Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kropení betonu

Od: kimbert* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Vybetonoval jsem schody do podkroví(monolit),ty jsem po zavadnutí povrchu pokropil vodou a zakryl igelitem,měl bych dotaz kolik dní je polévat a nechat zakryté .Beton jsem dělal v míchačce 1ku 3,použitý cement 42,5 štěrkopísek 0-16.Děkuji za vaše rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Beton zraje přibližně 4 týdny, ovšem již po cca 3 dnech získává 70% pevnosti. Schody uvnitř stavby bych ani nepřikrýval a kropil bych maximálně 1 týden, více nemá podstatný význam. Jen je třeba dbát, aby beton "neuschl", pro své zrání potřebuje vlhkost.

doplněno 07.07.17 12:39:

@adf: Ale no tak, zas až taková katastrofa to není;)

doplněno 07.07.17 13:13:

@milancukrar: *palec*

hodnocení

1x

Nesmíte každému vše věřit, musíte zjistit, proč se kropí beton. Poslechněte satama.

doplněno 07.07.17 13:40:

Satame, když já denně slyším tolika blábolů, nějak jsem otupěl v přesvědčování. Ať si každý věří čemu chce.

Beton v zimě se nekropí, proč asi.

Ahoj Milane,

fakt nevím, co ti mám odpovědět. Jedině souhlasit. A pak se div, že tu mám občas problémy, protože jsem trochu cholerik a tu a tam se neudržím. No nic, radši držím hubu a v rámci možností i krok*smich*

hnipirdo*

Co je na mé odpovědi špatného a co sem pleteš zimu?

Milý pane hnidipírko, o Vás se vůbec nikde nezmiňuji, a nehodnotím Vaše odpovědi. Je jasné, že v zimě se nemusí tolika kropit beton, páč není tolika zahříván a nedojde k přehřátí.

hnipirdo*

Děkuji Vám milaničkucukrárníčku za vysvětlení!

hnipirdo*
hodnocení

0x

Doufám, že máš ještě bednění na schodech, které udržuje vlhkost ze stran a kropí se docela dlouho, záleži na vlhkosti vzduchu. Ják říkám, čím déle kropit, tím lépe.Týden by měl stačit.

adf
hodnocení

0x

když nebudete kropit,popraská to a můžete to zbourat.Stačí druhý den kropení vynechat a je vykydáno,popraskáno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]