Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba betonové podlahy ve stáji

Od: map odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chtěl bych udělat ve stáji novou betonovou podlahu. Do teď tam je udusaná hlína. Můj návrh je takový, že na hliněnou podlahu rozmístím betonové kostky, aby byla kari síť uprostřed betonu. Na ty kostky dám kari síť s oky 15x15 a tloušťkou 4 mm a zalijí betonem. Vyspaduji, protože podlaha bude sloužit pro ovce a slepice. Žlábek udělám tak, že do zavlhleho betonu položím plastovou rouru a tu poté odstraním. Plocha je to zhruba 60 m2. Ve stáji nemrzne. Zajímalo by mě teda jaký beton z betonárky použít, jestli vyhovují kari sítě a jestli dát štěrk pod beton. Protože se někdy stane, když hodně prší, že se objeví voda, ale zase odteče. Ještě by mě zajímala tloušťka betonu, jestli stačí 8 cm. Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fero*
hodnocení

0x

Dobrý den,Váš návrh podlahy neni dobrý.

V prvé řadě byste měl nějakým způsobem vyřešit průnik vody na uvažované ploše,zda se jedná o povrchovou,nebo

spodní vodu,v takovém případě je nutné udělat drenáže a ty vyvézt přes obvodové zdi mimo objekt.

Kari síť nemůžete pokládat na nějaké beton.podložky,síť položte do betonu cca do 1/3 od spodku betonu,tz.ve Vašem

případě 2,5-3 cm od spodu,přihodit betonem a ručně se sítí zaklepat,aby se řádně obalila betonem.Pokuď nebudete

po betonu jezdit traktorem,tak síť(4mm)stačí.

Protože 60 m2 je relativně již velká plocha bylo by dobré ji rozdělit alespoň na 3 pole,aby beton náhodou při zrání

nepopraskal.Mezery se pak po vytvrzení vylejí asfaltem.

Rovněž je dobré dát mezi beton a zdivo po obvodě distanční vložky-IPA,přetažené cca10 cm nad beton.Žlábek udělejte

jak uvádíte.Síla betonu by měla stačit.Beton použijte zn.B20,nebo B30.Když budete míchat vlastní, dávejte poměr

1:3,5-4,je dobré přidat Sokratés.Po uzrání betonu bych ješte provedl penetraci.

S pozdravem fero

map
hodnocení

Dobrý den, děkuji za příspěvek. Jedná se o povrchovou vodu a podlaha je v úrovni okolního terénu. Zajímalo by mě teda, jestli můžu dát beton čistě na tu udusanou hlínu? Děkuji.
fero*

Dobrý den,samozřejmně můžete,ale přesto pásy kolem obvodových zdí,jak jsem uváděl v předchozím, určitě dejte.

Tak ať se dílo podaří. S pozdravem fero

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]