Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, zda se dají přetřít plastová okna.. Máme okno v tmavě hnědé barvě a chtěli bychom okno přetřít - na zlatý dub. Je to možné, případně jakými barvami? děkuji.
plast bych jedině přelepil tapetou - jiná varianta se mi zdá hloupá, nezlobte se na mne...
např. - renol.cz/...
natírání PVC normálními syntetickými barvami je nesmysl.Pokud existují barvy,označené jako vhodné na plasty,pak je to spíše tahání peněz z kapsy zákazníka.Za dva roky barva opadá a budete natírat znovu barvou,která cenově půjde na 1000 Kč/kg.To už asi přijde levněji vyměnit celá okna(bez skel)
Mám takovou drobnou poznámku z vlastní zkušenosti. Před 7roky jsem si nechal vyměnit dřevěná okna za plastová. Po půl roce jsem byl nucen v patře vyměnit(udělat) betonovou podlahu. Při bourání staré podlahy mě řemeslníci házeli stará prkna a trámy z okna na dvorek. I když si dávali pozor a měli křídla oken vysazené a na parapetu asi čtyři vrstvy starých dek, v zápalu práce holt folie na spodním rámu jaksi odešla. Mě nic jiného nenapadlo, než to dů§kladně omýt vodou, odmastit a natřít barvou Alkyton, stejný odstín. Léta jsem udělal velmi hrubým téměř zaschlým štětcem o odstín jiným a mám to do dneška, pomalu to ani není vidět a to na to od rána do 13hod pere sluníčko a prší. Okna mají odstín zlatý dub, takže tmavá. Tak nevím, flintu bych do žita neházel. To je moje zkušenost.
Pavel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.