Nejste přihlášen/a.
Já jsem se s tím moc nemazal. Asi mě někdo odsoudí za barbarství, ale starou prohnilou dřevěnou podlahu v dřevěnici jsem odstranil, nasypal vrstvu štěrku a celé zabetonoval. Pak použil nátěr na beton.
Hm - tím jste milou dřevěnici de facto odsoudil k zániku, protože vlhkost ze země nebude odvětrávat podlahou, ale půjde so stran, tzn. do stěn a pokud jsou to trámy, tak vám během pár let pěkně shnijí...
Pokud chceš, aby Ti ta dílna alespoň ještě něco vydržela, a nechceš dělat otvory do zdí, pak poradím. Když už to máš tak, pak si tam vybetonuj pásy (nebo polož betonové bloky, pražce nebo cokoliv, tak co metr délky té podlahy, třeba je můžeš tam i trochu zakopat, můžeš je celé obalit asfaltovou lepenkou, aby Ti nenasály vlhkost odspodu, pokud bys třeba použil dřevěné pražce - to by možná šlo, ale spíš ne). Mezi těmito prvky vlastně nemusíš řešit nic. Možná díru s mřížkou pod těmi dveřmi, co máš na obrázku, a naproti nim v místnosti. Prostě ať to všechno lutuje, jinak je to víš asi kde. Hlavně obal vrchy těch betonových bloků nejlépe asfaltovou lepenkou, aby budoucí dřevěná podlaha neshnila. V podlaze udělej mezery alespoň 1cm mezi fošnami (ať to může luftovat), pořádně je něčím naimpregnuj (bude pracovat, s tím počítej), ale i tak to je řešení znouzectnost, ale třeba Tě i přežije, to Ti nikdo nepoví. Ty drenážní roury nepotřeba používat, pokud tam vodu přímo nemáš, nebo je dej kolem toho objektu.
Ani nedával, proč? Ty musíš udělat takovou podlahu, aby pořád provětrávala, a abys dřevo podlahy ochránil proti zemní vlhkosti. Polož ji na co chceš, hlavní je, ať Ti to dřevo odspodu nehnije, dřevo se zkrátka nesmí dotýkat toho, co vlhkost sát může, chápeš? Pokud pod tu podlahu něco takové použiješ, pak pod fošny podlahy nařež pásky asfaltové lepenky nebo tak nějak, a na ně je polož... Zabezpeč dobře také to větrání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.