Nejste přihlášen/a.
Hezký den,chceme znovu nabarvit trpaslíka,je ze sádry,ručičky porcelán,je venku,takže voděodolná barvy.Nejsem žádný kutil,poradíte prosím typ barvy?Upřednostňuji koupit z eshopu.Ne stříkací,na štětec.Děkuji za laskavé tipy
Já bych si s tím hlavu nelámal.Nabarvil bych ho třeba akrylovými barvami,ty jsou levné a všude k dostání.Po zaschnutí bych trpaslíka nastříkal bezbarvým akryl lakem.Po zaschnutí je vodoodolný,takže za pár korun úprava vydrží tři roky a pak se znovu naparádí.Stejně jsem zrovna naparádil dřevěné figurky do zahrady,které mi vyrobily vnučky.Nabarvili dokonce jen vodovkami tak jsem to nastříkal lakem a je to perfektní
JABRAKA
Vhodná je třeba akrylová barva tvorilci.cz/... Ovšem jestli na porcelánu bude držet, to si netroufám odhadnout. Tam se používají snad jenom speciální vypalovací. Já bych ale trpajzlíkovi namaloval jenom trenýrky. Červené, ty jsou teď v kurzu Na zbytek těla bych mu šil různé oblečky a byl by vždycky trendy
Tak ono to je asi jedno. Napenetrujte ho a na to chyti skoro vsetko. Pravdepodobne budete potrebovat viacero farieb. Zvazil by som, ci by som nepouzil modelarske akrylatove farby. Cez to potom streknut bezfarebny lak ako ochranu proti poveternosti a UV.
A este rada od pana Miloslava Jagra: Ked ho budete natierat, nedavajte mu citat knizku o snehulienke a siedmych trpaslikoch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.