Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě pozemku v exekuci

Od: dotaz* odpovědí: 5 změna:

Mám dotaz, vyhlédnul jsem si pozemek, v KN je napsané, že je v exekuci. Když jsem volal na KN, tak paní říkala, že toho je 11 stránek, tzn. že to není jeden exekutor. Jak zjistím, s kým se na prodeji domluvit, když majitelka pozemku je evidentně nekontaktní? (Na internetu jsem zadal její jméno a vyběhlo mi několik oznámení z úředních desek, kde si měla převzít písemnost. Od ověřeného zdroje vím, že jí posílal doporučený dopis a ten se mu vrátil zpět. Takže předpokládám, že majitelka na adrese trvalého pobytu nebydlí. Takže skontaktovat se a domluvit se nejdřív s ní nepůjde. Předem děkuju za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Na listu vlastnictví si zjistíte PRVNÍHO zajištěného věřitele (může to být třeba banka nebo exekutorr). Toho budete kontaktovat a zjistíte, zda se jedná o dražbě toho pozemku. Bude-li dražba toho pozemku již zveřejněna, tak se jí účastníte. Nebude-li dražba zveřejněna, zkusíte se domluvit na prodeji.

Jinak je ještě dobré podívat se do insolvenčního rejstříku, zda majitel není v insolvenci či konkurzu. V případě, že ano, budete kontaktovat insolvenčního správce.

dotaz*
hodnocení

Děkuji. V insolvenčním rejstříku ( isir.justice.cz/... ) podle jména, příjmení a rodného čísla není. V LV má zapsáno celkem 11 stran. Jedná se o dva pozemky z toho jeden s domem. Je tam věcné břemeno na paní roč. 1907, takže předpokládám, že je již po smrti, protože v domě nikdo nebydlí. V LV je první zápis 2010 to je pouze exekuční příkaz o zřízení exekutorského zástavního práva na nemovitosti ... Pak asi na třetí straně je exekuční příkaz k prodeji nemovitosti z roku 2011 a pak je jich tam mezi tím zbytkem celkem 11ti stran ještě několik ale okaždé kvůli jiné pohledávce, z jiného data a jiný exekutor. I přes to se mám obrátit na toho úplně (časově) prvního z roku 2010? Děkuju.

doplněno 11.07.17 21:27:

Tak co jsem tak dočetl na internetu, tak bych musel vyplatit všechny exekuce a následně i vlastníka (což je nereálné právě z důvodu nezjištění místa aktuálního pobytu). Nebo počkat na dražbu, která může být bůh ví kdy a kde.

sebod*

To Vaše doplnění bude asi hloupost. Nemovitost má ASI jakou hodnotu? Na domě jsou exekuce v jaké celkové výši? Dražbu lze domluvit s exekutorem, nebo se lze domluvit na prodeji. Těch možností je více,

doplněno 11.07.17 21:52:

Jinak koupě domu, na kterém je exekuce, je většinou pro kupce velice výhodná. Proto dlužníkům radím (není-li jiné řešení), prodat dům dříve, než se na něm objeví exekuce. Potom jde prodejní cena velice dolů.

dotaz*
hodnocení

Dům jsem neviděl, ten mě ani tak nezajímá, narozdíl od pozemku. Obávám se ale, že pokud půjde do dražby, tak jako celek, každopádně podle místa odhaduji 1-2mil hodnota domu i s pozemkem. Dluh podle KN je cca 150.000,-Kč + tam bude nějaké příslušenství,úroky apod. takže dneska ve skutečnosti bůh ví kolik.

doplněno 12.07.17 11:15:

Takže jsem kontaktoval prvního exekutora, u kterého je v LV napsáno "Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti", kolik je dluh v LV nehraje roli, protože něco může být zaplacené a náklady apod. naopak ještě výšší. Každopádně příkaz je z roku 2010 a doposud v tom nebyly dělané žádné kroky, ani ohodnocení apod. ,takže jsem tam na sebe nechal kontakt, jsem už druhý a mám čekat ... ale nikdo není schopen říct jak dlouho a jestli vůbec k prodeji dojde :(

hodnocení

0x

Nejrozumnější bude to pustit z hlavy. Pokud by se vám nějakou náhodou to povedlo koupit, nikdy nebudete vědět, ze které skříně na vás ještě nejaký kostlivec vyskočí. Já bych do toho nešel ani náhodou.

Maximálně bych nějak sledoval vývoj a zkusil to koupit v exekuční dražbě a nejsem si úplně jistý, zda by pak jste měl zajištěné, že ten pozemek už je úplně čistý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]