Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodovodní baterie se sprchou

Od: mariana* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den potřebují tyto dvě trubky propojit,byl k tomu šroubek,ale ten jsme ztratili,je to typ baterie se sprchou a právě,ze potrebuju tu sprchu připojit k te druhé trubce.baterie se jmenuje pyramid,kupovala jsem ji v Jena nábytek,ale ten tu zrušili.
Vodovodní baterie se sprchou
Vodovodní baterie se sprchou #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten "žlutý" kus se závitem na té fotografii se mi nezdá jako trubka, ani velikost závitu neodpovídá současným vodoinstalačním zvyklostem. Baterie má obvykle připojení dvěma opletenými hadicemi s vnějším závitem 3/8", které se zašroubují do baterie zespodu. Nic jiného.

Vložte sem foto baterie ze spodní strany, prosím.

doplněno 11.07.17 13:37:

@ladinpraha: Díky za schéma. Pořád tam nějak postrádám ten "šroub", tedy to žluté z předchozí fotky.

doplněno 11.07.17 13:55:

@ladinpraha: Tomu nevěřím, neodpovídá tomu ani materiál, i když ten bych byl ochotný připustit, ale ten rozměr závitu do vodoinstalace vůbec nesedí.

hnipirdo*

Taky jsem po tom slídil, ale mám za to, že se jedná o něco jiného, než se ptá.

prazskejpepik*

podle mne se jim neztratil nějaký šroubek, ale mezikus (redukce), která je spešl pro tohle spojení. já osobně si myslel, že je to ta upevňovací část k desce, na které chybí jen podložka a matice a propojení sprchy je jinde, ale fotka na klíně je sice pěkná, ale nic na ní vidět pořádně není

mariana*
hodnocení

Jak píše ten pan je redukce myslím. Voda přichází 2 hadicemi,v baterii se slyší a to žlutou jde do sprchy. Žlutá trubka je i na uchycení. Takové 2 v jednom. Je to neobvykle,protože jinak bývají tři hadice a jedna trubka na uchyceni
Vodovodní baterie se sprchou #3
Vodovodní baterie se sprchou #4
Vodovodní baterie se sprchou #5

Pak asi bude nejrychlejší nechat si vyrobit redukci s příslušnými závity.

doplněno 11.07.17 14:39:

@pcmani: Tak by mě zajímalo, kam tu čtvrtou hadici připojí, když v baterii na ni není místo ani díra*sok*

Ne, to je ta třetí hadice, jejíž konec není na fotografii a která se propojí s tou "trubkou - šroubem" právě tou chybějící redukcí.

doplněno 12.07.17 16:35:

@pcmani: Tak teď ke své dlouholeté instalatérské praxi přidáš jednu novou zkušenost. Z přiložené fotografie je jasné, že baterie má zespodu 3 otvory pro hadice (2 přívody a hadici ke spršce), 4. otvor, přívod k výtoku (spršce) je právě jen dutý šroub , který také slouží k upevnění baterie. Kdyby ti to nestačilo, tak na druhém obrázku máš velmi pravděpodobně baterii, kterou má tazatelka na mysli. Tak si to dobře naštuduj.

doplněno 12.07.17 16:35:

@pcmani: Tak teď ke své dlouholeté instalatérské praxi přidáš jednu novou zkušenost. Z přiložené fotografie je jasné, že baterie má zespodu 3 otvory pro hadice (2 přívody a hadici ke spršce), 4. otvor, přívod k výtoku (spršce) je právě jen dutý šroub , který také slouží k upevnění baterie. Kdyby ti to nestačilo, tak na druhém obrázku máš velmi pravděpodobně baterii, kterou má tazatelka na mysli. Tak si to dobře naštuduj.

Vodovodní baterie se sprchou #6
Vodovodní baterie se sprchou #7

satame za svou instalaterskou praxi a ne malou ty baterie znám a věř že tam místo je jen se chce kouknout a chtěl bych tě vidět jak budeš propojovat šroub o velikosti M6 s hadicí se závitem G 3/8 v baterii jsou tři vstupy velikosti G1/4 a čtvrtý otvor je ve spršce o velikosti G1/2 do každého otvoru se našroubuje daná hadice celkem čtyři dvě jsou pro připojení vody a třetí plus čtvrtá hadice se spojí pod linkou takže nakonec zůstanou jen tři v celku a na tu spojenou se montuje závaží aby se sprška vracela zkus si nejdřív nějakou baterii namontovat než něco napíšeš

doplněno 12.07.17 16:23:

podívej se na obrázek od ladinpraha tam je to přesně vyobrazeno jen ty dvě hadice jsou v zákrytu

doplněno 12.07.17 16:41:

youtu.be/...

doplněno 12.07.17 16:43:

nebudu se tu s tebou dohadovat co má nebo nemá na mysli popisuju co vidím u techto ani těmto podobným se duté šrouby nepoužívají a už vubec ne s metrikou

doplněno 12.07.17 16:44:

na prvním obrázku máš vyfoceno co má doma

Jenže FERRO tazatelka nemá, má baterii z obchodu Jena-nábytek, typ Pyramid, konstrukčně stejný jako Festiva nebo Canto. A to je to, co jsem sem před chvílí vložil. A je tam dutý upevňovací šroub, na který se připojuje redukcí hadice ke spršce.

satame to možné je ale oni nepoužívají dotý šroub ale kousek měděné trubky s naletovanými konci jestli je dopojení provedeno tímto šroubem jak popisujete jak ho chcete těsnit když je to metrika a ta se u vodařiny nepoužívá a navíc na prvním obrázku ma vyfocenou i koncovku která se spojuje s prodlužkou převlečnou matkou jestli je to jak píšete vy tak takovou baterii jsem v životě neviděl chtělo by to detailní fotku ale obávám se že tazatelka už diskuzi dávno nesleduje

mariana*
hodnocení

Tak jsem to sehnala a děkuji za odpovědi,az mi přijde tak vyfotil at jste také o něco chytřejší, a muj chlap musel uznat,ze mám pravdu,:)
mariana*
hodnocení

Není tam žádný 3 otvor,podle me je to tak jak říkám,baterie byla vystavena poslední kus se slevou, bez krabice bez návodu,doma jsme se hádali a jak to zkoušeli tak ten šroub ztratili,já tvrdila ze dutou hadicí přichází voda,přítel mi řekl,ze to není možný,potom mi dal za pravdu,asi po pul dni když zkusil baterií otevřít šel skrz vzduch zavřel a nic tak řekl,ze asi jo
Vodovodní baterie se sprchou #8

Jinou nez dutou hadici by voda netekla:-D

mariana*
hodnocení

Ale je strašně tězky o tom lidi ptesvedcit

ladinpraha*
hodnocení

0x

doplněno 11.07.17 13:51:

Ten šroub (zajímalo by mě jeho pokračování) by mohl být místo té krátké hadice.

Vodovodní baterie se sprchou #9
hnipirdo*

Ten šroub jde do kónusu.

mariano chybí vám tam ještě jedna hadice která se propojí s tou sprškou a umistuje se na ni závaží na fotografii máte tři a potřebujete ještě čtvrtou kterou se propojí baterie se sprškou je to standartní dřezová baterie se sprškou do toho šroubu se nic nepřiojuje doporučím vám zajít do prodejny s vodoinstalačním materiálem vzít tu baterii sebou a oni vám tu hadici prodají stojí asi sedmdesát korun jinak ještě chybí taková podložka přes kterou se baterie uchycuje k prac. desce nebo ke dřezu ale předpokládám že tu máte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]