Nejste přihlášen/a.
Mohou stavět BD vysoký u RD jak daleko,okna
malé venkovské přízemní domky samostatně stojící,prosím je možné ,aby stavební úřad povolil sousedovi,který zboural RD a staví načerno bez povolení a souhlasu vysoký skoropanelák BD,okna z BD ...negativní narušení soukromí a více jak 20 bytů,střídání cizinců ...poradte nesouhlasím se stavbouBD,ale jen RD...už tam cizinci kopou základy načerno,hádají se a wc nemají a chodí k nám pod okna,jelikož odstranili a ničili náš plotek,pomožte co s tím ,nedal jsem k ničemu souhlas !
doplńuji,na vesnici ani úřad ani činžáky či BD nejsou tak vysoké a jsou mimo RD ,ptám se může tam bez schválení načerno stavět vysoký činžák BD,co nejvíc pokojů k pronajímání ,když okolo jsou jen venkovské domky?tí by veškerý klid pohodu venkovského bydlení zničil
Oznámit na Stavební úřad.
Babko, BD je bytový dům, RD je rodinný domek. Jsou to běžně používané zkratky,
V územním plánu najdete jaký má být charakter zástavby a to je závazné.
soused místo RD začal načerno kopat základy,bez povolení souseda,cizinci tam kopou i ve svátky a v sobotu i v neděli,dělají hluk,práší,a není klid vedle hrůza,ale chce vyjádření k novostavbě BD ,což je panelák vysoký vedle zástavby RD stojících samostatně,prosím,poradte,jak daleko od RD se místo RD může stavět panelák BD ,je to na malé vesnici,může podplatit stavební úřad k povolení tak vysoké stavby?okna jsou na RD ,žádná pohoda,soukromí,zastínění a RD je přízemní domek,jak je to s PNP -požárně nebezpečný prostor a jak vyšší ten BD může být od RD? Jak daleko se může stavět novostavba BD od RD, někde jsem četl víc jak 20 metrů a nesmí převyšovat,...komíny...a narušovat pohodu stávajcích RD?
charakter RD , o BD ani zmínka,kolem jsou malé samostatně stojící domky se dvorkem a zahradou,on zboural starý domek s tím že postaví nový,ale zjistil asi ,že BD mu bude na vesnici vynášet tak načerno kopou cizinci základy v době klidu ,svátků a prázdnin,což je pro děti dosti špatné,jelikož mohou spadnou do jámy,plot zničili rozbili tak tam není...vůbec nic neřekl,neohlásil harmonogram prací ach joo,kdo zná jestli může a jak vysoký skoropanelák může být okna do dvorka tam nechci vůbec povolit když nebudu souhlasit stejně staví
Pet, já budu protivná, ale vaše otázka je jako z písničky I.Mládka o zkratkách. Po nás chcete poměrně znalou odpověď, ale nestojíme vám za to, rozepsat to, co je BD a RD. Divné, že?
Satam, ale no tak! Já přece píšu o úplně něčem jiném, než že zkratkám nerozumím. Na úřadech? Ale my poradte.cz, úřadem nejsme.
od hranice společného plotu musí stavět min 2m pokud není dohodnuto jinak...zároveň nesmí být u sebe okna do obytných místností..
ale zda místo RD, mohou stavět vysoký skoropanelák když já mám jen přízemní,okna z BD do dvorka našeho by narušily pohodu,soukromí,stín a výhled jen na BD ´? ..nájemníci neustále asi obměnující by z okna se dívali do našich oken to může?všude kolem jsou samostatně stojící přízemní domky,ptám jak blízko od domku mohou stavět ,někde jsem četl min 20 metrů sousední novostavba vysokého domu,nic jsem zatím nedostal k vyjádření ani nebudu souhlasit s novostavbou BD, původně tam měl stát RD,na vesnici kolem není BD,jen přízemní domečky,může stavební ůřad povolit aji bez souhlasu sousedů staví načerno,žádnej papír schválení není,SŮ na vývěsní tabuli nic není,je možné že ůředníci ze SŮ sousedy obešli a dali tichý souhlas se stavbou?nebo SŮ pošle nějaké ohlášení,či žádost k novostavbě?
Místo fňukání, naříkání, zlobení se, nadávání atd. by bylo lepší si pro konkrétní informace zajít na stavební úřad. Co vám v tom brání?
Že u vás na vesnici nestojí žádný BD neznamená, že SÚ stavbu BD nepovolí.
Jen chci poradit,nesouhlasím,aby mi u malého domku ve dvorku postavil činžák BD načerno s 2o byt jednotkami,a okna jsou na můj malý domek,ostatní jsou také nízké a to snad ani by nebylo možné ,to jen ve městech,ale paneláky nejsou hned u RD, mají odstup velký
Vždyť vám ti radí - obraťte se na příslušný úřad. Ten by měl mít všechny podklady, povolení a podobně - a ze zákona je povinen vám odpovědět.
Soused od vás k původní stavbě nevyžadoval souhlas?
no vzhledem k tomu, že se ke každé stavbě musí vyjadřovat dotčené orgány...což jsou mimo jiné i sousedi...a pán tvrdí, že o ničem neví...tak se dá předpokládat, že stavba je černá
ano stavba načerno,SÚ nic neodsohlasil,,,se staví dál,v těsné blízkosti 0,05 m,kope základy do 2 metrů a nevadí mu to,cizinci pracuji aji o svátcích,i v sobotu a neděli a o prázdninách furt od rána dovečera,..jaké páky?
Rad je tu povícero, jinak je každé schválení stavebního povolení musí být i se souhlasm sousedů-tím spíš pokud by někdo chtěl mezi přízeními domy postavit 4patrák! Nebo nerozumíte psanému textu?
A pokud se již staví načerno tak jsou také páky-stížnost na SÚ atd.
Jen jsem prosil o radu,stavba načerno bez povolení SÚ,bez souuhlasu SÚ,tam ani nepožádal,kašle na to a nedostal souhlas ani vyjádření k novostavbě činžáku od sousedů,ani nic neřekl ,staví dál...a ..kašle na ostatní a ÚP je bezmocný?
co radíte Policii?
nedostal souhlas ani vyjádření k novostavbě činžáku od sousedů
A na ten SÚ jste se už konečně informovat zašel?
a ÚP je bezmocný? A bude i nadále
SÚ o ničem neví,nedostal žádnou žádost,soused staví načerno,asi až dostaví načerno požádá o povolení dodatečné,já jsem na SÚ napsal .nesouhlasím se stavbou...
pravděpodobně SÚ je podjatý a tiše přihlíží jak si soukromník staví BD na černo,kam napsat na kraj?
Úřad má na vyjádření lhůtu - obecně 30, výjimečně 60 dnů (snad se nic nezměnilo). Kdy jste jim napsal? Urgoval jste odpověď? Máte vůbec doklad o tom, že jste jim psal?
soused začal stavět načerno novostavbu BD 4 podlaží,vysoký,9 byt.jednotek,chtěl stavět původně RD,pronajímáním vydělá,je to na vesnici,v zástavbě malých starých RD.Prosím jak daleko může ,jestli může postai tskoro panelák BD od RD,okna patrového domu by narušily soukrmí RD oken,do dvorku by měl přes 20 oken? je možné to tak povolit?
Sousedka si tuhle stěžovala, jak jí vadí, že na ní když je u bazénu, koukají lidi hned ze tří paneláků, každý přes 10 pater. A manžel jí říkal, ať je ráda, že koukají oni na ní a nemusí ona koukat z paneláku na jiné, co mají dům se zahradou a bazénem.
Vždycky když jedu nějakou vesnicí a vidí tam panelák nebo i bytovku, tak si řeknu, že je to nejblbější možnost bydlení. V "prdelákově" a přitom v bytě, otravovat se se sousedy a nemít zahrádku. Ani výhoda města, ani výhoda vlastního domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.