Nejste přihlášen/a.
Prosím,jak vyhubit pavouky v zahradním domku,nestačím smetat pavučiny a vnoučata se pavouků bojí. Děkuji
Myslím si, že pavouků se jen tak nezbavíte a nikdy nevyhubíte. Zabijete jednoho a přijde další..a další.. Ale taky na co je zabíjet, vždyt jsou velmi užiteční..je lepší je s vnoučaty zkamarádit a vysvětlit jim, že jsou pavouci užiteční a nikomu neublíží stačí jen občas vyméct pavučiny, aby se moc "neroztahovali".
Pavouky ze zahradního domku nikdy nevyženete. Je lépa s nimi vycházet po dobrém a vnoučatům vysvětlit, že jsou užiteční a neškodní. A sama se podle toho tak chovat.
Nemyslím si, že biolitem nebo něčím podobným, vystříkaná místnost, je vhodná pro pobyt lidí. Ne tak dětí.
Jako moji synovci, když byli malí, na okně květináč se sítí a v ní žil pavouk, lovil domácí mouchy mušky a podobnou havěť, děti se s pavoukem "zkamarádili" házeli mu tam mouchy a líbilo se jim že pavouk pracuje a papá, když jsem dělal něco venku a ze vnitř se ozýval jásot a smích už jsem věděl že "dětičky krmí pavouka"
Jinak jich mám doma spousty, jsou sice "zalezlí" ale vím že tam jsou, pochytali mi hromadu otravných mravenců, mušek apod., když vymetám pavučiny vidím ty hromady hmyzu co "vysají", říkám si nebýt jich asi by mně to tu "sežralo". Ven vynáším jen opravdu "velké zasloužilé tarantule" když už o ně "zakopávám" jinak je neřeším, neboť to vlastně "nemá cenu", používat na ně biolit tak za ty léta už jsem dávno otrávený sám...
Co bych doma nesnesl jsou blechy štěnice vši komáři klíšťata apod., být stále dopíchán a dožrán není žádný med, to zlatý pavouk ten si někde v rohu uplete pavučinu a alespoň sedí na jednom místě, někdy se v noci přemisťují ale je to velice "řídké", z jejich podstaty "chtějí být dobře schováni a nerušit" jednak pro to aby si neplašili zbytečně kořist a také proto aby je "opice" (člověk z pohledu zvířátek všeho druhu ) nezlikvidovala.
Souhlasím se všemi co radí pavouky nehubit. Jsou tam kde být mají, na zahradě. Také mám zahradu, altán a domek a kůlny a pavouci tam jsou a vůbec jsem si nevšimla, že bych musela nějak extra často smetat pavučiny. Říkáte že nestačíte smetat pavučiny, to mi je trošku divné. To je vymetáte každý den? To asi ne. Dětem to vysvětlit nedá práci. jsou chápavější než dospělí. Můžete si vymyslet pohádku o pavoučcích a tím je dětem přiblížit jinak než jako něco ohavného, což ostatně pavouci ani nejsou. Záleží na přístupu dospělých. Ale když budou ječet při pohledu na pavouka dospělí, děti to budou opakovat po nich. A stříkat nějakou chemikálií je daleko horší pro ty děti, než nějaká pavučinka kterou lehce smetete.
Opakovaně stříkat Biolitem, či jiným sajrajtem proti lezoucímu hmyzu.
Ale popravdě, je jedno, kolik jich zabijete, vždycky si tam nějaký najde cestu. Já bych je nosila sousedům... M.
Souhlasím s první odpovědí. Ségra má arachnofóbii a už mi také dovolí odnášet pavouky. Dřív šli pod kytičky všichni. Pavouci jsou velmi užiteční, važme si jich.
Rádcové mají pravdu, ale musí se na to postupně)) u nás je to samé )) pro začátek bych je hodně vymetla, u nás v domku pro děti se dá každý den, je jich opravdu hodně (( to ani já nedávám ))ale před vnoučaty dělám hrdinu )) no a pak je seznamovat od těch malých )) prostě tu jsou a budou
Seznamuju, seznamuju, ale 2. babíčka děti za týden tak poblázní, že jsem už z toho na hlavu i já. Vše, co je živé, kromě psů, nesnáší, nebo se toho děsí a totéž pěstuje v našich vnoučatech. Hysterie následuje, vidí - li děti, po návštěvě babičky, pavouka, včelu, vosu, komára, brundibára atd. A když děti začnou ječet nad "masožravou beruškou", chytá hysterie i mě! Jinak, pavouky doma vysávám a pořídila jsem do dveří a okna sítě. Jejich množství se zminimalizovalo. Hlavně to chce odstraňovat včas hnízda s malými pavoučky. Venku je nechávám žít, i když se mi 4m vysoko, pod střechou, pavučiny odstraňují opravdu těžko, zejména na dřevěném podbití drží, jak helvétská víra.
Blesiku a proč to děláš? Vždyť vysoko pod střechou přece nikomu nepřekáží a to dřevo nijak nepoškodí. Já teda pavouky vůbec nezabíjím a když nějakého najdu doma nechám si ho vlézt na ruku a vynesu ho ven. I ty malé. Ale chápu, že některým lidem se pavouci oškliví a nedokáží to. Přitom za to ten pavouk nemůže, že mu příroda dala tuto podobu, ale určitě to měla dobře promyšlené. To se mi víc oškliví někteří lidé, než pavouci.
Tak a teď to zase slíznu, ale ať.
A co se týče té druhé babičky, tak to mi chybí slova. Nějaká mne sice napadají , ale také je nemohu napsat. Jenom asi to, že kdyby mi taková osoba přišla domů, neohřála by se u mne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.