Nejste přihlášen/a.
Když jsem před lety stavěl z kamene opěrnou zeď u svažité zahrady, (šířka zdi 45 cm a výška 180 cm - základ 60 cm široký a hluboký 80 cm), ponechal jsem ve zdi mezeru širokou 180 cm a vysokou 100 cm. Vybetonoval jsem v tomto volném místě tři betonové sloupky a mezi ně volně uložil kameny mezi ně jsem dal zeminu s humusem a osázel trávou a květinami. Dopadlo to žalostně a proto jsem se rozhodl opéěrnou zeď v tomto místě dozdít jako je okolní zeď.
Moje představa je taková, že bych líc stěny vyzdil kameny a směrem ke svahu zahrady bych chtěl použít zbytek tvárnic z Hebelu, kterých mám asi 2,5 kubíku a nemám pro ně jiné použití, než odvézt na skládku stavebního odpadu.
Domníváte se, že mohu Hebnel použít, když bude kolem něj jako pojivo vápenocementová jádrová omítka Manu 2 firmy Baumit a mezi hlínou svahu zahrady a Hebel- tvárnicemi 5 cm betonového potěru 20 MPa?
Děkuji předem každému, kdo si moji prosbu o radu přečte a kdo mi sdělí svoje stanovisko.
Pro bližší představu připojuji foto..
Zdeněk
Pokud budou ty tvarnice hebel odizolovány od zeminy protivlhkosti pak je použijte ale pokud ne tak tu budete děla zbytečně!Kde je vlhklo nejsou ani trochu vhodné!
To nick diesel, děkuji Vám, že jste si moji prosbu o radu přečetl a také Vám děkuji za fundované doporučení. Tvárnice z Hebelu, pro které již nemám použití, půjdou na skládku stavebního odpadu. Použiju k opravě pytlovaný beton a lomový kámen.
S pozdravem z Karlovarska Zdeněk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.