Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení postyrenem-míchání lepidla

Od: nestastnik® odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,

budu lepit polystyren na vnitřní stěnu, ale z určitých důvodů to nemůžu provést najednou.

Vydrží mi den dva rozmíchané lepidlo v kýbli?

Díky

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ne, nevydrží. Rozmíchejte si jen tolik, kolik stihnete zpracovat cca do dvou hodin.
doplněno 17.07.17 07:10: Doufám, že máte na mysli cementové lepidlo v pytlích. To v kýblu na lepení polystyrenu je vhodné tak na stropní kazety...
hodnocení

Lepidlo mám pytlované.Tak tedy rozmíchám jen tolik, kolik je třeba.

paw*
hodnocení

0x
Zkus nost s tim nemam, ale spise ne. Proc nelepite na penu?

jenda2*
hodnocení

0x

Nevydrží v žádném případě. Je ale vhodnější stěnu napenetrovat např. Duvilaxem, pak lepit nízkoexpanzní pěnou. Duvilax způsobí perfekně přilnavou plochu.

hodnocení

0x

Zdravím,tak ono záleží,co je to za značku a druh lepidla.Mě se už hodněkrát stalo,že mě zbylo lepidlo v kýblu.Druhý den šlo vpohodě rozmíchat.Dělál jsem to tak,že jsem dál do kýbla hodně vody a rozmíchal,potom jsem dál kýbl z lepidlem do sklepa.Druhý den jsem slíl vodu rozmíchal a dal trošku novýho lepidla,a pokražovál jsem v lepení polystyrénu. ;)

Maro a jste si jistý že to lepidlo které druhý den rozmícháte dosahuje stejných parametrů jako správně namíchané "čertvé lepidlo?

Takové je na prd je strhlé a již nikdy nevytvrdí stejně jako čerstvé ,a to ani s přídavkem nového !

hodnocení

0x

Jste si jistý, že je dobrý nápad lepit polystyrén na vnitřní stěnu?

jabraka*

Dokionce bych řekl,že je to nesmysl.Nedovedu si představit přidat na stěny a strop 20 cm polystyrenu.

JABRAKA

jenda2*

Je to naprosto běžná věc a dokonce vhodnější než lepení bloků zvenčí. Jednak vnitřní vlhkost nejde do stěn, protože je polystyren zároveň jako parozábrana, přirozená vlhkost stěn volně odchází směrem ven, čemuž intenzívně pomáhá slunce a pak takový způsob izolace se používá ve Francii, Německu, Španělsku.

V zimě se ohřívá pouze objem vnitřního vzduchu a nikoliv tuny zdiva, aby nebyly chladné. Vnější zateplení brání přirozeném vysušování a vlhkost ze stěn jde opačným směrem - dovnitř.

Dokonce bych řekl, že zvenčí je to nesmysl a hodně lidí tomu propadlo bez použití obyčejného selského rozumu !

paw*
Zatepleni zevnitr je legitimni metoda. Jestli zateplit tak nebo onak. Je ale hlavne umistenim rosneho bodu a celkove rocni bilance vodni pary. Proto nejspis si to dovoli v jiznich statech jak pisete, kdy se voda stihne odparit. Aplikovat toto ale globalne i na severne nebo vysoko polozena mista bych byl opatrny.
jabraka*

Milý Jendo.

Doufám,že nevěříš tomu svému tvrzení.Při vytápění bytu je dokonce obrovská výhoda,ohřát velkou hmotu zdiva,a akumulovat v něm množství tepla-.Úse tím umocní.Stejně tak,vlhký vzduch polystyrenem a spárami dokáže proniknout ma na vychlazeném zdivu voda kondenzuje.Co to udělá pod vrstvou izolace za rok?Spousta plísně.Ta se protlačí na povrch i přes jakoukoliv izolaci.

Nakonec,komu není rady,není ani pomoci.

JABRAKA

jenda2*

Jabrako, také tvrdím, že vám není pomoci. Myslím že píšu srozumitelně a česky. Tedy že polystyren se lepí na napenetrovanou zeď, která tím lépe drží polystyren a nepropouší vlhkost z místnosti, kdyby náhodou zateploval pekař a seknul se ve spárách. Vůbec žádná plíseň se u takové zdi neobjevuje. A polystyren vlhkost nepropouští !

Vnitřní izolaci dělají v Německu, tam jsem to viděl na vlastní oči, dále Francie a jiné státy. Musíte jim napsat,, že jsou moulové a že Jabraka světu vysvětlí, jak se to má dělat.

Ohřívat tuny zdiva je podle mě pitomost. Když v tom máte zálibu, vaše věc. Nepoučujte ale, co je špatně, když spousta uživatelů toto aplikovala a plíseň nemá, já tak mám zateplenou rohovou místnost bez vytápění, jen přenos tepla z chodby a

funguje to skvěle. Podle vás bych měl ohřívat zeď za současné spotřeby energie a akumulované teplo využívat, když už dávno v místnosti nejsem. Tak to vám blahopřeji ale neraďte mi blbosti. V ČR si kdekdo myslí, jaký je věděc a jiné způsoby odmítá asi z principu. Zeď má být teplotně neutrální, ohřívat je potřeba jen vnitní objem vzduchu a vlhkost zdi má jít směrem ven do fasády, kde se sama vysuší. Vnější zateplování vede vlhkost dovnitř, cehož důkazem je zvýšené rosení oken, které před zateplováním vně nebylo a co stavitelé doporučují odstraňovat častějším větráním. Opravdu skvělé. Vy si zůstaňte u svého, já u svého a jen proboha netvrďte, že je něco špatně. Asi vám není pomoci.

hodnocení

0x

Nešťastníku-dva dotazy proč na Vnitřní stěnu? A proč nelze na pěnu?

Drží úplně stejně dobře, fixace je +- stejná a lze použít kdykoliv jen se uzavře na pistoli přívod pěny a max očistí ústí (toto encháváme a jen se odřeže druhý den nožem a oškrábe zatvrdlá pěna a jede se dál!

jenda2*

Nešťastník je ten, kdo si nechá nakukat, že vnější izolace už nestačí 150mm a musí být 200mm. Pak z oken hledí jak ze střílny hradu a cena, kterou zaplatí mu nikdy v úspoře nepřijde zpět. Tak se vydělávají peníze. Na důvěřivosti a blbosti důvěřivých.

Když lidi nakupují ve stavebninách za draho tak je jasný že to bude na draka.. ale tím jsi nevysvětlil proč zateplovat zevnitř.
jenda2*

Protože je to levnější, mnohem účinější a protpí se méně. Nemusí se ohřívat zdivo, aby nebyly stěny studené aj. Teď se vrátil známý z USA a jednoznačně se tam zatepluje zevnitř. Jakýkoliv barák. A ani netuším, kdo vymyslel báchorku o tom, že jedině zvenčí. Pořád platí, že vnitřní vlhkost vnitřním zateplením nejde do zdí, čemuž brání vnitřní izolace. Zdivo je vysušováno zvenčí sluncem, suchým mrazem a je to jen okolní vlhkost. A fantazie s 25cm už tu byla probírána několikrát. Nad 16 cm se s izolací neděje nic, zato s obsahem peněženky ano. A co zhruba 2 roky se přidává na tloušce, jako by lidi neměli mozek.

A jak jsem si pročítal některé názory, tak nikdo nedokáže jasně sdělit toto: u jakéhokoliv baráku udělá vnější izolace úsporu cca. 15 %. Každý se jen vyhýbá jasné odpovědi. A přitom by to mělo být po letech praxe naprosto jasné.

Ztráta stropem je co jsem někde četl asi 30 %, pak méně okna a nejméně zdivo.

Z toho logicky lze odvodit, že úspora může být jen tolik, kolik je ztráta. Ne více. Výměna oken je jiná věc.

Izolovat fasádu polystyrenem za 250000 jsou tedy nevratně vyhozené peníze.

Ale každý ať si ve svém baráku dělá, co ho napadne. Jsou to jeho peníze a jeho věc.

Já mám zatím jednu místnost izolovanou zevnitř 2 cm polystyrenem, Nemám v této místnosti radiátor, pouze trvale otevřené dveře na chodbu a teplota je tam 20 °C. Tvrzení o tepelných mostech aj. se nepotvrdila, nějaká plíseň už teprve ne.

Proto zateplovat zevnitř. A třeba je to tím, že se na každou korunu celkem nadřu a tvrzení jakostavitelů mě vůbec nezajímají. A doufám že mám právo na svůj názor.

"Já mám zatím jednu místnost izolovanou zevnitř 2 cm polystyrenem"...

Opravdu asi nic nebude plesnivět, protože stěna za tak slabou izolací bude mít stále hodně vysokou teplotu že bude nad rosným bodem.

Btw... jak máte izolovaný přechod strop/stěna?

Při ceně materiálu je tak slabé zateplení jen zbytečná práce, úsporu to nepřinese skoro žádnou.

.

Cihla 45cm = R = 0.73 m2K/W

Cihla 45cm + 2 cm eps = R = 1.23 m2K/W (1,63x lepší než holá cihla, cena eps 20,-/m2, 2x lepidlo 50, perlinka 15,-, celkem 135,-/m2)

Cihla 45cm + 15cm eps = R = 4.48 m2K/W (6,14x lepší než holá cihla, cena eps 150,-/m2, 2x lepidlo 50, perlinka 15,-, celkem 215,-/m2)

Takže při investici 80,-/m2 navíc, získám řádově vyšší tepelný odpor a tím i úsporu. Když se k tomu přičte ještě práce, tak je to v ceně ještě menší rozdíl.

.

Když to tedy shrnu, tak vnitřní zateplení sice bude fungovat, ale jen u novostaveb kde se bez problémů vyřeší nutné detaily, nebo jako ve Vašem případě při minimální (nesmyslné) tl. izolace.

requied®, teď jste si naběhl. Budete řádně vyškolen.

doplněno 03.08.17 14:12:

Já, do Vás, jako odborníka nikdy. Ale jiný odborník se najde...

03.08.17 13:46

jen do mě :)

hodnocení

0x

neštastníku, pokud bude lepidlo v kbelíku den až dva dny, tak ho budte muset vytlouci kladivem. Lepidlo musí být druhý den zaschlé. Takže jen rozmíchejte tolik, kolik spotřebujete během několika hodin. Hodně záleží na počasí.

-----------------------

Jsou Vaše určité důvody opravdu vážné, aby se zateplovalo zevniř? Samozřejmě, že jsou lidi, kteří tvrdí, že je to lepší zevnitř, páč podlehli výkladům a různým zprávám. Ale oni to stejně nelepí, jen o tom píšou. Něco jako reklama na prášky hubnutí a podobně.

Zkoušel jste lepit pěnou?

jenda2*

Jste jasnovidec, že víte, že to oni stejně nelepí? Problém české povahy je v tom, že každý je odborník na vše a cizí zkušenosti jsou mimo jejich chápání. Lepí se nízkoexpanzní pěnou. No a co?

Samozřejmě jsou lidi, kteří tvrdí, že je to lepší zvenčí, protože podlehli masové masáži. Pořád něco pakované se stává pravdou. Tak pane musím zavolat kamarádovi, že podle vás jsou stavitelé v USA a jinde naprostí ignoranti, protože vy víte, že se zatepluje jen vně. Čest práci.

PS. To i Fracouzi musejí jít k vám pro radu, protože to také dělají špatně...

Důvody jsou vážné - neutrácet desetisíce. Pro mě to důvod je a pro vás ne. Vaše věc. Podle mé zkušenosti píšete nepravdy. Ale je mi to celkem fuk, je to můj barák a výsledek je super. To stačí.

Jendo,

A doufám že mám právo na svůj názor.

Toto je Vaše věta, nikdo nezpochybňuje Váše právo na Váš názor, nikdo na Vás neútočí. Prosím Vás, abyste se choval obdobně a nepodsouvejte mi svoje slova: " že podle vás jsou stavitelé v USA a jinde naprostí ignoranti, protože vy víte, že se zatepluje jen vně"

Nerozebírám Vaše příspěvky, kde píšete, že všichni jsou ovlivněni, že zateplují zvenku. Jenže ti odborníci na zateplení jsou docenti, inženýři a odborníci ve výzkumných ústavech, soudní znalci. A všichni tyto se svými znalostmi Vám nesahají ani po kotníky. Páč doporučují zateplení zvenku.

Každý si necháme svoji pravdu, a nebudeme se navzájem urážet.

Děkuji

trtr

Zdravím, na izolování vně či uvnitř dokonale odpoví termomechanika, přesněji nauka u vedení a přestupu tepla. Dle znalosti složení,tloušťky vrstev a součinitelů se třeba zkontrolovat, kde v celé sestavě bude rosný bod.

P.S.: Modelová sestava omítka-cihla-polystyren-fasáda nebo omítka-polystyren-cihla-fasáda či jakákoliv jiná variace se pokaždé chová jinak z hlediska teplot, resp. rosného bodu (jiné teplné spády ve stěně) !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]