Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zalepit nafukovací lehátko?

Od: betty59® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, prosím o radu,čím zalepit lehátko, které má nepatrnou dírku a uchází.Používá se jenom na zahradě na suchu.Výrobce mi napsal , že nic na to nemá.Posílám foto jak lehátko vypadá, uchází na bílém boku.

Čím zalepit nafukovací lehátko?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud je to PVC, tak lepidlo "fatracel" a záplatu (z pevnější igelitové tašky - ne mikroten). Tohle lepidlo je na to přímo dělané. Chemoprén na materiály "gumovité", na PVC v žádném případě.

hodnocení

0x

Pokud je to PVC, tak lepidlem na PVC+záplatou

kepler*
hodnocení

0x

Těžko poradit, když neuvádíš z jakého materiálu to je. Z plastů se dá jakž takž lepit dá snad jenom PVC. Ty ostatní se zacelují tavením, třeba pomocí horkovzdušné pistole, ale dost dobře si to v tomto případě nedovedu představit. Ale třeba nějaká lepidla na plasty existují, je třeba pohledat na netu.

Jen tak mimochodem, ze všech plastů je zrovna PVC nejhůře lepitelné :-D

Nebál bych se použít chemoprén, pokud nemáte nic vhodného na záplatu a je to opravdu malá dirka, tak použijte chemoprén transparent. Naneste přes dírku vrstvu a po zaschnutí další, případně ještě další a uvidíte...

ze všech plastů je zrovna PVC nejhůře lepitelné...

PVC je možná nejhůř lepitelné ze všech materiálů, z kterých se dělají matrace, ale rozhodně ne ze všech plastů. Namátkou: PP, POM, PTFE, PVDF.

doplněno 08.07.17 18:06:

@bmbx: No a já reagoval na slovo VŠECH. Ráčej prominout, ale zapůsobilo to jako červenej hadr na bejka ;).

amper:

reakce byla na keplera, který se vyjádřil ve smyslu, že PVC je jediný plast který jde lepit a ostatní se jen svářejí a taví, což mě pobavilo :-D

kepler*

Nic takového jsem netvrdil.

iz*

Já jsem Vaší odpovědi rozuměla stejně jako Bmbx...

Čím zalepit nafukovací lehátko? #2
kepler*

Nesmysl, právě pro PVC jsou určena speciální lepidla. Téměř nelepitelné je PE, PP a další plasty s "mastným" povrchem. Schválně koukni na net.

rv*
hodnocení

0x

Pokud nespěcháte, máte 2 tuby do měsíce ve schránce. aliexpress.com/... Další záplaty si nastříhám z nafukovačky, která je už moc poškozená. Lepidlo se nanese jak na poškozené místo, tak na záplatu a nechá se zavadnout a pak přitisknout k sobě. Pokud je dírka někde ve švu, tak tam to jde zalepit špatně.

hodnocení

0x

Ten Chemoprén TRANSPARENT určitě zabere, už jsem jej několikrát s úspěchem na takovéto materiály použil, ať už se záplatou, nebo na malou dírku vrstvením.

hodnocení

Všem děkuji za rady, na netu jsem si našla čím by se to dalo spravit.Mohla jsem to udělat hned , ale v té situaci, kdy vás odbydou, že na to nic nemají jsem toto viděla jako nejlepší. Krásné léto všem.

jabraka*
hodnocení

0x

PVC,tedy měkčené PVC se lepí rozpouštědlovými lepidly,které obsahují roztok PVC,změkčovadla a ředidla.Po odpaření rozpouštědla se vytvoří folie,která díru zcelí.Jako rozpouštědlo se používá cyklohexanon,jiná rozpouštědla toto PVC rozpouští hůře.Folie z měkčeného PVC (IGELIT)se dají i spojovat tavným způsobem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]