Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pračku

Od: duha* odpovědí: 18 změna:

Jakou pračku by jste si vybrali vy z této nabídky a proč.děkuji za pomoc.

Gorenje W 7443 LA, aluminium look

Samsung WF70F5E5U4X/LE

AEG Lavamat L76479WFLC

Whirlpool FSCR 70413

Whirlpool AWSX 63013

AEG ProSense L6FBG68SC

HOOVER DXA 510AH/1-S

doplněno 08.07.17 13:34:

tak jak to vypadá vyruším Whirlpool,takže zbývá

Gorenje - tady se mi líbí více programů včetně velkých úprav

Samsung - bublinky ,ale můžem vypustit

AEG- pára , 1400-1600 otáček

Hoover- velký obsah,přímé sprchování,úprava programů

takže co upřednostnit?

velký výběr a úprava programů - Gorenje

praní párou a vysoké otáčky při ždímání - AEG

velký obsah,přímé sprchování,úprava programů - Hoover

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mám už 3 roky Electrolux s bočním plněním, pěkně pere a jsem s ní spokojená.

Nejhorší zkušenosti mám s pračkami Whirpool, je to pěkný verk. Měkla jsem ji 25 x a naběhla jsem si. Už nikdy.

Ale je fakt, že co kus, to jiná výdrž a jiná služba. Co někomu vydrží 10 a víc let, někomu se rozpadne za 3 roky. Je to kus od kusu.

Pobavilo mě, jak někdo psal na internet, že se nyní do všech elektrovýrobků prý vkládají jakási "kurvítka", aby výrobek brzy po konci záruční doby přestal fungovat.

Vidíte a dříve byla právě ta mnohaletá výdrž nejlepší reklamou pro výrobce. Vzpomínám na svůj mixér a šlehač Eta Turbo, svatební dar v roce 1975, který nám dobře sloužil do roku 2015. Po 40 letech se začal přehřívat a smrděl. Tak jsme ho zrušili. A mně se chtělo brečet. Protože ať člověk chce nebo nechce, za 40 let služby se i spotřebič stane členem rodiny a hospodyně k němu přilne.

V dnešní době opravdu nehrozí, že by nějaký spotřebič fungoval takto dlouhou dobu. To je podobná utopie, jako UFO. Jaga.

doplněno 08.07.17 12:43:

Omlouvám se, nestihla jsem opravit, či přehlídla...

Neměkla jsem ji 25 x, ale MĚLA JSEM JI 2 X. Přesto bych Whirpoolku už nechtěla. Jaga.

duha*
hodnocení

trochu nostalgie do starších přístrojů , máme doma nějakých 35 let ledničku Minsk a dodnes jede bez jediný opravy

doplněno 09.07.17 16:06:

ledničku máme samozřejmě jako záložní když je toho na chlazení trochu víc

Ta lednička Minsk, je opravdu fajn. Ale porovnal jste někdy spotřebu? Já, když jsem vyměnila lednici za novou, na vrácených penězích z vyúčtování za elektřinu, to bylo hodně. Mám pocit, že nějakých 1.500, ale už si nejsem jistá. :-D Ještě k té pračce., Člověk obdivuje, kolik programů a úkonů pračka má, ale pak stejně využívá 3? 4? Tak nějak. Více nepoužíváme skoro nikdo.

majsterjoe*
Ano,taky to byla jedna z nejkvalitnějších lednic. Teda pardon. Byla to nejkvalitnější lednice. Je pravdou ze spotreba dnes nic moc,ale co z toho kdyz musite lednici kupovat co pet let.
duha*
hodnocení

měli jsme Electrolux musím říct bez jediné poruchy ale bohužel mezi vanu a buben vždycky něco spadlo , ponožka , zapomenutý hřebík atd. minimálně 6x jsem celou rozebíral abych vvyndal věci mezi bubnem a vanou a pak už mě to přestalo bavit tak šla ven ale musím říct jela bez jediný poruchy

Víte co se mi na té Heureka.cz líbí nejvíce? Že na jednom místě najdete všechy údaje a data u každého přístroje. Všechno na 2 kliknutí. A pak není k zahození možnost výběru nejlevnějšího prodejce. Klidně to může dělat i 1.000kč. Za naprosto stejný přístroj, stejný model. :-D Jednou jsem se napálila. Objedenala jsem malý vysavač a došla mi obrovská bestie, se kterou jsem se dodnes nesmířila! Dnes už vím, že na netu musím najít, do kamenné prodejny zajít "očichat" a na netu objednat.

hodnocení

0x

Duha, dej raději odkazy. Nechce se mi to všecko vyhledávat.

doplněno 08.07.17 11:20:

pracky.heureka.cz/... Tahle? Ta je skvělá. Veliká, těžká, nebude dělat kravál, ikdyž píšou otáčky a decibely.

doplněno 08.07.17 11:22:

A krok zpět na heureka.cz jsou všechny, na které se ptáte. Tam také najdete nejlevnějšího prodejce.

duha*
hodnocení

velice rád ale nejde mi to

duha*
hodnocení

právě na Heuréce jsem hledal a když to vemu pro i proti tak dneska je asi jedno co si člověk koupí rozbije se všechno proto jsem i tady na poradně aby poznal názory i jiných lidí a jejich zkušeností s určitými značkami

ještě k tomu Hooveru - vypadá bytelně trochu mě odrazuje případný servis přeci jenom je to neznámá značka , ale máme už kolik let vysavač a je bez problémů

vernon
hodnocení

0x
Nejlepšími pračkami jsou Beko. Předražené vergly nekupovat.
Bílá technika jedině AEG/Electrolux. Bezejmenný vergly nekupovat.
duha*
hodnocení

AEG - taky uvažuji o této značce

Elektrolux - docela dobře vybavený a za slušný peníze

duha*
hodnocení

Beko podle mého názoru vypadají pěkně ,slušně vybavený,ale neslyším zrovna dobrou chválu

pohanka*
hodnocení

0x

Také si chci koupit novou a zatím bych volila pračku značky Whirlpool nebo LG. A ano 63013 mě také vychází. I když u LG mě zase láká tichý provoz Drive.

duha*
hodnocení

LG by se mi také líbila ale bohužel jsem četl o dost častých poruchách elektroniky a to je oprava za všechny peníze

Mám druhou LG a nemohu si ji vynachválit. První vydržela 12 let bez závady (velká rodina, praní 6-9 praček týdně), druhou mám zatím dva roky. Díky uchycení bubnu je praní opravdu tiché a pere výborně.

hodnocení

0x

Indesit XWE 81683. A+++, krokový motor, váha (1-8kg), 1800 otáček, záruka 5 let. Jedinná "nevýhoda" - dlouhé programy, prostě 8 kilo prádla se nevypere za půl hodiny. Ale zase luxusně vyprané a za ty peníze je konkurence o 5 a více tisíc dražší.

pb®
hodnocení

0x
Známý co opravuje pračky jako koníček říká, kup si to nejlevnější co je, beztak ti to víc jak 5-6 let nevydrží. Nekupuj pračku s předním plněním, kde je jen jedno ložisko, protože se rychle oddělá. Nekupuj pračku na hodně prádla a neždímej na vysoké otáčky, protože to opět snižuje životnost ložiska. Dobré byly pračky s horním plněním Philco, byly to bezporuchové držáky, ale ta firma na to skoro schrachovala. Myslím že spousta programů je k ničemu, stejně je člověk všechny nevyužije.
doplněno 10.07.17 00:16: A stejně mi přijde, že veškeré dostupné informace jsou pro lidi, co pračkám nerozumí a vnitřek nikdy neviděli. Zkuste se zeptat v obchodě, jestli má pračka rozebiratelnou nebo svařovanou vanu. Prodavač bude koukat jak z jara, pokud vůbec tuší, že vana je součástí pračky. Stejně tak srovnání praček co se spotřeby vody a energie týká je k ničemu. Srovnává se podle eco programu na 60. Ovšem nejčastěji se pere na 30-40.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]