Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosimvás, dnes nám přivezli z bazaru kuchyňskou linku, při výnosu nám spadla trouba (AEG competence 211 e-d) a vysypalo se přední sklo z dvířek. Mám tu najetý seznam autorizovaných servisů ale asi se to pěkně prodraží, což se nám u bazarové linky úplně nehodí. Je to jen bezpečnostní sklo, jaké musí mít parametry? Můžem si ho nechat na míru vyříznout ve sklenářství a přilepit žáruvzdorným tmelem? Nějaký jiný nápady?
Děkujeme
Nevím o jaký druh skla se jedná, já mám dokonce sklo dvojité (asi kvůli tepelné izolaci), ale obyčejné sklo to asi nebude. Dá se to koupit jako náhradní díl, např. na nadeta.cz/... v cenách od pár stovek až po tisíce. Asi by nebylo od věci zeptat se na netu přímo výrobce, nebo prodejce.
Ono nevíme jaké sklo tam bylo původně a vzhledem ke stáří spotřebiče to asi jen tak nedohledáme. Ale co jsem se dočetla, tak to vnitřní žáruvzdorný sklo by mělo stačit k pečení. Pak jde tedy jen o bezpečnost a praktičnost a na to z logiky věci by mohlo obyč sklo stačit. Na náhradní díly jsme koukali, ale přímo na naši troubu jsme nenašli a ty levné bývají rozměry moc malé. Takže by se oprava vyšplhala na minimálně 1500 a to bychom ještě museli mít štěstí na levný sklo a sehnat to konkrétní což se nedaří. Proto nás napadlo nechat si ho vyříznout. Jak jsem psala, prodejce, autorizovaný servis nebo běžný servis nám o levné verzi nepoví. A ta částka za ofic opravu se blíží poloviční ceně celé linky.
Zkuste poptat u místního výrobce tvrzeného - kaleného skla výrobu na objednávku dle rozměrů. Mohlo by to být z nějakého zbytku, takže by to mohlo být levné. Nebo holt obejít sběrné dvory a použít skleněnou část dveří z jiné trouby.
Určitě bych nejdřív zavolal do AVG na náhradní díly a pak bych teprve začal kombinovat. Normální sklo tam určitě nebude, bude žáruvzdorný a nevím, jestli by se dalo použít nějaký krbový a upravit ho, po žáruvzdorný úpravě už nejdou asi řezat a vrtat a na zakázku ho nechat udělat, to bude určitě dražší než originál.
Do AEG
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.