Nejste přihlášen/a.
Tak Vy jste byt neprodával, ale převáděl členská práva..si myslím.
Podle mne to na Vás jen zkouší..a čeká zda se "chytnete". Nic moc jiného udělat nemůže. Asi těžko budete zodpovídat za vady v bytě po dobu "X" let.
Napiště tomu novému "družstevníkovi" hezký, krátký, slušný a výstižný dopis. Formulujte dopis tak, aby bylo jasné, že žádnou vinu nemáte a dále se s ním nebudete bavit.
Také bych to tak tipla, že se stala nenadálá nehoda. Přetekla pračka, mohla prasknout gumová hadice, prasklo nějaké potrubí. Vzít baterku, svítilnu a pořádně prohlédnout stoupačky, povolat instalatéra, ať udělá nějaký kontrol. Instalatéři mají přece jenom nějaké zkušenosti a mohou přijít na příčinu.
Dlaždičky se jen tak nevyboulí, neprasknou, ale vždy to má nějakou příčinu.
Tedy únik vody. A to v té době, kdy jste tam již nebydlel, protože taková havárie dá o sobě vědět dříve a nebude čekat tak dlouho.
Majitel musí zjistit, co je toho příčinou a ne se voziz po Vás. Ať si prohlédne všechny stěny a hlavně u sousedů. Též by bylo dobré, kdyby byl pojištěný, ať kontaktuje pojišťovnu.
Jestli jim tam někde praskla trubka, tak to přece není skrytá vada, nebo byste věděl o děravé trubce a honem rychle chtěl byt prodat? To je na hlavu postavené.
Není rok od koupě trochu pozdě na skryté vady? Po jak dlouhé době se můžou tyto vady reklamovat? Hlavně byt viděl, vy jste ho seznámil, vše viděl, kupní smlouvu podepsal a hlavně je to rok, mě příjde, že něco zkouší. Já bych ho poslal do háje. Když víte, že koupelna byla ok. A vy jste to už kupoval s tím.
Dobrý večer, neprodal jste družstevní byt, ten i po prodeji patřil družstvu. Prodat jste mohl pouze družstevní podíl.
Pokud majitel družstevního podílu nepožádal o převední bytu do vlastnictví, je majitelem stále bytové družstvo.
Problémy je nutné řešit s majitelem bytu → bytovým družstvem.
Překvapuje mne, ža advokát nevěděl, že nekupuje byt, a že družstevní byt od bytového družstva nepřevzal na základě předávacího protokolu...
Odeslala jsem moc rychle:
Problémy je nutné řešit s majitelem bytu → bytovým družstvem, případně s tím, kdo pana dvokáta vytopil (kdo způsobil škodu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.