Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předmět(y) na lednici

Od: svatoslav odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal na takovou hloupost: je/není v pořádku mít na ledničce nějaké předměty? Mám na ní (dočasně) tiskárnu od PC... Má to nějaký vliv na správnou funkci ledničky? Díky za info

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, předměty na ledničce nevadí, ale nemělo by nic hořlavého zapadnout za ledničku a zůstat tam. Je tam docela vysoká teplota (to tělísko má teplotu prý až 135 stupňů) a např. časopis může zahořet - a od něho už to jede (viz požár v hotelu Olympik v Praze). Zdravím!

doplněno 21.07.17 16:28:

majsterjoe - přesně tak. Není to trouba a přesto to tělísko může mít takovou teplotu. Mluvil o tom nedávno na ČT24 velitel zásahu při požáru hotelu Olympik. Když je za ledničkou delší dobu nějaký papír, tak může zahořet.

doplněno 22.07.17 03:58:

majsterjoe - odkaz už jsem hledal, ale marně. Bylo to živé vysílání na ČT24 v souvislosti s požárem toho bytového domu v Londýně, kde také hořelo od ledničky. A ten velitel zásahu v hotelu Olympik tam uváděl tuto hodnotu (patrně až ze zprávy vyšetřovatele). Nemusíte tomu věřit (také jsem tím byl překvapen), ale zřejmě jde o to, že když je to tělísko dlouhodobě zaizolováno novinovým papírem, tak té teploty dosáhne a papír vzplane. Pokud je to tělísko volné, tak této teploty nedosáhne (to jsem napsal původně nepřesně).

majsterjoe*

135°C to neni trouba...

doplněno 21.07.17 21:29:

@ben poprosím o odkaz, protože jak počítám, tak počítám takové teploty se nelze dopočítat. A na radiátoru máte kolik? 200?

Nevím, o jakém tělísku je řeč, ale zpráva o tom, že londýnský požár způsobila lednička v době, kdy ten barák ještě den hořel, byla - slušně řečeno - poněkud předčasná.
Lednička je ovšem elektrospotřebič trvale a bez dozoru zapnutý. Jistá obezřetnost je na místě. Nám třeba odešla myčka vcelku slušné značky plamenem. Kurvítko v elektronice způsobilo krátkodobé vyšlehnutí plamene. Kdyby na horní desce byla třeba hořlavá dečka a zasahovala až nad displej, mohlo být veselo. Když jsem potom na internetu hledal nový "programátor", zjistil jsem, že naši sérii výrobce už před léty uznal jako vadnou a nabízel zdarma nový programátor nebo slevu na novou myčku. Jenže potichu a nenápadně. Takže takových myček s vestavěným ohňostrojem bude ještě v provozu spousta. To víte, německá kvalita ..

ben®

Dobrý den, on ten požár snad nahlásil obyvatel toho bytu, kde začalo hořet, tak věděl, kde hoří (od čeho) a zřejmě to nezvládl již uhasit - potom to šlo rychle. Lednička měla být od anglického výrobce, který následně provádí přezkum svých spotřebičů. Tedy, obdobný případ, jaký uvádíte Vy s onou myčkou. Zdravím!

lll*
hodnocení

1x

Nahoře na lednici mám nákupní košík a dávám do něj chleba na usušení pro slepice a králíky.Za dva dny mám usušeno a neplesniví.

mkat*
hodnocení

0x

Pokiaľ otrasy zo spínania chladničky nevadia tlačiarni ,tak by nemal byť žiadný problém.

hodnocení

0x

Já mám na ledničce mikrovlnku už několik let, jedno druhému zřejmě nevadí.

hodnocení

0x

Hlavne na ni nedavej normalni troubu.
Teplosalajici veci hned u lednicky neni dobrej napad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]