Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo Grundfos SQE ve vrtané studně

Od: trossau* odpovědí: 3 změna:

Vážení přátelé, mám problém a proto se na vás obracím o radu. Ve vrtané studně máme čerpadlo Grundfos typu SQE. Studna je hluboká 21 m. Zásobník vody-tlaková nádoba s vakem typ VAV 35 - výrobce Aquasystem S.n.c. s obsahem 35 litrů a s tlakovým spínačem TSA - AC3.

V provozu bez jakékoliv závady pracuje od roku 2003.

Nyní se nám ale stává, že čerpadlo pulsuje, t.j. při otevření baterie je proud vody podle nastavení několik sekund stabilní a poté v několika intervalech se zvyšuje samovolně tlak čerpané vody.

Můžete mi poradit, jak toto samovolné zvyšovaní tlaku čerpadla odstranit? Není práce tlakového spínače chybná? Jak ji "umravnit"?

Budu vám vděčný, když mi v této záležitosti doporučíte, jak to napravit.

Zdeněk

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych neviděl problém v čerpadle ale v nádobě .Zkoušel jste tlak sigmontpraha.cz/... nebo video

trossau*
hodnocení

To magor a slavco 31, děkuji Vám za Vaše doporučení. Po dofouknutí vzduchu je zase vše v pořádku. Budu na to myslet a vždy po půl roce tlak vzduchu v tlakové nádobě zkontroluji a v případě potřeby doplním vzduch. Všem přeji příjemné léto.

Zdeněk

hodnocení

0x

Možno potrebujete dofúkať vzduch alebo vymeniť vak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]