Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší páska pro uchycení blatníku ke kolu

Od: paskar odpovědí: 8 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaké jsou nejvhodnější pásky pro uchycení plastového držáku blatníku ke kovové rámové trubce kola. Znáte nějaké kvalitní PVC pásky? Uvítal bych kdyžtak i nějaké odkazy. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Použil bych nerezovou pásku co se používá na hadice...
doplněno 08.07.17 19:54: jsc-brno.cz/...
paskar
hodnocení

Mohl byste poslat nějaký odkaz? :)

paskar
hodnocení

Právě že ta objímka tady použít nejde. Je to klasický zadní blatník viz obrázek. Ta koncová část při větších "vibracích" vypadává z rámu a blatník dře o plášť, proto to potřebuji "pojistit" páskou.

Nejlepší páska pro uchycení blatníku ke kolu

Mezi "vidličku" a blatník do té ploché části bych vyvrtal díru, do ní šroubek - nechat vyčnívat, zvrchu a zespodu matičku pro zajištění polohy. Pod hlavičku navlíct obyčejnou gumičku, opásat sedlovou trubku a druhý konec gumičky zpět na šroubek. Lze též použít patřičně velký o-kroužek. Demontáž je dílem okamžiku, nástroj netřeba, opakované použití možné...

Narozdíl od kovové spony to neodře rám.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Nejlepší "páska" na blatník, je šroub s dostatečnou podložkou.!

Páskou můžete připevnit bowdeny, ne však blatník.

Na kole je dostatek míst, kam můžete prostřednictvím "L" profilu blatník pevně

přišroubovat. Páska je pouze nouzové řešení.

Šroubky (Mosazné/Nerezové) se zakrátí přesně na míru a bude Vám to klidně

deset let sloužit, jako mě.

Hlavně nebudou rozdírat pneumatiku, při průjezdu těžším terénem, jelikož budou "utopené"

v blatníku. Já vozil i bagáž o takřka čtyřiceti kilech a v pohodě.

Přemýšlejte dopředu... ne, hned teď, nebo zítra... To kolo Vám to vrátí. :)

R.

paskar
hodnocení

Děkuji za odpovědi. :) Ale myslím si, že samosvařitelná páska mi jako "nouzové"řešení postačí :) hornbach.cz/...

Dvě věci nechápu-Proč se ptáte když jste rozhodnut použít provizorium v podobě nějaké pásky místo pořádného řešení a za druhé proč chcete mermomocí nouzové"řešení" nějakou páskou?!

Proti gustu žádnej dišputát. Akorát krásy to moc nepobere a stát to bude víc, než všechna tři navrhovaná řešení dohromady.

Ze zvědavosti jsem nakoukl a chtěl zjistit, z čeho se ta páska vyrábí. To jsem se toho dozvěděl: Bitumen = asfalt, butyl = pryž, silikon = úplně jiná pryž *sok*. Nakupujte u odborníků *ee*. Osobně bych řekl, že je to 4x předražená elektrikářská sam/... Ta je, tuším, butylová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]