klíček dvakrát, podruhé i se zámkem, aby ten chňup, co mi je dělal, pochopil, že to dělal blbě!

hodnocení

1x

V každém případě reklamovat, neboť to funguje také jako výchovný prostředek. Ten člověk bude sekat stovky zmetků a brát za to peníze. V Chomutovském Globusu mi udělal velmi neochotný pán kopii klíče, ani se neobtěžoval s lístkem (před EET). Ani mě nějaký lístek nevzrušoval do chvíle, než jsem doma zjistil, že klíč nepasuje do zámku. Při reklamaci se mě zeptal "A lístek máte?" Reklamovat, hádat se, a příště poučen, hledat jiného zámečníka.

pecenkav*

A řekl sis o ten paragon? Ne, tak si nestěžuj.

Já si nevzpomenu na žádnou provozovnu, " klíčového průmyslu " kde by nevisela cedule že za funkčnost klíčů zhotovených bez vložky se nedá ručit. Tím pádem stačí aby při vaší reklamaci PÁN namířil na ceduli prst a vůbec se s váma nemusí bavit. Vemte vložku zámku, jděte na něj slušně a on s pilníčkem ze své dobré vůle klíče dobrousí. Když budete skákat jak čertík z krabičky, ničeho se nedomůžete.

Problém byl v tom, že kopie měla zcela jiné drážkování než origo, takže nějaký pilníček by byl na dvě věci.

ladinpraha*

Nee. Problém byl v tom, že jsi se na ten klíč nepodíval při převzetí, protože rozdílné drážkování je vidět na první pohled.

Tak v tom případě ale můžeš reklamovat u dodavatele dveří a ne u člověka co do nich vybrousil zoubky... A že zrovna ten první co udělal na zkoušku byl správný a ostatní špatné? To ty klíče nejsou stranově stejné po otočení?

vjfx
hodnocení

0x
Já bych to rozhodně reklamovala, uvidíte, co vám řekne. Vždycky se můžete domluvit alespoň na nějakém kompromisu.

molkos
hodnocení

0x
Rozhodně reklamovat už jen cena těch polotovarů co zničili neni malá + jejich výbrus. Stalo se mi, že jsem potřeboval udělat nový klíč k sejfu (ne trezor jen sejf) protože byl ohnutý a bál jsem se zalomení. Nebudu tam přece tahat celý sejf a samotný zámek z něj uplně snadno bez poškození minimálně 4 spešl šroubů nejde a kde pak sehnat stejné. Tak jsem donesl jen klíč ze kterého udělali kopii šel zasunout ale ne otočit až když se pomalu vytahoval a současně otáčel tak zapadl. Klíč nebyl zrovna levný a na prvních dvou provozovnách prý nemaj takový polotovar tak jsem reklamoval. Přiznali se, že použili polotovar se stejným bočním profilem ale větší délkou, který ubrousili (asi o trochu víc) což na předchozích dvou provozovnách asi neuměli, nenapadlo, nebyli ochotný a že originální klíč může být už opotřebený. Zmetek zahodili udělali z originálu novou kopii (jiný pracovník než předtím) a funguje už třetí rok takže stojí zato tam zajít i když neměli k dispozici zámek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]