Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dan z nemovitosti

Od: gubaxan® odpovědí: 5 změna:
Zdravim.
Potrebuji poradit, koupil jsem pozemek a ted mi znamy rika, ze musim zaplatit tu dan.
Ale komu? Nebo kde se to da zjistit? Nemeli by mi poslat nejaky dopis nebo tak neco?
Diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x
Zřejmě ma na mysli dan z nabytí nemovitých věci. Platí se FU a postup zde byl snad dvacetkrát popsán, stačí dohledat

hodnocení

0x

Platí se Finančnímu úřadu, přiznání se podává vždy do 31. ledna daného roku, příslušný formulář i s pokyny k vyplnění a výpočtu daně dostanete na finančním úřadě. Pozemek, který jste koupil, se v přiznání objeví až pro rok 2018.

doplněno 11.07.17 19:34:

Pokud jde o Daň z nabytí nemovitých věcí, je upravena zákonem č. 340/20130Sb. Není to tak dlouhé, najdete tam vše, co potřebujete.

11.07.17 20:01
hodnocení

Diky

gulf
hodnocení

0x

Mělo by se to zaplatit do 3 měsíců.Ten prodávající bude vědět.On musí vědět,..zda to dal dobrovolně,nebo se objevila exekuce a je povinen to prodat.Alespoň tak mi to řekli v bance,když jsem chtěl realitu kupovat já

hodnocení

Přeci je to už jinak, prodavajici nic neplati, ale kupujici ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]