Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř nad plynovými hořáky

Od: inzinyrka® odpovědí: 11 změna:

Dobré ráno, prosím o názor rozumných a zkušených:

Nechali jsme si zrenovovat kuchyni. Řemeslník šikovný, krásná práce, dodal kuchyňské skříňky i se spotřebiči. Až je to hotové, čteme s manželem návody k použití (kdybyste nás viděli nad myčkou, padli byste smíchy) a zarazilo nás, když jsme si v návodu k digestoři přečetli, že by měla být nad plynovými hořáky nejméně ve výšce 65 cm. Manželovi se to nějak nezdálo, přeměřil vzdálenost hořáků od digestoře a zjistil, že je to jenom 47 cm. Teď uvažujeme, jestli nechat skříňku s digestoří předělat, aby odpovídala vzdálenost návodu. Předtím jsme digestoř neměli, bydlíme ve starém cihlovém nájemním domě.Občas se mi stávalo, že jsem zapomněla chvilku zapálený hořák bez konvice, na to si teď musím dávat extra pozor (nad sporákem jsme neměli nic.

Je to krizové, nebo plašíme zbytečně? Děkuji.

Digestoř nad plynovými hořáky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

3x

předělat,ty normy vymyslel někdo z nějakého důvodu...

doplněno 07.07.17 08:14:

njn,ono to není jen o tom,že to občas chytne... plyn je mastný a strašně špiní,u digestoře takto nízko to bude celkem znát. se zblázníte z neustálého čištění... na té stěně mezi skříňkama je co? dřevěná deska?

doplněno 07.07.17 08:26:

ty kuchyně se ted takto dělají,dejme tomu. koukněte ještě pod ten vypínač vpravo,jaká tam je krabička. pokud černá,můj revizák by mi nedal revizi,chce tam samozhášivou,dvoupláštovou,tuším kopos ki 68l/1,je oranžová. ale to už je maličkost...

hodnocení

Na stěně je dřevěná deska, má mi tam ještě za varnou desku domontovat na ochranu dřeva sklo. Jsem z toho tedy dost nervózní, ale ten člověk dělá krásné kuchyně už spoustu let, tak jsem dala na jeho rady.

doplněno 07.07.17 08:29:

Na krabičku bych se musela zeptat elektrikáře, dělal nám v kuchyni komplet nové rozvody a jističe. Vůbec tomu nerozumím.

rv*
hodnocení

3x

Dal bych na normy. I tak občas digestoř chytne. google.cz/...

hodnocení

Toho se právě dost bojím. Ani těch 15 cm to nezachrání.

hodnocení

Děkuji za názory, zavolala jsem mu a už odšroubovává skříňku s digestoří. Ani se nebránil.

hodnocení

0x
Taky jde o to, že je blbě vidět do zadního hrnce. Takže když to předělá, bude jen dobře.
hodnocení

To je pro mě taky důležité. Byla jsem při vaření zvyklá nahlížet a teď to bylo složitější, takže se těším na výsledek.

hodnocení

0x

Bydlím v paneláku a máme kuchyň předělanou, ale vesměs vychází z původní, tak jsem to byl změřit a máme 80 cm... Možná to bylo dříve o nějkaý cm níže...

hodnocení

Díky, už jsme zadali k nápravě.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

já mám opačný "problém", jelikož mám tělesnou výšku 2metry, tak si hlavou mlátím o digestoř a ta se musí umístit výše. pak ale není tak účinná, nebo se musí použít výkonnější, což znamená dražší (ta může být i hlučnější). poslední co jsem si montoval, tak měla rozměr 100x60cm a dva motory. do odtah.roury 150mm.

hanis

měl jsem podobný problém, který jsem nakonec vyřešil šikmou digestoří. A do hlavy se netřísknu...*smich*. Už nevím co to bylo přesně za typ, ale je to něco podobného jako tahle... dalago.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]