Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okno bez pantů nelze otevřít, lze vyměnit?

Od: petulinka odpovědí: 8 změna:
Pěkný den,
mám nový byt s okny která jsou přilepená nebo já nevím jak, ale prostě nemají asi panty no kliku už vůbec. V místnosti je příšerně prostě chci ho vyměnit za funkční lze to? Psala jsem na diskusní fóra odborných společností zatím bez odpovědi. Díky za tipy a rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jsou i skryté panty, takže ty opravdu nemusí být vidět. Ale klika je vidět vždy. Pokud tedy neberu v potaz elektrické vyklápěcí okno. Ale to je hodně velká specialita.
Poznáš to jednoduše, pokud od zdi je jen jeden rám a hned sklo, máš fix a ten se nedá otevřít. Pokud jsou dva rámy, od zdi ke sklu, máš otvíravý křídlo. Pokud tam není klika, měla by být vidět díra na přišroubování.
Co se týká dodělání otvíravýho křídla, nevím jak plast, do toho nedělám, ale u dřevěného okna to nelze. Tam se musí udělat celý okno nový.

Vážený pane kolego, vždy s Vámi souhlasím, ale teď vyjímečně nikoliv. Já mám uděláno několik Fixů a zvenku nelze poznat které to je. Zevnitř jen tím, že to nemá kliku. Jde o druh provedení.

Přeji jen hezké dny.

Velevážený pane kolego. Ze zdejších diskuzí vím, že máte doma plast, taktéž je fakt, že jde o provedení. Jak stále říkám, nevidím do plastu, ale u dřeva to nejde. Alespoň zevnitř.

sebod*
13.07.17 10:08
hodnocení

2x

Lze to

Tak technicky jde (skoro) všechno, ale co třeba vzhled budovy, když najednou bude jedno okno jiné?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to jste si pořídila nový byt a nezajímalo Vás, jaká jsou tam okna? Vyměnit okna možná lze, ale bude to značná investice + povolení. Nemáte tam centrální klimatizaci? Co na to SVJ? Zdravím!

hodnocení

0x

Petulinko, zkuste vyfotit okna zevnitř. Asi se jedná o zasklení FIX, kdy se nedávají otevírací okna. Je jich více druhů.

Jde oddělat zasklívací lišty, vyndat sklo, a tam se objeví připevnění do rámu.

Ve Vašem případě se musí doplnit kování, pokud se tam vejde, po odšroubování křídla. Je nutné zjistit jaké je to okna a podle toho oslovit firmu, která nechá rám a dodá nové křídlo. Odhaduji náklady na 80-90% ceny nového, kvalitnějšího okna.

Vzhled klidně zůstane stejný, povolení je jen od majitele, pokud tím nejste Vy sama.

hodnocení

0x

A nemas misto otviracich oken klimatizaci?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]