Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtana studna a čerpadlo

Od: gubaxan® odpovědí: 4 změna:

Zdravim.
Ted se divam podle dokumentace na vrtanou studnu a shanim čerpadlo. Měl by někdo nějake doporučeni jake tam dat po dobu stavby aby nic draheho někdo neukrad? Take se divam, že v dokumentaci mam napsano 28m hloubku,ale ty čerpadla jsem našel , že se nejčastěji prodavaji 25m. Ne divam se nějak špatně? Nebo něčemu nerozumim?
Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Dokumentaci čeho a hloubky čeho? Můžeš použít ponorné čerpadlo s dostatečným výtlakem. Neboj, kradou se i ty nejlevnější šunty *nevi*

hodnocení

Jak vidim, tak se v tom vyznate (viděl jsem i jine přispěvky) mužete mi poradit na co se mam podivat abych spravně vybral to čerpadlo?

kepler*

Vyznám se jen teoreticky, ale co je to charakteristika čerpadla vím z průmyslu jako technolog, Podle hloubky vrtu je nutné zvolit výtlačnou výšku ponorného čerpadla. Tzn. při hloubce vrtu třeba 25 m je nutné zvolit výšku alespoň 35 m, aby to mělo alespoň nějaký použitelný průtok. V dokumentaci čerpadla bývá k dispozici graf závislosti průtok - výtlačná výška. Zkus se mrknout na nabídky e-shopů, tam jistě něco vybereš. Taky zohledni jestli je to na 1F motor 230 V, nebo 3F na 400 V, podle toho co máš k dispozici.

xy
hodnocení

0x

Kolega jako "provizorní " na stavbu většinou doporučuje Ruche 35

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]