Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo STANDARD z OBI

Od: radajz* odpovědí: 17 změna:

Zdravím všechny,

rád bych se zeptal, jestli máte zkušenosti s Lepidlem STANDARD prodávaným v OBI. Píšou, že je určeno pro lepení obkladů a dlažeb v interiéru. A docela mě udivila cena 69Kč/20kg. Což mi přijde podezřele levný. Chtěl bych ho použít spíš na perlinku a ještě drobný zdění z YTONGu. Na pytli je napsaný, že ho vyrábí na LB CEMIX, ale na jeho stránkách jsem takovej pytel nenašel. Možná speciální balení pro OBI. Už jste se s ním někdo setkali?

Lepidlo STANDARD z OBI

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Standart znamená,cementové lepidlo bez přísad,zvyšujících pevnost,přilnavost a další vlastnosti,potřebné pro spojování stěny s perlinkou.Tedy flexibilitu.Pro podlahy bych ho použil,na stěny a perlinku ne.

JB

lll*
hodnocení

0x

C = cementové lepidlo 1 = obyčejné = T na obklady, obsahuje chemii, která zabraňuje skluzu. Nemrazuvzdorné, neflexibilní.

ovczaak*
hodnocení

0x

podezřele levné? je to naprosto obyčejné lepidlo na obklad ve 20kg balení. když to přepočtete na 25kg,jste na běžné ceně. a je na obklady,na perlinku se používá tmel a na ytong lepidlo na ytong. osobně tato levná lepidla nemám rád,blbě se mi s tím dělá... dodnes s hrůzou vzpomínám na žluté kvk,vyšlo na šest pětek za 25kg a byl to děs. to byl snad jen zaprášený písek...

radajz*
hodnocení

Jsem od Přerova a tady se pohybuje, jako nejlevnější Unilep S29 za cca 112,-/25kg v DEKu. V přepočtu 86,-/25kg za ten STANDARD je fakt rozdíl. Kdybych kupoval jeden pytel, tak to neřeším, ale na rekonstrukci toho lepidla používám hodně, tak mě to zajímá.

V praxi se používají cementová "lepidla" na všechno. Přijde mi, že málokdo rozlišuje, co s tím bude dělat, pokud nechce přímo lepit obklad a dlažbu. Vím, že třeba tu S29 používají zedníci i na perlinku nebo i srovnání staré hrubé. Akorát na obklad a dlažbu si každej obkladač vybírá to svoje oblíbený, ale jinak to vůbec neřeší. Aspoň mě to tak přijde. A co se týče YTONGu, tak ten se dá slepit snad "vším."

Budu Vám oponovat ,v praxi se nepoužívají všechna lepidla na všechno.Toto se alespoň u firem (za 20 let jen u 3) se nedělo .A pokud máte tyto zkušenosti,pak se zde neptejte a udělejte dle svého zajisté ve vašich očích dobrého názoru!

radajz*
hodnocení

Tohle jsem vypozoroval, ale nejsem přesvědčenej, že to je správně. Proto se ptám. ;)

ovczaak*

radajz,DEK trade asi moc nechce zákazníky z ulice,proto má ceny celkem fest nastřelené...zkuste poučku - slevu 10 procent dostanu,už když vstoupím... zkuste se u nich zaregistrovat anebo najděte někoho,kdo registrován je a nakupovat na jeho jméno... sleva průměrně 25 a i více procen,jak u čeho. třeba na mont. pěnu je dobré stami,s registrací. na ytong,sdk zase obi. na elektriku pan Kočí na Osmeku...pokud berete více materiálu,ty obchody si oběhněte. a k tomu,že zedníci dávají s 29 všude - účtují to tak i zákazníkovi? anebo v praxi je tam s29,účetně s39 a s69?...

doplněno 08.07.17 20:20:

ještě dodatek,hranické unilepy s .. mám rád,dobře se mi s nima dělá

radajz*
hodnocení

Jsem u DEKu registrovanej a už tam nějakou dobu nakupuju. A s trochou nadsázky to tam takhle opravdu funguje. Třeba tu s29 jsem naposledy kupoval za těch 112,- se 17% slevou.

Děkuji za tipy, ytong jsem kupoval v OBI, kde jsem si vyřídil 15% množstevní slevu a vyšlo to fakt nejlevněji. Já chodím na elektro k p. Chalupovi k bazénu, o Kočím jsem ještě ani neslyšel. Jak to kdo účtuje, fakt nevím. Ale třeba tu s29 mi doporučili na perlinku přímo v DEKu a pak si ji objednal i obkladač na vyrovnání staré hrubé, když obkládal u rodičů.

Jinak já mám ty "s" taky rád. Zdají se mi jemný a ještě voní. *smich* Jen jsem si teď náhodou všiml toho STANDARDu v OBI, tak jsem si řekl, že se zkusím poptat-

ovczaak*

kočí - od chalupy směrek k žebračce,kolem policajtů,těsně před odbočkou na osmek po pravé straně,v jednom z těch domků...

hodnocení

0x
Zedník mi tvrdí že mu přijde že je to original v přebalu, ale stejně mu ho nekupuju. Celou koupelnu jsem nechal udělat ve flexilepidle. Nadvýdaj 500 kč mi nepřijde tak šílený když obkad a dlažba stojí desítky tisíc .
radajz*
hodnocení

Já bych taky řekl, že CEMIX nebude vyrábět speciál edici pro OBI, ale prostě jen dá jinej pytel na ten jejich STANDARD. I když u toho jejich píšou, že je mrazuvzdorný a stojí 160,-/25kg, což je fakt rozdíl.

I když ono proč by nevyráběl? Do stroje dají prázdné pytle na 20 kg a v nastavení stroje zvolí trošku jiný druh směsi...

Radajzi kde to žiješ? Vítej v česku kde je všechno v česku vyrobené pro giganty (Tesco,OBI,Baumax...) ošizené na rozdíl od originál výrobku!Každý výrobce je schopen toto pořešit přece nebud do OBI dodávat svoje lepidlo v jiném přebalu za polovinu své ceny!To máš stejné jako jízdní kolo-v suoper a hyper kouipíš stejně vybavené kolo za 5000kč ale v odborném obchodě stejně vybavené kolo třeba za 15 000kč-proč? KUP s albertu a za pár kilometrů jízdy poznáš rozdíl mezi kolem za 15 a za 5 tisíc. U st.lepidel toto nezjistíš a až to zjistíš -je pozdě!

hodnocení

0x

Zdravím, nejdůležitější ze všeho je obrátit ten pytel a podívat se na specifikace, které tam výrobce musí uvádět. Pokud vyhovují tomu, co chceš dělat, vezmi jej, pokud ne, neber (tím myslím údaje ze zkoušek o osvědčení o jakosti, nikoliv ty, co si tam výrobce udává, jak je nejlepší a možná i nejlevnější). Toto je u každého výrobku tohoto typu nejdůležitější (další je datum výroby, za jak dlouho jej koupíš a jak byl skladován do okamžiku, kdy jsi jej koupil a v jakých podmínkách jsi jej případně skladoval ty předtím, než jsi jej použil). Je možné vše, ale výrobce o těchto údajích lhát nemůže, tam teprve zjistíš kupříkladu co je to za výrobek (na co je vhodný atd.). Neodsuzuji ani OBI, ani Hornbach, ani CEMENT Hranice ani DEK apod. Zedníci každý své preferuje, nevím, já jsem na to nikdy nedal, řídil jsem se podle sebe, technikých specifikací výrobků a data výroby. Ten zedník jsem ovšem byl vždy já, a u sebe doma. Kdo to dělá na kšeft, tam mohou rozhodovat i jiné věci pochopitelně...

radajz*
hodnocení

Všem děkuji za názory. :)

Zkusím pytel a uvidím.

gravezza

Chtěl bych se zeptat, jak jste pořídil? jak se s lepidlem pracovalo a jaké je Vaše doporučení?

Děkuji

radajz*

Spotřeboval jsem ho 20 pytlů a nezaznamenal jsem žádnej problém. Většinové požití byla perlinka, částečně zdění z YTONGu.

Pokud jde o osobní dojem, tak se mi při míchání jeví o trošku "hrubší" než ta S29. Ta S29 mi přijde taková krémovější, konzistentně. Nicméně je to nepatrnej rozdíl a po zapravení hladítkem jsem na zdi žádnej rozdíl nepoznal. Ještě oproti S29 rychleji schne. Což je výhoda při zdění, ale nevýhoda při tahání perlinky. Ale taky to není žádná tragédie, pokud člověk netahá 4m na ranu. Ale neznám srovnání s lepidlem, který je přímo pod značkou CEMIX. Třeba by tam skutečně rozdíl nebyl.

Takže zatím ho hodnotím kladně. Počítám, že zeď těžko spadne a že by mi ze zdi spadla omítka i s lepidlem a perlinkou se mi taky nechce věřit. Obklady bych s ním radši nelepil, ale na použití, viz. výše, ho pořídím zase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]