Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu,čím zalepit lehátko, které má nepatrnou dírku a uchází.Používá se jenom na zahradě na suchu.Výrobce mi napsal , že nic na to nemá.Posílám foto jak lehátko vypadá, uchází na bílém boku.
Těžko poradit, když neuvádíš z jakého materiálu to je. Z plastů se dá jakž takž lepit dá snad jenom PVC. Ty ostatní se zacelují tavením, třeba pomocí horkovzdušné pistole, ale dost dobře si to v tomto případě nedovedu představit. Ale třeba nějaká lepidla na plasty existují, je třeba pohledat na netu.
Jen tak mimochodem, ze všech plastů je zrovna PVC nejhůře lepitelné ![]()
Nebál bych se použít chemoprén, pokud nemáte nic vhodného na záplatu a je to opravdu malá dirka, tak použijte chemoprén transparent. Naneste přes dírku vrstvu a po zaschnutí další, případně ještě další a uvidíte...
ze všech plastů je zrovna PVC nejhůře lepitelné...
PVC je možná nejhůř lepitelné ze všech materiálů, z kterých se dělají matrace, ale rozhodně ne ze všech plastů. Namátkou: PP, POM, PTFE, PVDF.
@bmbx: No a já reagoval na slovo VŠECH. Ráčej prominout, ale zapůsobilo to jako červenej hadr na bejka
.
amper:
reakce byla na keplera, který se vyjádřil ve smyslu, že PVC je jediný plast který jde lepit a ostatní se jen svářejí a taví, což mě pobavilo ![]()
Pokud nespěcháte, máte 2 tuby do měsíce ve schránce. aliexpress.com/... Další záplaty si nastříhám z nafukovačky, která je už moc poškozená. Lepidlo se nanese jak na poškozené místo, tak na záplatu a nechá se zavadnout a pak přitisknout k sobě. Pokud je dírka někde ve švu, tak tam to jde zalepit špatně.
Ten Chemoprén TRANSPARENT určitě zabere, už jsem jej několikrát s úspěchem na takovéto materiály použil, ať už se záplatou, nebo na malou dírku vrstvením.
PVC,tedy měkčené PVC se lepí rozpouštědlovými lepidly,které obsahují roztok PVC,změkčovadla a ředidla.Po odpaření rozpouštědla se vytvoří folie,která díru zcelí.Jako rozpouštědlo se používá cyklohexanon,jiná rozpouštědla toto PVC rozpouští hůře.Folie z měkčeného PVC (IGELIT)se dají i spojovat tavným způsobem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.