Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce šuplíku na prášek a aviváž

Od: pepa5 odpovědí: 4 změna:

Všechny zdravím. Nikde se nemůžu dopátrat, jak vlastně funguje šuplík na AVIVÁŽ. Vždycky po praní mi tam zbyde až po okraj voda.A ucpané to není.Zajímal by mě princip jakým to má fungovat.Asi je nad tím zásobníkem na aviváž tryska co ji zaplaví vodou, ale jak to má z něj vytéct je mi záhadou.

Díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co není ucpané? Pokud je odtokový otvor nádobky aviváže čistý, aviváž, naředěná automaticky vodou, musí nutně odtéct...

Typ pračky? V návodu to bývá popsané, jak čistit tento díl pračky, i s obrázky...

doplněno 13.07.17 17:37:

Nad odtokem aviváže bývá sundávací klobouček, váleček, (a co já vím, ,jaké tvary ještě) uzavřený jednostranně. Pokun je v něm usazenina, voda s aviváží neodteče...sundat, vyčistit. Druhá možnost, méně pravděpodobná, že neotevírá selenoid napouštění vody do aviváže; ale to by musela být aviváž nenaředěna automaticky vodou...zůstala by stějně "hustá", jak originál...Dejte více podrobností...

doplněno 13.07.17 17:45:

Ještě k vysvětlení funkce - odtokový otvor, krytý "kloboučkem", je položen níže, než okraj vaničky na aviváž. A pokud pračka do této nádobky napouští vodu, hladina se zvedá až "nad" okraj, přelévá se do vany pračky. Po ukončení napouštění voda odtéká jen tím odtokovým otvorem, chová se to podobně, jako byste odpouštěl-a víno z demižónu pomocí hadice do láhve...zde musíte vyvinout podtlak ústy, u pračky je to ta vyšší hladina a částečně zakrytý odtokový otvor...výsledek je stejný...prázdný demižón, prázdná nádobka...snad jsem to posal dost srozimitelně...

pepa5
hodnocení

Díky. To slovo PODTLAK to jsem si myslel.Popsal jste to perfektně.Ono popravdě, pračka je to ARDO , takže za zenitem, ale pořád slouží. Tak já to pořádně vyčistím. A vyzkouším ten šuplík vytažený z pračky.

ccc*
hodnocení

0x

Dejte si pozor na hustotu aviváže. Když jsem tam dal hustou aviváž, tak to nechtělo odtékat a vše po praní zůstalo v nádržce. Aviváž se musela naředit na hustotu vody.

iz*
hodnocení

0x

Také jsem na to nepřišla → nádobku na aviváž nepoužívám. Prací prostředek dávám přímo do pračky, aviváž (pokud ji vůbec použiji) nalévám po skončení praní do nádobky na prášek (po aviváži hned propláchnu sklenicí vody).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]