Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Masiv nebo lamino?

Od: terminka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

vyplatí se víc koupit lamino nebo masiv? Vím, že masiv vydrží déle ale obávám se té ceny. Máte nějaké ověřené prodejce?
Děkuji za každou radu či tip :)
Hezký den

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na dětský pokoj rozhodně lamino. Děti rostou a pokoj nemají až do odchodu z domova. Podívejte se na patrové postele (nevím z čehe jsou). Bývají v různých sestavávách. A s různými doplňky v prostoru po jedním lůžkem. Nesmírně to ušetří prostor a pro děti je to zábavné. ;) A dospělé postele? Vyhněte se těm čalouněným, kde se nedají vyměnit madrace.

hodnocení

0x
zaleži na tom co chcete kupovat pokud de o postel volil bych masiv to lamino nic nevydrží

hodnocení

0x

Do domku s dětma pořizuji zásadně nábytek na míru - lamino. Masiv je krásná věc, ale děti dokáží zničit za pár let (měsíců) - lamino na míru za zlomek částek...

Lamino nábytek mi živnostník na místě zaměří, vysvětlíme si potřeby (děti, dospělí, druh-typ, barva,... ) - za čas přijede, přiveze, smontuje na místě. Stále jsem na nižší částce než s nábytkem IKEA,IDEA, atd - které jsou často nedokonale řezané, chybí šroubky nebo se protočí,...

doplněno 20.07.17 16:42:

dětskou postel doporučuji koupit do cca 14 let věku idea-nabytek.cz/...

do váhy cca. 60 kg bez problémů, i tatík s váhou do 90 kg se tam dokáže vyspat... spodní provizorka pro případnou návštěvu-kamaráda - je na sololitové podložce, takže vahou cca 50kg už může být poškozeno :(

terminka*
hodnocení

tak budu zařizovat jednak dětský pokojíček (komplet, včetne psacího stolku) a chci taky novou postel

hodnocení

0x

Dětský pokojíček bych volila určitě lamino, klidně Ikea, nebo něco podobného, než dítě/děti vyrostou, budete měnit ještě několikrát.

Do ložnice bych osobně volila jen masiv.

hodnocení

0x

Do pokoje pro deti rozhodne neco levnejsiho. I ta ikea je dostacujici. Deti to stejne zachvili spotrebuji, aspon se pak nemusite citit provinile kdyz to budete za par let vyhazovat, ze to stalo moc penez. Dneska uz se nekupuje nabytek na dve generace. Kazdy chce mit podle sveho spise casteji neco novejsiho, nez dlouho zit v okoukanem.

skibob16*
hodnocení

0x
Před sedmi lety manželka řešila tu samou otázku.Vzal jsem jí do OBI,kde byly vedle sebe obě zmíněné podlahy.Dal jsem jí do ruky klíč od auta se slovy.Pořádně zatlačit a zkus udělat rýhu do lamina.Manželka škrtla vší silou a rýha žádná.A teď do dřeva!No,udělala rýhu,jako hrom.Nejlepší důkaz co koupit.Podlahu z lamina máme již zmíněných sedm let,a je,jako bychom ji položili včera.Jen prosím zkuste vybrat tloušťku 8 milimetrů.Dnes dělají i 6mm,a to se mi zdá slabé.P.S. Podlahu jsme si položili sami.

asd1
hodnocení

0x

Masiv i z pitomé spárovky je řádově lepší. Pro děcka je velký rozdíl lamino = ostré hrany/ masiv = zaoblené. Stůl/ židle existují "rostoucí"

Dá se koupit starší a pak zase prodat, nebo vyrobit - stačí mít základní nářadí a trochu času. Většina nábytku je dost primitivní záležitost... Kvalitní postel z 28mm fošen = materiál max. 2000,- a práce pro začátečníka na víkend... 4 nohy, rám , lišta pro rošt a pro fajnšmekry i nějaký ty zvýšený čela...

maminka*
hodnocení

0x

podle mě nezáleží na tom, co chcete kupovat, rozhodně je masiv lepší, vyplatí se investovat - z hlediska kvality i zdraví, dá se koupit i levněji, viděla jsem tady odkazy na idea nábytek- mám borovicovou skříň
idea-nabytek.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]