Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou podlahu do podkroví?

Od: honzoun* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, prosím pěkně o radu. Mám starý rodinný dům s malým pokrovim, které bylo obývané, ale byla tam stará a špatná betonová podlaha. I rozhodl jsem se, že s tím něco udělám. Jako celek byla podlaha ve složení - nosné trámy (cca metr od sebe), prknofošny (asi 3 cm silná prkna), vrstva nějakého tvrdého papíru (který bránil betonu v protečení) a beton (resp. tlustá vrstva skvarobetonu a asi 2 cm betonu uplne nahore, v tomto složení zřejmě kvůli odlehčení). Beton jsem vyboural, tvrdý papír vyházel a chtěl vytrhat ty prkna s tím, že místo nich dám pěkné a silné fošny. Jenže se stala věc se kterou jsem nepočítal; jak se to odlehčilo, začalo to celé pružit, to se předtím nedělo. Se svymi skoro 100kg udělám krok a manželka, která je 3 metry ode mne se chvěje (a není to mou mužností:-D). Co s tím? Dát tam pořádné fošny a čekat, že to dostatečně zatíží, aby podlaha při chůzi nepružila? Nebo nejaký odlehčený beton, který to zatíží více, než ty fošny (a kdyžtak jaký)? Podkroví bude obytné, na podlahu chceme dát lino (tedy by pružení tak nevadilo), ale určitě tam bude malé wc a sádrošové stěny, tak aby se člověk sedící na wc nechvěl :-D. Případně aby nepopraskal sádroš. Díky moc za rady!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Zkus popřemýšlet o podlaze z rigiduru.Viz suché podlahy Rigidur.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]