Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krycí deska na komín

Od: morrell* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

znovu jsme vystavěli nadstřešní část komína u staré chalupy (původní komín se rozpadal), a nyní musím osadit krycí desku, kterou nemám. Vím, že jsem to měl řešit v předstihu, ale prostě jsem zapoměl... :) Komín je vyzděn z lícovek + malty pro zdění komínů Schiedel, rozměry 59x44 cm, a není vyvložkován.

Mám pár dotazů, pokud budete tak laskaví...

1. Jak moc to spěchá? Má pršet, nemůže déšť čerstvý komín poškodit? Dále jsem trochu líný odlévat a čekat na uschnutí (prý týden-14 dní?) desky betonové, vyvléct ji pak nohoru asi v našich podmínkách také nebude úplně legrace...

2. Jaké jsou alternativy k těžké betonové desce, dá se to někde koupit, třeba z nějakého lehčího materiálu?

3. Uvažoval jsem i o desce kamenné, ale dohnat volného kameníka bude zdá se do dušiček problém. Není u hladké kamenné desky problém s kotvením? Jakou tloušťku byste doporučili?

Mnohokrát děkuji,

Dušan

Krycí deska na komín

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

obry den nevim jaky by mel byt problem s kotvenim u kamenne desky lepise na lepidlo

doplněno 05.10.09 19:57:

jen abych to doplnl ve spod jsou od okraje flexou udelany drazky jako okapnicky aby voda nesla po kominu a nebyl cerny tato deska je pro dva pruduchy s ventilaci kdezto ventilace je pod deskou a vyriznuta v boku tvarnice presahy na kazde strane jsou 4,5 cm a po destich to bylo uplne v pohode a staci to nedelal sem tuto desku poprve desky lepime na flexibilni lepidlo a co vam jeste muzu doporucit jsou nanerez roury udelat sukynku a dat ji do silikonu aby ta voda po desti co bude na desce vam nezatykala mezi rouru a vlozky

Krycí deska na komín #2

hodnocení

2x

Kup si nerezový plech od klempíře a dej ho místo betonové desky(na hmoždinky).A máš ho na věky!

ladislavtikal*
hodnocení

2x

tamta deska byla na plyn a tuha paliva + ventilace a tato je jen na tuha + ventilace

Krycí deska na komín #3
morrell*
hodnocení

Díky všem, ještě váhám mezi nerezem a kamenem. A jak je to prosím s tím deštěm, přežije nezakrytý komín pár dní?

ladislavtikal*

radeji prehodte presnej igelit a okolo komina dejte nejaky provaz a stahnete to jinak kdyz prijde supec tak vam to muze vyplavit spary

jabraka*
hodnocení

0x

Po zatvrdnutí malty zašaluj vršek okolo cihel a vlož armovací materiál,roxor dráty můžeš komín vyústit nerez trubkou.a kolem obetonovat.Včera jsme dodělali tento na chalupě.

JABRAKA

Krycí deska na komín #4
morrell*
hodnocení

Zašalovat znamená obednit a vylít betonem? Na bednění použít prkna, latě? Jaký by měl být přesah desky? A na spodní straně prý musí být nějaká drážka, je asi potřeba použít tenkou lať při bednění. Jak je ta deska silná? Díky... Jinak pochvala, pěknej komín. :)

dracek*

pokud jde o tu drážku je podstatná a důležitá ,je to kvůli odkapu vody ,pokud není voda stéká a vzlíná ma komín deska stačí 5 cm a v prostředku musí být 7-8 cm aby byl spád ,ale horní deska se dá udělat též plechová (nerez 3-5 mm ) , a trubky v ní mohou být vevařeny ,možností je několik

Jardo, ty jsi zabetonoval trubku natvrdo? Ona dilatuje teplem a okolo je zabetonována? Fakt?

Nevěřím, že jsi to tak udělal.

jabraka*

Ty jsi holt nevěřící Tomáš,ne Milan.Trubky jsou vsazeny do komína po celé délce,a jsou obloženy vatou,ta je tam utemovaná.Nahoře je to obetonováno jen v tloušťce desky. Dilatace nepřichází v úvahu,trubka je složená z dílů,které jsou do sebe vsunuty.a při ohřátí by se posunovaly.Mohu zodpovědně říci,že se vršek při délce skoro osmi metrů neohřeje.

JABRAKA

jestliže se trubky dole ohřejí zvětší svůj rozměr. Souhlas? Ty trubky se posunují nahoru a dol, nahoru a dolů. Nikoliv o nějaké velké rozměry ale o 1 cm na délce se posune?

co se stane? udělá se prasklina mezi deskou a trubkou, pak tam bude zatékat do izolae pak,,,,,

nebo se trubky nepohnou nahoru v délce 0,5 cm při výšce komína 6 metrů?

?

doplněno 05.10.09 22:29:

Jsem zapoměl, Jaroušku:

:)

jabraka*
hodnocení

0x

a ještě jedna konečná.

Krycí deska na komín #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]