Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trámový strop, betonové podlahy

Od: tanner* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Mám trámový strop a podlahu o rozloze 41m2.
Na deskách mám roztáhlé topení, tudíž se musím dostat na výšku hotové podlahy 11cm. ( tam kde jde topení přes sebe je výška 8cm)
Minulé složení podlah bylo v každé místnosti jiné. Na cca 10m2 byl beton. Na 25m2 byly trámky, omítka, suť a dřevený záklop z desek, na 6m2 byly jen půdovky cihly.
Vše jsem odstranil a vynosil ven.
Teď bych chtěl vybetonovat podlahy. Má představa je:
vypěnit spáry mezi deskama (ty vetší)
položit stavební folii
Položit EPS 5cm. folii.
Navrtat do obvodové zdi roxory 12cm po metru, abych na ně zavěsil sítě
dát kari sítě 4/ 10x10 oka
beton 6cm
Myslíte že by to mohlo být?
Jako finální povrch budou všude kromě záchodu koberce.
Děkuji

Trámový strop, betonové podlahy
Trámový strop, betonové podlahy #2
Trámový strop, betonové podlahy #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

tohle jedete bez projektu?

doplněno 11.07.17 18:38:

ptám se, protože některé úpravy bytových prostor podléhají stavebnímu povolení, tím pádem projekt a kolaudace.

tanner*
hodnocení

Ano, snažím se jak můžu a doufám.

tanner*
hodnocení

Úpravy nejsou rozsáhlé, neměním vzhled anic podobného. Pouze opravuji, zpevňuji.

prazskejpepik*

neznám stavební zákony, ale chcete tam dělat beton na jakýsi prkenný strop, rozvody topení, osvětlení plochy okny nedostatečné atd. každopádně nejsem zastánce omezování v rekonstrukcích starších domů, ale opatrně :)

tanner*
hodnocení

Vše ještě několikrát zvážím, a raději se i ptám, abych pak toho nelitoval.
Děkuji za radu.

lll*

Měníte způsob užívání... Pohádky typu "už to tak bylo od nepaměti" už znají nazpaměť ;)

hodnocení

0x

Opět Vás nepotěším, jdete špatným směrem. Proč beton na prkna, proč nepoužít suchou výstavbu. Třeba Liapor a OSB desky, na ně koberec či dlažbu.

doplněno 11.07.17 19:21:

beton rychleji a levněji?

Asi proto, že jste nerozhrnoval liapor a nepokládal desky. Zkuste nelézt video google.cz/...

a tam se poučte, jak je to jednoduché. Suchá cesta a váha hovoří za vše.

tanner*
hodnocení

Děkuji za odpověď i zde :). Myslíte jako Liapor 4/8?. Dát folii, Liapor ve výšce 10cm a na to rovnou OSB?
Beton mi přišel rychlej, levnej, a sympatickej. Vím, že váhově, to není ono.

tanner*
hodnocení

To máte pravdu. Systém vysypání liaporu bez roštu se mi líbí. Mám trochu obavy, jestli snese i 10cm. Zkusím si zítra zavolat na nějaké technické oddělení.

prazskejpepik*

10 cm. úplně v pohodě. frakce 1-4mm. osobně jsem dělal podlahu v podkroví na prkennou podlahu ve skladbě folie, Liapor, kročejová izolace 25mm. OSB desky perodrážka lepené ve dvou vrstvách křížem, kolem stěn diletační pásek nařezaný z kročejoovky. nevím však, jak se budou chovat ty rozvody topení, co tam máte (takhle bych je já nikdy nedal).

tanner*
hodnocení

To zní dobře. No udělal jsem spoustu chyb. Výhodou je , že tím Liaporem tu podlahu sjednotím a srovnám. Kročejová izolace by určitě na škodu nebyla.
Musím oslovit někoho, kdo to dělává. Jenže vždy narazím na někoho kdo to dělá jinak, a ostatní říkají taky něco jiného...
Topení by mohlo dělat nějaké problémy?

tanner*
hodnocení

Mnoo, a lehčený beton vypadá taky dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]