Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvu na sádrového trpaslíka?

Od: yourlady* odpovědí: 5 změna:

Hezký den,chceme znovu nabarvit trpaslíka,je ze sádry,ručičky porcelán,je venku,takže voděodolná barvy.Nejsem žádný kutil,poradíte prosím typ barvy?Upřednostňuji koupit z eshopu.Ne stříkací,na štětec.Děkuji za laskavé tipy *srdce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Já bych si s tím hlavu nelámal.Nabarvil bych ho třeba akrylovými barvami,ty jsou levné a všude k dostání.Po zaschnutí bych trpaslíka nastříkal bezbarvým akryl lakem.Po zaschnutí je vodoodolný,takže za pár korun úprava vydrží tři roky a pak se znovu naparádí.Stejně jsem zrovna naparádil dřevěné figurky do zahrady,které mi vyrobily vnučky.Nabarvili dokonce jen vodovkami tak jsem to nastříkal lakem a je to perfektní

JABRAKA

kepler*
hodnocení

1x

Vhodná je třeba akrylová barva tvorilci.cz/... Ovšem jestli na porcelánu bude držet, to si netroufám odhadnout. Tam se používají snad jenom speciální vypalovací. Já bych ale trpajzlíkovi namaloval jenom trenýrky. Červené, ty jsou teď v kurzu :-D Na zbytek těla bych mu šil různé oblečky a byl by vždycky trendy :)

vladimir*
hodnocení

0x
či je beton alebo sadra namorit hlubková penetracia, potom latex,ja používam polyuretnovu dvojzlozkovu vrchná na auta

miso*
hodnocení

0x

Tak ono to je asi jedno. Napenetrujte ho a na to chyti skoro vsetko. Pravdepodobne budete potrebovat viacero farieb. Zvazil by som, ci by som nepouzil modelarske akrylatove farby. Cez to potom streknut bezfarebny lak ako ochranu proti poveternosti a UV.

A este rada od pana Miloslava Jagra: Ked ho budete natierat, nedavajte mu citat knizku o snehulienke a siedmych trpaslikoch. :)

figurek*
hodnocení

0x

kupte vnější akryláty. Nemusíte nic penetrovat, protože akryláty chytnou skoro na cokoliv. Problém ale je, že nejmenší plechovky mívají obsah jeden kg, stojí kolem 160.-KČ a dá se jimi natřít tak přibližně pět metrů podezdívky pod plot.

Zkuste vymyslet, co uděláte se zbytkem barev.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]