Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to uhlíky v pračce?

Od: maro* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,prosím o radu pračka indesit na programu zastaví a nechce spustit odstředění ani vypouštění

pračky,je možné že za to můžou uhlíky které jiskří popř. pomůže výměna nebo to nemá na to vliv.

Programátor se otáčí ale po otočce zůstane zase na čísle 5 na programátoru.

Nebo jiné rady?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano, může to být 100% vliv, pokud je to elektronická pračka, trefil jste možná závadu.
Uhlíky jiskří pokaždé, když se motor točí, samozřejmě nejiskří na půl metru daleko..ale trochu ano, pokud jiskří na určitém místě je zničený kousek kolektoru, neopravitelná věc..

hodnocení

0x

uhlíky buď fungují, nebo nefungují. Nemůžou mít vliv, že se program zastaví někde

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nedávno jsem to řešil u whirpoolky . Začly jiskřit po 25 ti měsících-tedy měsíc po záruce. Po demontování motoru( velmi snadném) což mě překvalilo jsem zjistil,že délka je dostatečná a chodí dobře,tak jsem je lehce zbrousil nejjemnější smirkem co jsem našel.A taky lehce ,,líznul" komutátor a vše namontoval zpět a je to perfektní!

Pokuste se udělat to obdobně a snad i Vám se zadaří.

PS: jak psali už předemnou,tak jiskření (do určité míry) je normální.Ale když to jiskří jak na Nový rok , jak fontána na Silvestra,tak to už je třeba řešit

hodnocení

0x

rozumím závadě dobře? pračka pere, točí se, máchá, ale jen když má ždímat tak se zastaví?

maro*
hodnocení

Ano přesně tak pračka pere jen jak se dostane na 5 st. programátoru tak zastaví programátor se otočí dokola a zastaví zase na 5 st.

Zvuk motoru mi připadal jako kdyby byl v bubnu písek ,po sundání zadního krytu to dělají uhlíky.

Jinak vše vyčištěno modul,halice,filtr atd... Díky

maro*
hodnocení

Tak vše vyřešeno byli to uhlíky,velký dík HANGÁROVI za radu.

Ostatním taky díky.

blahopřeji, jak jednoduché

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]