Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměry místnosti

Od: xxxxxx* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

vím, že existují nějaké normy na velikost místností v bytě.

Chtěl bych rekonstruovat svou 2+kk a udělat např. spací kout. Ten ale nikdy nebude splňovat deklarovaných 8m2 natož těch 12 m2. Jak se toto řeší? Nebo ty normy platí hlavně při stavbě nových bytů a já si svůj byt mohu rekonstruovat jak chci? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kout
hodnocení

1x

Doma si ze sádrošu udělejte x koutů, koutečků atd. Kolaudovat znovu byt nebudete a není nikdo, kdo by vám přišel přeměřovat byteček. Žádné povolení na sádrošové příčky nepotřebujete. Normy platí pro výstavbu.

Předpokládám, že byt je váš a nejste v nájmu.

xxxxxx*
hodnocení

ano můj,

no a ještě, budu kvůli tomu potřebovat zbourat kus zdi (není nosná). to musím hlásit (ohlásit rekonstrukci) na stavebním úřadě?

paw*
Pokud se nesaha do nosny h konsteukci nebo nemeni vnejsi vzhled, tak urwdu je to jedno.
xaxov

Dále také pokud se nezmění užívání budovy, nezmění se požární bezpečnost a není potřeba posoudit vliv na životní prostředí.

pohanka*
hodnocení

0x

Spací kout není místnost, není ložnice. Je to otevřený prostor jenom s naznačenou jednou stěnou. Otevřený výklenek s možností uzavření lehkou zástěnou, paravánem, závěsem apod., je součástí jiné místnosti, již podle názvu /kout/.

Můj odhad.

xxxxxx*
hodnocení

dobře, ale když bych ten "kout" chtěl vetší, a byl oddělený klasicky sádrokartonem a zašupovacími dveřmi? V mém případě by plocha byla necelých 8m2, ještě by se mě tam vešla šatní skříň. Vznikla by tak "místnost"

doplněno 15.07.17 22:19:

Stačí se podívat na pořad Jak se staví sen, tam také vznikají podobné obyvatelné miniaturní místnosti

hodnocení

0x

Vaše starosti na mou hlavu*smich2*

Když nezasáhnete do nosných konstrukcí, tak si ve svém bytě dělejte, co chcete. Já jsem také při úpravách vyboural kus nenosné příčky a postavil 2 "zdi" ze sádroše a nikdo se nezbláznil a nic se nestalo.

hodnocení

0x

Domnívám se, že vám jde o to, aby bylo vše řádně zkolaudováno, i když to neodpovídá přepisům. Známí to vyřešili tak, že podměrečné místnosti nechali zkolaudovat jako komoru, místnost pro uklízecí potřeby, šatnu... A pak si z toho udělali malou pracovnu, ložnici pro hosty apod.

xxxxxx*
hodnocení

Kolaudovat již nic nechci jedná se mě o rekonstrukci stávajícího bytu. A pokud nemusím nic hlásit na úřad, jak mi již poradili ostatní, tak není co řešit...

Kdo se moc ptá, moc se dozví. A ptát se úřadů je trochu sázka do loterie. Každej poradí něco jinýho, hlavně aby ti co nejvíc znepříjemnili život. Pokud nebudeš zasahovat do nosných zdí, nikoho bych se na nic neptal a vesele budoval.
xxxxxx*
hodnocení

super to jsem chtěl slyšet

xaxov

Pokud jsi součástí nějaké SVJ, tak bych nejprve kontaktoval ji a minimálně upozornil připravovanou rekonstrukci.

xxxxxx*
hodnocení

To beru jako samozřejmost...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]