Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Mám trámový strop a podlahu o rozloze 41m2.
Na deskách mám roztáhlé topení, tudíž se musím dostat na výšku hotové podlahy 11cm. ( tam kde jde topení přes sebe je výška 8cm)
Minulé složení podlah bylo v každé místnosti jiné. Na cca 10m2 byl beton. Na 25m2 byly trámky, omítka, suť a dřevený záklop z desek, na 6m2 byly jen půdovky cihly.
Vše jsem odstranil a vynosil ven.
Teď bych chtěl vybetonovat podlahy. Má představa je:
vypěnit spáry mezi deskama (ty vetší)
položit stavební folii
Položit EPS 5cm. folii.
Navrtat do obvodové zdi roxory 12cm po metru, abych na ně zavěsil sítě
dát kari sítě 4/ 10x10 oka
beton 6cm
Myslíte že by to mohlo být?
Jako finální povrch budou všude kromě záchodu koberce.
Děkuji
tohle jedete bez projektu?
ptám se, protože některé úpravy bytových prostor podléhají stavebnímu povolení, tím pádem projekt a kolaudace.
neznám stavební zákony, ale chcete tam dělat beton na jakýsi prkenný strop, rozvody topení, osvětlení plochy okny nedostatečné atd. každopádně nejsem zastánce omezování v rekonstrukcích starších domů, ale opatrně
Opět Vás nepotěším, jdete špatným směrem. Proč beton na prkna, proč nepoužít suchou výstavbu. Třeba Liapor a OSB desky, na ně koberec či dlažbu.
beton rychleji a levněji?
Asi proto, že jste nerozhrnoval liapor a nepokládal desky. Zkuste nelézt video google.cz/...
a tam se poučte, jak je to jednoduché. Suchá cesta a váha hovoří za vše.
Děkuji za odpověď i zde . Myslíte jako Liapor 4/8?. Dát folii, Liapor ve výšce 10cm a na to rovnou OSB?
Beton mi přišel rychlej, levnej, a sympatickej. Vím, že váhově, to není ono.
To máte pravdu. Systém vysypání liaporu bez roštu se mi líbí. Mám trochu obavy, jestli snese i 10cm. Zkusím si zítra zavolat na nějaké technické oddělení.
10 cm. úplně v pohodě. frakce 1-4mm. osobně jsem dělal podlahu v podkroví na prkennou podlahu ve skladbě folie, Liapor, kročejová izolace 25mm. OSB desky perodrážka lepené ve dvou vrstvách křížem, kolem stěn diletační pásek nařezaný z kročejoovky. nevím však, jak se budou chovat ty rozvody topení, co tam máte (takhle bych je já nikdy nedal).
To zní dobře. No udělal jsem spoustu chyb. Výhodou je , že tím Liaporem tu podlahu sjednotím a srovnám. Kročejová izolace by určitě na škodu nebyla.
Musím oslovit někoho, kdo to dělává. Jenže vždy narazím na někoho kdo to dělá jinak, a ostatní říkají taky něco jiného...
Topení by mohlo dělat nějaké problémy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.