Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vím, že existují nějaké normy na velikost místností v bytě.
Chtěl bych rekonstruovat svou 2+kk a udělat např. spací kout. Ten ale nikdy nebude splňovat deklarovaných 8m2 natož těch 12 m2. Jak se toto řeší? Nebo ty normy platí hlavně při stavbě nových bytů a já si svůj byt mohu rekonstruovat jak chci? Děkuji
Doma si ze sádrošu udělejte x koutů, koutečků atd. Kolaudovat znovu byt nebudete a není nikdo, kdo by vám přišel přeměřovat byteček. Žádné povolení na sádrošové příčky nepotřebujete. Normy platí pro výstavbu.
Předpokládám, že byt je váš a nejste v nájmu.
ano můj,
no a ještě, budu kvůli tomu potřebovat zbourat kus zdi (není nosná). to musím hlásit (ohlásit rekonstrukci) na stavebním úřadě?
Spací kout není místnost, není ložnice. Je to otevřený prostor jenom s naznačenou jednou stěnou. Otevřený výklenek s možností uzavření lehkou zástěnou, paravánem, závěsem apod., je součástí jiné místnosti, již podle názvu /kout/.
Můj odhad.
dobře, ale když bych ten "kout" chtěl vetší, a byl oddělený klasicky sádrokartonem a zašupovacími dveřmi? V mém případě by plocha byla necelých 8m2, ještě by se mě tam vešla šatní skříň. Vznikla by tak "místnost"
Stačí se podívat na pořad Jak se staví sen, tam také vznikají podobné obyvatelné miniaturní místnosti
Domnívám se, že vám jde o to, aby bylo vše řádně zkolaudováno, i když to neodpovídá přepisům. Známí to vyřešili tak, že podměrečné místnosti nechali zkolaudovat jako komoru, místnost pro uklízecí potřeby, šatnu... A pak si z toho udělali malou pracovnu, ložnici pro hosty apod.
Kolaudovat již nic nechci jedná se mě o rekonstrukci stávajícího bytu. A pokud nemusím nic hlásit na úřad, jak mi již poradili ostatní, tak není co řešit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.