Nejste přihlášen/a.
Mám poměrně zánovní remosku fy Tescoma. Poklice je na povrchu hodně lesklá. Po několikerém pečení se mě udělaly asi 3 menší hnědé fleky-mapky. Asi od pečení.. Nevím, čím očistit. Jarem umýt nešlo.
Něco podobného jsem měla dříve na papiňáku, použila lehce houbičku a cif a vytvořily se světlé fleky, lesk zmizel.
Tak mám obavu vzít znovu cif. Máte-li někdo zkušenost a můžete mě poradit, děkuji Vám.
Chybí mi údaj o typu povrchu. Bývá nepřilnavý, ale těch je více druhů. Jestli je lesklý, může být povrch keramický. V žádném případě bych nepoužíval CIF ani jiná abraziva, o to líp tam pak nečistota ulpívá. Zkusil bych louh (NaOH), který je k dostání v drogerii a používá se i k čištění ucpaných odpadů. Udělat si roztok 1 lžička na deci vody a místo potírat, případně i vyvinout mechanický tlak. Ale bacha na oči a použít gumové rukavice. Na závěr zneutralizovat octem a důkladně opláchnout. Osobně bych si s těmi fleky nelámal hlavu. Ničemu nevadí a udělají se zase.
Remosku mám od roku 1988 a vypadá stále, jako nová (vršek). Používám na ni Raky (Bril). Zrovna včera jsem ji myl po rýžovém nákypu. cistici-prostredky-do-kou/... nic lepší neznám, kam se hrabe nějaký Cif, Ata a další! Jde s ním vyčistit vše v kuchyni i koupelně.
Řešila jsem stejný problém a vyzkoušela x růz. prostředků. Zlatý bývalý smalt! Dostala jsem fleky dolů, přípravkem na nerez to tedy moc nešlo, "spojenými neabrazivními prostředky." Teď se bojím remosku použít. Moc spokojená s ní nejsem, je to ta velká a trvá docela dlouho, než se v ní něco upeče.
Mně se osvědčil W5 z lidlu na trouby. Je ve formě spreje. Nastříkáte na povrch, tekutina se změní v pěnu, která nabyde (jako pěna na holení), necháte působit asi hodinu a pak setřete vlhkým hadrem nebo houbičkou. Samozřejmě potom pořádně umýt. Ale dostalo to z pánvičky takvou tu těžko sundatelnou skorotuhou mastnotu.
Přípravek nesmí na hliník, takže bude pravděpodobně obsahovat louh či podobnou sloučeninu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.