Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký průměr hadice k ponornému čerpadlu?

Od: helin odpovědí: 4 změna:
Potřebuji koupit plochou hadici k ponornému čerpadlu a nevím jaký pořídit průměr. Budu čerpat kal z ČOV na vzdálenost cca 50m. Čerpadlo má na výstupním koleni redukci na 5/4" hadici,šlo by ale redukci vyšroubovat a hadici nasadit přímo na kolínko? Průměr vnější kolene je 46mm,jaký pak zvolit průměr hadice 2"? Jde mi o to aby to drželo,aby to stáhla spojka.Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Chybí mi základní údaje o čerpadle - sací hloubka, výtlačná výška, výkon v l/s). Jestli je výstup zvolený na 5/4", tak je čerpadlo asi na tento průměr dimenzované. Spíš by mi dělala starosti ta značná délka hadice, čerpadlo by to nemuselo protlačit. Větší průměr by sice hydrodynamický odpor na výtlaku snížil, ale ne rozhodující měrou.

cicky

Ta "sací hloubka" by mne také zajímala!

helin
hodnocení

Sací hloubka včetně převýšení není větší než 2m,výkon čerpadla je podle grafu v této hloubce cca 13000l. Jde mi spíš o to zda má někdo praktickou zkušenost s nasazením hadice většího průměru přímo na kolínko čerpadla.Díky

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,když potřebujete navléknout hadici o průměru 2",tak vyměňte kolínko za s 2" nátrubkem a můžete použít

Vaši hadici 2".Ale měl byste také odpovědět kolegovi keplerovi,když má zájem Vám pomoci.Určitě měl na mysli

jaký má čerpadlo výtlak?Což je v tomto případě důležité.Na čerpadle bude uveden buď v nějakých jednotkách,

nebo přímo v metrech.

fero

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]