Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace sprchového boxu

Od: bolevec® odpovědí: 9 změna:

Vážení rádcové,

prosím o Vaše názory na instalaci sprchového boxu do stávajícího "papírového"jádra v paneláku. Hlavním důvodem je obava přítelkyně o velké náklady při stavebním předělání jádra.

Díval jsem se na sprchový box zatím jedinný co jsem viděl ravak.cz/...

Myslím si, že provedení bych si představoval trochu odlišné= jiný dodavatel. Existuje něco? Odpadu a přívodu st. a teplé vody bych se nebál, nevím jak bych zajistil dostatečnou tuhost konstrukce například při opření o stěnu. Samostatně si to nedovedu představit. Další technickou -dispoziční - konfiguraci zatím neuvádím.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takto jsme rekonstruovali koupelnu v bytě mé tchýně. Po kompletním vyklizení jsme udělali novou podlahu - dlažbu. Poté jsme spolu s kamarádem - instalatérem do jednoho rohu instalovali sprchový box podobný tomuto: outlet.roltechnik.cz/... , vedle boxu pak umyvadlovou skříňku a na druhou stranu koupelny automatickou pračku. Bohužel nemůžu teď dodat foto, nejdříve zítra odpoledne.

Na doplnění uvádím, že box ne úplně stejný, ale podobný tomu, který jsem uvedl a za podobnou cenu jsme koupili cca před rokem v Baumaxu v KV.

doplněno 11.07.17 17:55:

Hnipírdo, díky za upozornění, podívám se na to, i když můj kamarád- instalatér, se kterým jsme to instalovali, má také hodně zkušeností s boxy, hadice viděl a nic mi neříkal. Ještě jednou díky.

doplněno 11.07.17 17:56:

Zase píšu rychleji, než myslím, pochopitelně ten dík patří @ovczaakovi*zed*

ovczaak*

satame,jen přátelská rada. pokud tedy ke tchyni máte dobrý vztah...běžte na ten byt a zkontrolujte hadice,které propojují baterii s tryskama,sprchou a horní sprchou. už v několika těchto boxech jsem našel hadice na max 2bary. osobně vím o třech boxech,kde se tlakem roztrhly,mohu dát foto,jak to vypadá. a když jsem řval ve starém baumaxu,dozvěděl jsem se,že baumax tlačil cenu dolů,tak to výrobce ošulil. u nás je tlak mezi 5 a 8 bary. doporučili mi tam dát zahradní hadice,ty snesou tlak větší,ale je problém s teplotou vody. osobně tyto boxy zákazníkům rozmlouvám...

a aktuálně,stejný problém u obi. jde o,tuším,sanbox a rolltechnik...

hodnocení

Moc děkuji a určitě pošlete foto.

Tady jsou slíbené fotky. Na focení je málo místa, snad to pro představu postačí.

doplněno 12.07.17 13:16:

@ovczaak: Ne, satame je dobře. Satam podle vzoru pán, tedy pane - satame;)

Instalace sprchového boxu
Instalace sprchového boxu #2
Instalace sprchového boxu #3
hodnocení

Moc děkuji za fotky.

ovczaak*

podle pravidel češtiny ano,já uvažoval jinak,viz vnitřní pošta

ovczaak*

nooo,asi tak - k těm boxům je nějaký fahrplan a tam jsou záruční podmínky... tam někde je napsáno - tlak max 2bary..

dále - v boxu bývá vypouštění,systém klik-klak. ani jednou se mi nepovedlo na to narvat sifon,furt to teklo. vyjádření řetězce bylo - je pouze dekorativní... neseděl závit na naše sifony,lítalo to,jak čert v komíně...

a je doporučeno to do odpadu napojit na husí krk,ne na sifon. řešení,na které jsem alergický.

na závěr,jednou jsem do této vymoženosti vlezl,je vybavena rádiem,světly,ventilátorem... při sprchování jsem měl pocit,že poblíž startuje jumbojet,strašný hukot...

- zákazníkům doporučuji,pokud je to možné,vyzděný,bezvaničkový sprcháč...když nelze,tak vaničku z litého mramoru... pokud toto neprojde,tak akrylátku a nakonec tyto boxy.

na fotce je ta prdlá hadice,tato konkrétně vedla k ruční sprše,praskla po dvou dnech...při reklamaci mi bylo řečeno,že to mám přinést,pošlou to do rakouska a zpět přijde nová,ta samá! víte,kam jsem je poslal?

doplněno 11.07.17 21:02:

ještě dodatek,píši o boxech kole osmi až,řekněme,dvanáctitisících kč. dražší jsou možná lepší... možná

doplněno 12.07.17 13:13:

satame,tak ten Váš je trochu jiný... ti zmetci,na které tu nadávám,mají střechu... tak mě napadlo,oslovení "satame" je špatné,ne? správně je "satami"? /pokud tedy chápu nick/

Instalace sprchového boxu #4

S hadicemi jsem viděl ještě jeden problém - byly sice na správný tlak ale jen posazené bez zajištění jakoukoli stahovací páskou nebo aspoň drátěnou sponou

hodnocení

0x

Já nepomohu, ale máme sprchový kout Supernova osmým rokem a veliká spokojenost s ním! Šli jsme raději do spr.koutu, protože bydlíme v posledním patře a neradi bychom vyplavili celou sekci pod námi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]