Nejste přihlášen/a.
rad bych slysel nejake nazory na nasledujici vec:
Vyzdil jsem pricku sprchoveho koutu porobetonem 50mm. Je kotvena do nosne zdi nerez L pasky, kazdy druhy sar. Dilatace od nosne steny je 1cm, vyplnena penou. Tloustku porobetonu 50mm jsem pouzil proto, ze chci mit sprchove dvere sirky 1m a takhle mi tam vychazi presne pozadovany montazni otvor. Pricka je z boku oprena o vanu do vysky cca 60cm. Celkova vyska je 2,2m. Pri poklepani na horni volny roh pricka vyrazne vibruje +- 5mm. Jeste mam v planu ji ukotvit v horni casti nad dvermi nerez trubkou vodorovne do bocni steny. Ovsem, nemyslim si ze pri zatazeni perlinkou a oblozeni obkladem se budu moci o pricku libovolne opirat. Nejvice se nyni priklanim k reseni prizdit zevnitr koutu k pricce 10cm porobeton a mit pricku 15cm a sprchove dvere tim padem 90cm.
Predem diky za Vase nazory!
2x
Nevím jaký materiál je na stropě ale v krajích a uprostřed můžete dolepit 15cm pilíře, které co nejtěsněji vklíníte o strop. Pokud je tam sádroš, je nad ním pevný strop (doufám
a do toho je potřeba se dostat - třeba těmi roxory.Nevím jaké máte možnosti, já bych na ně navařil kousek pásoviny a zapřel je z příčky proti trámu, traverze nebo co tam je. Pak je obezdíte, aby nebyly vidět (vyvrtat díru do porobetonu a nasunout jako korálky?) Jde o to, aby příčka byla ukotvená pevně do podlahy - stropu + ty nerezové L pásky co máte na zdi. Snad jsem to popsal srozumitelně.
Ale jako samouk to máte docela pěkně udělané, to jo ![]()
Ještě dotaz ke stěně to máte jak kotveno? Jen pěnou nebo páska hmoždinkou do zdi a vloženy do lepidla ve ložné spáře příčkovky?Pokud takto -vyškrábal bych pěnu ze spáry a prohodil maltou,ale napřed důkladné pokropení porfixů.Oak asi rozebrání sdk podhledu a dozdění k hurdám,pak stačí jen na několika místech ukotvit lepidlem nebo maltou a zbytek pak bude stačit pěna.
2x
Nebourat, nerozebírat, je to zbytečná práce a škoda materiálu. Tohle opravdu vyřeší, když to dobře ukotvíte. Na hřebíčky se vykašlete, ve spáře stejně žádnou váhu neudrží. Klidně flexou vyžezejte spáru, nebo pužijte vrtačku a udělejte pořádné kotvení do zdi i stropu. Ukotvení kantky musí fungovat tak, že jak vyzraje, vykopu uprostřed díru krompáčem, aniž by se pohnula ![]()
doplněno 06.07.17 21:14:
Na jednom místě (na začátku ) příčky lepí a na závěr doporučuji odskok a pěnu? Nevím ale toto je pělná pitchovina od toho kdo to video stvořil a poslal do světa dokonce na 1.školení nám doporučoval spíše nežli nerez kotvami kotvit příčky standartně do kapes ,jako cihelné zdivo,ale to byl tenkráte Hebel,který mezitím zanikl a posléze značku koupil Ytong a ... ! Navíc jsem již hooodně dlouho pracuji ve stavebnictvíl ale s tímto jsem se nesetkal ,tím je oslabena pevnost příčky,zejména u Vás,uklouznete ve sprše po mýdel a celou ji zboříte.
Osobně jsem hlavní stěny (celé jádro ) až ke stropu a kotvil pěnou a zbytek pak důkladně vymazal lepidlem a střední Koupelna-Wc) pk nad budoucí strop a ze všech stran jsem pak do příček kotvil UD profil a do něj rastr z cd profilu...ale já zdil hlavní příčku z desítky (visí na ni kuch.linka )další dvě tři pak mezi ze 7,5 cm .
0x
Pokud se nebudu dívat na další věci o kterých správně píše diesel, já bych v tomto případě perlinku s lepidlem pod obklad dal. Podstatným způsobem (pokud to zakotvíte i nahoře) to zvýší pevnost příčky.
0x
Takto vyzděná příčka, bez ohledu na jakékoliv video, je prasečina. Ukotvení pouze do země a úhelníky (bez těch by spadla když dupnete) Jak píše diesel, buď klasické kapsy, stačily tři, nebo proti stropu rozepřít a do zdi ukotvit kouskama roxoru. Zašprajcujte to o strop, aspoň pilířky ve třech místech, místo pěny lepidlo a můžete obložit. Perlinka je pouze práce navíc, na pevnost ani vibrace nemá vliv.
Zpevnění čela příčky zpevní jen to čelo. Zeď je vázaná a chová se jako monolit, když se utrhne u zdi, spadne i s roxorem - v čele.
0x
Nevim proc mi to ty fotky otaci - prvni je ok a zbyle dve jsou na kant. Posledni foto je mezera u stropu.
0x
proč je hotový jako 1 .SDK podhled a pak se až staví?..nějaké nové technologické postupy? ale abych odpověděl na původní dotaz...přizdil bych tam ještě jednu 5cm a bohatě by to stačilo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.