Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit octových mušek

Od: zv odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu,jak se zbavit octových mušek.Zkoušela jsem rozdrcený hřebíček,lapače,ale nic nezabírá.Žádné ovoce doma nemám ale mušek plný byt.Už se z nich asi zblázním*bezim*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

2x

Pokud máte doma hodně kytek tak může být problém tam ,jedině najít odkud se berou ,někdy to bývají i odpady ,ale nejvíce mají rády ovoce ,i jablko strčené za skříň (pokud máte děti) jedině používat chemii.

dopručuji přečíst

tvujdum.cz/...

hodnocení

0x

Je třeba najít zdroj a ten pak zlikvidovat. Počínaje odpadním košem, přes květiny a konče pozadím kuchyňské linky. Octomilky nemají rády jen ovoce!

lidka*
hodnocení

0x

Také jsem bojovala. Hodně jsem zavařovala a i když jsem okamžitě likvidovala odpad, množily se potvory jako divé. Ony prý mají ohromnou rozmnožovací schopnost. Nechala jsem na stole mikrotenový pytlík s kouskem ovoce, propíchla dvě malé dírky a jakmile se tam nějaké stáhly, okamžitě jsem je stěhovala do popelnice. Ale je to těžký boj. Už mám zavařeno a objeví se jen občas nějaká vytrvalá. Teď mi zrovna jedna krouží okolo lampičky. A navíc mají asi deset životů. Už jsem ji dvakrát lapila do ruky, ale jak jsou mrňavé, tak jsem rozevřela pěst a už zase je fuč. *bum*Dokonce se mě dobývaly na švestkový koláč, i když jsem ho měla pod utěrkou a mikrotenovým sáčkem. *uf*

jara*
hodnocení

0x

Já dělám pasti.

Nějakou sklenici, do ní to co mají mušky rádi, ohryzek, pítlík od čaje apod. a zalít trochou červeného vína. Víčko z druhé strany (z té vnitřní) v místech kde budu dělat dirky polepím drogerie-teta.cz/... lapačem na octomilky a udělám do víčka dirky a sklenici uzavřu, mušky tam nalezou, pokud se chce nějaká dostat ven a dostane se do blízkosti dírky tak se přilepí ;) Občas se sklenicí zakvrdlám a nějaký mušky spláchnu vínem ;) Celkem to funguje, k tomu používám vysavač a mušky vysávám (ideální je ten, který používá místo pytlíků) vodu ;)

martini*
hodnocení

0x

Já jsem před 14 dny koupila toto parfumerie-hracky.cz/... a pomohlo to, nebylo to hned, ale je klid. Ale pravda je, že už tady asi nemám nic, co by je lákalo, i když předtím lezly i do koše a všude.

včera jsem se na to díval, ale za 100,- mi to přišlo drahý... taky musíme doma zabojovat, zvláštní, že se všem objevily ve stejnou dobu :)

stafan*
hodnocení

0x

Ono tež to nemusí byt octomilky. Podobně vypadají i smutnice a ty mají síldlo v květináčích. Tento problém už tu byl řešen. Zadejte do vyhledavače a najdete několik odpovědí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]