Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kompresoru

Od: julek odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, přes firmu mam možnost nákupu kompresorů Scheppach hc 100 nebo 52 DC. jedna se o stejné dvoupistove ale liší se pouze velikosti nádoby 100 nebo 50 litrů. můžeme je Mít za stejného peníze jaky vybrat na domácí kuteni a občasne lakování? Boji se, aby při foukání kol zbytečne netlacil celou nádobu než vypne. sice má výkon 412 litrů za minutu, ale i tak. dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tady je potřeba zauvažovat nad primárním účelem kompresoru - pokud jej kupuji na stříkání, pískování, sponkování a pod, tak dozajista sáhnu po 100 l vzdušníku. Pak holt ovšem musím oželet, že při občasném foukání kol musím natlačit 100 litrů. Ale z logiky věci - předpokládám, že primární využití bude pro práci, protože kupovat si kompresor za desítku jen na foukání gum mi přijde poněkud nadnesené.

BTW - výše uvedenému problému se dá vcelku elelgantně předejít - není třeba kompresor pokaždé tlakovat z nuly, stačí jej nechat natlakovaný. To přináší potřebu jen občas vyšroubovat a vyčistit spodní odkalovací ventilek (přesněji řečeno ne demontovat celý, pouze vyšroubovat ten odpouštěcí šroub). Vzdušník totiž docela dobře drží tlak, uniká to právě většinou přes odkalovák, kde se dostane šupinka rzi a pak to lehounce profukuje.

Takže já bych vzal tu stovku.

rv*
hodnocení

0x

Bral bych samozřejmě ten větší. A ten odkalovací šroub vespodu nechávám stále nepatrně povolený, aby v nádobě nezůstávala zkondenzovaná voda. Při práci jím něco utíká, ale snad tak předejdu korozi.

Nepřededete. Voda ve vzdušníku je kondenzát - tudíž vzniká kondenzací vlhkosti ze stlačeného vzduchu na stěnách vzdušníku. Takže stejně to bude mokrý a tím pádem to bude i rezatět - a místy i korodovat *smich* . Ovšem tím povoleným šroubem nic moc nepokazíte - na stejném pricipu pracují tzv Bekomaty

bekosales.com/...

Ty montujeme na velké vzdušníky a v přednastaveném časovém intervalu ,,odfrkávají´´ - prostě krátkodobě otevřou a tím dojde k odvádění kondenzátu mimo vzdušník.

Ale pro uklidnění - ano, ve vzdušníku sice bývají šupiny rzi, ale durch prorezlý vzdušník jsem ještě neviděl - a to se kolikrát zabýváme i Orlíky z dob socíku.

julek
hodnocení

Rozumím. Firma určila jednotnou cenu cca 6000 za kus a je libo si vybrat objem. Využíti mam minimální. Mam samodomo 3 fázový s kompresorem z Avie a zde mi vadilo slabý vykon. Uziti: foukání kol, čištění filtru, občasne lakování konstrukcí na stavbu domu aj. Prostorove neprekazi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]