Zdravim. Potrebuji poradit, koupil jsem pozemek a ted mi znamy rika, ze musim zaplatit tu dan. Ale komu? Nebo kde se to da zjistit? Nemeli by mi poslat nejaky dopis nebo tak neco? Diky
Platí se Finančnímu úřadu, přiznání se podává vždy do 31. ledna daného roku, příslušný formulář i s pokyny k vyplnění a výpočtu daně dostanete na finančním úřadě. Pozemek, který jste koupil, se v přiznání objeví až pro rok 2018.
doplněno 11.07.17 19:34:
Pokud jde o Daň z nabytí nemovitých věcí, je upravena zákonem č. 340/20130Sb. Není to tak dlouhé, najdete tam vše, co potřebujete.
Mělo by se to zaplatit do 3 měsíců.Ten prodávající bude vědět.On musí vědět,..zda to dal dobrovolně,nebo se objevila exekuce a je povinen to prodat.Alespoň tak mi to řekli v bance,když jsem chtěl realitu kupovat já
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.