Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že existují nějaké normy na velikost místností v bytě.
Chtěl bych rekonstruovat svou 2+kk a udělat např. spací kout. Ten ale nikdy nebude splňovat deklarovaných 8m2 natož těch 12 m2. Jak se toto řeší? Nebo ty normy platí hlavně při stavbě nových bytů a já si svůj byt mohu rekonstruovat jak chci? Děkuji
1x
Doma si ze sádrošu udělejte x koutů, koutečků atd. Kolaudovat znovu byt nebudete a není nikdo, kdo by vám přišel přeměřovat byteček. Žádné povolení na sádrošové příčky nepotřebujete. Normy platí pro výstavbu.
Předpokládám, že byt je váš a nejste v nájmu.
ano můj,
no a ještě, budu kvůli tomu potřebovat zbourat kus zdi (není nosná). to musím hlásit (ohlásit rekonstrukci) na stavebním úřadě?
0x
Spací kout není místnost, není ložnice. Je to otevřený prostor jenom s naznačenou jednou stěnou. Otevřený výklenek s možností uzavření lehkou zástěnou, paravánem, závěsem apod., je součástí jiné místnosti, již podle názvu /kout/.
Můj odhad.
dobře, ale když bych ten "kout" chtěl vetší, a byl oddělený klasicky sádrokartonem a zašupovacími dveřmi? V mém případě by plocha byla necelých 8m2, ještě by se mě tam vešla šatní skříň. Vznikla by tak "místnost"
doplněno 15.07.17 22:19:
Stačí se podívat na pořad Jak se staví sen, tam také vznikají podobné obyvatelné miniaturní místnosti
0x
Domnívám se, že vám jde o to, aby bylo vše řádně zkolaudováno, i když to neodpovídá přepisům. Známí to vyřešili tak, že podměrečné místnosti nechali zkolaudovat jako komoru, místnost pro uklízecí potřeby, šatnu... A pak si z toho udělali malou pracovnu, ložnici pro hosty apod.
Kolaudovat již nic nechci jedná se mě o rekonstrukci stávajícího bytu. A pokud nemusím nic hlásit na úřad, jak mi již poradili ostatní, tak není co řešit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.