Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hnědý vodič (fáze) mám zapojit na levý kontakt (1) a nulák (modrý) na kontakt v pravo (2)? Děkuji
nooo,ty zkoušečky typu tužka s doutnavkou,fázovky za pár kaček,jsou celkem svině. občas ukáží napětí i na modré,na vině je indukce. pokud opravdu máte přehozené dráty,dělalo to prase,které to nepřeznačilo. sežeňte pro jistotu někoho,kdo se v tom vyzná a přeměří to. tam může být milion závad,žádná sranda.
Tak jsem celkem zmaten, mě teda příjde, že mám v bytě přehozené kabely. Po zapojení hnědého kabelu na střed pomocí zkoušečky svítí objímka - nulák (modrý kabel). Přehodil jsem kabely, modrý kabel na střed a pomocí zkoušečky svítí střed. Už se mi to stalo nedávno, když jsem propojoval kabely od nabíječky a větráku na 12V. Měl bych pozvat elektrikáře na prověření? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.