Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkováni před domem

Od: jirkajc® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,včera jsem zde položil otázku co se týče vydržení pozemku - uzké cesty vyježděné na louce k chatě souseda.Používá tuto cestu už léta,ale já tam potřebuji občs parkovt,tak mu to vadí,i když jsem na svém. Neoplotil jsem si pozemek na hranici,ale kousek jsem uskočil s oplocením a to zdůvodu,abych mohl parkovat s vozíkem za autem před plotem. Za vraty nenám tolik místa. Soused nemovitost přes léto pronajíma dovolenkářům a přes pozemek jezději si parkovt na jeho zahradu. Přístup má i přes obecní pozemek který má v pronájmu a ten sousedí s obecní komunikací,ale problém je že komunikace je 70 cm níž než pozemek,takže by se svolením obce musel bagrovat.Soused dělá mrtvého brouka a když mu řeknu,že mi přivezou fůru naštílaného dřeva at řekne těm co má na chatě ubytovaný,aby si přeparkovali auto tak to neudělá. Nedal si tam na vrata ani zvonek,abych je případně upozornil že budu mít před vraty vysypáno 9 m3 špalků, Které budu odklízet si dva až tři dny. Co se stane když nebudou moci vyjet utem od nemovitosti? Můžou mě žalovat za omezování? Přípdně si vymyslet že se jednomu udělalo špatně a oni nemohli do nemocnice? Co mohu udělat já ... jen sousedovi poslt den dopředu sms nebo mu zavolat,že mi přivezou dřevo at se postará aby si včas přeparkovali. Kryž to neudělá kdo ponese následky? Viděl bych to tak,že se tek trochu mstí z to že jsem mu nedal věcné břemeno,nebo mu ten proužek neprodal. Děkuji za odpovědi..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když tak čtu obě vaše otázky, zeptám se: Jaký je problém, abyste si svou neoplocenou část pozemku nyní oplotil? Omezuje vás v tom něco kromě souseda potížisty? Uděláte velkou potíž jemu, on ji bude muset řešit, ale už bez vás.

hodnocení

Oplotit si to můžu,jen je pro mě lepší to neoplocovat,bych měl pohodlnější couvání s vozíkem celkem s utem mám délku 9,5 metru.a směrem do zadu se pozemek sužuje začíná obecní.

iz*
hodnocení

0x

Můžete si oplotit svůj pozemek. Potom bude muset soused přístup řešit jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]