Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychické obtěžování ze strany sousedů

Od: orka* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

mám na vás milé lidičky a dobrý rádcové prozbu. Můj dedeček je v invalidním důchodu bydlí už nějakou dobu sám navíc má zdravotní problémy s kyčlema a má také nemocné ledviny a problémy s páteři dědovi je 61 let. Cokoliv je třeba udělat na zahradě jako je např. sekání trávy, štípání dřeva, takové těžší práce, tak tatka přijde s práce když má čas a udělá dědovi co potřebuje.

Horší to je když děda potřebuje pomoct v domácnosti např. vyžehlit, vymalovat, vyluxovat koberce, apod. je na to prostě sám a pečovatelku si nemůže dovolit s finančních důvodu. Jsem dědy vnučka a tak se mu snažím v domácnosti vypomáhat hlavně podle toho jak mám čas a rodiče také. Jelikož za dědou dojíždíme 50 km tak se snažíme se vystřídat s rodiči a jezdit za dědou aby tam nebyl dlouho sám a hlavně aby se nenamáhal a nedělal doma těžkou práci aby si ještě víc neublížil po zdravotní stránce. Babička umřela před třemi roky a dědu to moc zasáhlo protože byl na babičku moc zvyklí a ted mu chybí každodenní kontakt a hlavně babička často děda pláče pořád se s tím nemůže vyrovnat a nám je dědu moc líto.

Také jsme zjistili, že dědovi začali dělat problémy sousedi od té doby co žije sám. Neustále hází děti od sousedů dědovi na jeho zahradu míče a létající talíře a pokřikují hlasitě na dědu vratte nám létajícící talíř ! vratte nám míč ! a to je pořád do kola děda už je z toho vyčerpaný a otrávený jak neustále na něj děti od sousedů pokřikují už si snimi opravdu neví rady. Křičí na něj jak na malého kluka a rodiče těch děti jen přihlíží a čekají na reakci za rohem jak bude děda reagovat. děti sousedů lezou na střechu jak mají kůlny a pozorují dědu co dělá na zahradě a na hlas hulákají že na střeše je to pohodlný a posmívají se dědovi do očí. Děda nemá žádné soukromí a klid a už neví kam by se před sousedy schoval aby ho nebuzerovali. Nemůže si chvíli sednout ani na lavičku a přečíst si noviny vypít čaj.

Děda byl ochotný několikrát dětem házel míč zpátky k nim na zahradu a oni mu ani neumí poděkovat naopak jsou ještě zato vulgární a nerespektují dědu že ho to obtěžuje házení míču a talířu na cizí pozemek. Se sousedy není žádná domluva už jsme to s nimi s tatkou řešili ale vůbec to nepomohlo naopak hází dědovi na zahradu jejich děti čím dál víc. Prarodiče a rodiče děti neumí dětem domluvit ani napomenout aby neobtěžovali starého pána a hráli si tak aby nikoho s tím neomezovali a neobtěžovali. Naopak dospělí z toho mají zábavu a smějí jak jejich děti buzerují dědu. Je mi z toho až do pláče že už ani prarodiče nemají v sobě stud a dali vychovu svým vnoučatum aspon oni když ne vlastní rodiče.

Přitom sousedi vědi že děda je nemocný a že to není mladý kluk aby ho takto buzerovali a otravovali mu na stará kolena život. Poradíte nám prosím vás jak máme dědovi s tímto problémem ohledně sousedů pomoct? Přestupková komise nám moc nepomohla ted nevíme co dál jak máme tomu zabránit slušnost v dnešní době jde stranou a sousedské vztahy jsou čím dál horší. Děkuji vám všem za podněty a zkušenosti.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ať děda těm dětem nevrací nic z toho, co mu hodí na zahradu a dětem řekne, ať si pro to přijdou jejich rodiče.

asd1

Jj, vracet pouze rodičům až si pro to přijdou. Brzy je to přestane bavit a děcka si srovnají.

Taky může zavolat policajty že mu někdo hodil na zahradu neznámý předmět a bojí se že to je bomba ;)

kepler*
hodnocení

0x

Není jednoznečné, jestli takové chování je vůbec přestupek, i když je zavrženíhodné. Nejlepší by to bylo řešit po dobrém a navštívit rodiče těch spratků. Možná o tom ani nemají tušení. Větší váhu by mělo, kdyby to udělal taťka. U nás se zase bavily děti tím, že často zvonily na domovní zvonky bytovky a utekly. Stačila jedna návštěva a stížnost a je pokoj. A to se prosím jednalo o Cikány!

hodnocení

0x
zajít za rodičema dětí a v klidu si s nima popovídat a vysvětlit jim situaci a požádat je aby to dětem vysvětlili
nic jinýho se dělat nedá
nebo dědovi k plotu vysázejte vysoké túje tak aby mu do zahrady nebylo vidět

vykuk*
hodnocení

0x

Zdravím, je mi líto, že má za sousedy nevychované hajzly, jak děti, tak asi i jejich rodiče, podle toho co píšete.

Jestli váš otec nepochodil s domluvou s těma špínama, tak by váš děda měl mobilem dokumentovat to hulvátské a nevychované jednání a pak to předat přivolané policii. Pokaždé, když se to děje a ta verbež si musí uvědomit, že jejich primitivizmus musí končit na hranici jejich pozemku a nesmí nijak obtěžovat okolí.

A ještě neco k tomu, jak píšete že " nemá na pečovatelku". Tady v krajském městě je Charita, která má mobilní pečovatele, kteří objíždí podobné lidi a účtují něco kolem 100Kč na 1h. Takže, když k někomu třeba zaskočí týdně na 2x1 hodinu, aby se třeba pouklidilo, pomohlo s nějakou hygienou ap, tak to balík není, ne?! Je to ale charitativní společnost, komerční pečovatelské služby stojí násobně více. Zkuste se poohlédnout po podobné službě v jeho regionu a možná budete mile překvapeni.

PS: Také stát na tyto služby dává dávky !

bcxy
hodnocení

0x
No, úplně vím, jak by tohle řešil náš soused na vsi. S dětmi by si... promluvil... a ty by se k němu pak bály přiblížit na 100 m.

pohanka*
hodnocení

0x

Neporadím se sousedy, ale jestli má problémy si i u vařit, nakoupit, tak dnes v mnoha obcích a městech je možné objednat dovoz obědů. Někde i zapůjčují svoje termo nádoby /dvoje na vystídání, v jednom oběd přivezou a hned si druhý, čistý odvezou na následující den. Optejte se na obecním úřadě. Jídla s příspěvkem od obce /tedy levnější/ se vozí ze školních jídelen, veřejných jídelen, domovů důchodců, někde se tedy dochází do restaurace, ale obec i zde důchodcům zařídila slevu na obědy. Systém je různý, podle místních možností.

jin*
hodnocení

0x

Schvalování,nenapomenutí rodičů,to co provádějí jejich děti, je šikanování. Měli by jste jít na policii,předejte,jim videozáznam,nahrávku,co vám dopověděli jejich rodiče..

marfusa*
hodnocení

0x

Každý, kdo je takto otěžován má možnost obrátit se na Bílý kruh bezpečí. Já s nimi mám výbornou zkušenost. Dvě menší dívky tloukly cihlou do hlavy mého syna. On byl po operaci a měl rozřezanou lebku. Manžel zkoušel domluvit jejich matkám. To jsou retardované asociální osoby bez soucitu. Bílý kruh bezpečí nám poradil a vše se vyřešilo tak, že pracovnice z Obvodního úřadu sociálního odboru dívkám oznámila, že jestli ještě jednou bude na ně stížnost, půjdou do výchovného zařízení. Na asociály platí jen tvrdý zásah. Dědy je mi upřímně líto.

jita*
hodnocení

0x

Ahoj. Mám to samý a ještě horší. Pomluvy obtežování a otravování od sousedů. A to je mi 36 let a žiju sama. No jo vesnický burani si vždy dovolují jen na jednu osobu. Já pocházím ze slušné rodiny a mám ráda extravagantní oblečení. Protože mám štíhlou drobnou postavu tak si sousedi dovolují...nejenže sem házejí úmyslně míče a jiné věci ale ještě místo aby zazvonili posílají sem svoje děti na pozemek i když ví že se tu staví a může se kdykoliv něco stát...navíc tu mám zvíře které by je mohlo kousnout a brát jako vetřelce na pozemku.Vedle sousedka má tři děti té jsem to dovolila protože jsme kamarádky ale ta odnaproti to je udrbaná klasická vesnická slepice co ji žíví manžel a děla si děti jak na běžícím páse a by nemusela do práce pak se kope doma do zadku a čumí kdo kde sem jde na návštěvu. Já mám 52 kg a ona dobrých 100kg i víc...takže to dělá čistě ze závisti a není sama.Místo aby poděkovala že jsem ji míč podala tak měla ještě držku že se o mě říká že jsem děvka.Tak jsem jí už z plnách plic řekla jestli není jednoduchá a co má v hlavě..kdybych se živila sexem nebydlím ve starém domě ale mám vilu a lítám ve vrtulníku a že za bydlení platím. Dovolují si protože je tam děda sam. Kdybych měla 2 m a svaly nechají mě na pokoji. Jsou to jednoduchý hloupý lidi co nemají žádný smysl života...nemakají hulí a dělají všude kravál. U nás to u babičky řešíme tím že je u ní mamka se psem a je klid. Hold táta tam za ní každý den jezdí aby babičku nevykradli.Vulgarismy jsou trestný stačí nahrát podat trestní oznámení ale za to dostanou jen1000kč že je to přestupek.Je to vše o slušnosti určitě to je vesnice...takových buranů nevychovaných tu běhá...ne každá vesnice to ale tak má u babičky jsem vyrůstala tam je to v klidu tam vědí že nestřídám muže tady mi jenom přijede kamarád, dělník, kamarádka a hned s tím podle nich spim a už jsem děvka...jsou to hlupáci co nežijí vlastní život. Děda nemá povinnost jim ve svém věku vracet balony a za chování dětí zodpovídají rodiče...naše děti by si v životě nedovolili hulákat kraviny na cizího člověka..je to vše o špatné výchově rodičů..no když vidím chování sousedky...jak řve na psa na slepice a je hnusná a nemá vychování tak natož její dítě co se chová jak nevychovaný spratek..vždyt i ty cikáni kolikrát zazvoní a slušně se zeptají a tohle jsou jednoduchý lidi co je nenaučili doma chovat se slušně...jak 100let před opicema...

Tedy vás mít za sousedku, to taky musí být terno *blee*

jita*

Ono je terno bydlet vedle psychoušů co zpracují každého vašeho chlapa a snaží se mu namluvit že jste si to vše vymyslela a kolik lidí by bavilo fotit a točit si ty jejich psychotiny navíc se mi motají do soukromí na druhou stranu jakmile se okolo mě objeví chlap oni přeci nepotřenují abych s někym bydlela nemohli by pak otravovat uvědomte si že tady mám co do činění s psychicky narušenýma lidma co používají bunky jen na intriky. Ode dne kdy sousedi mluvili s mým spolubydlícím se můj spolubydlící chová jako hovado a píše mi že jsem paranoidní magor já si to ale nevymyslela bohužel. Takže spolubydlící tu bydlet nebude když se nechal oblbnout jejich lživýma intrikama. Bůh ví co mu namluvili za hovadiny.Oni nejsou hloupý když sem přijede chlap zalezou a dělají jako že nic pak si toho chlapa vezmou stranou něco mu řeknou a on mi pak píše bezduůvodně že jsem magor...takže terno je bydlet vedle takových sviní co mě kazí osobní život na druhou stranu si říkám co je to za neinteligentního hlupáka chlapa když jim věří a nevěří me že...procf bych si to jako měla vymýšlet. Já vám ty sousedy klidně pošlu vedle vás aby bydleli a kazili vám vztahy a pak si můžeme povědět jaké to je a garantuju vám že žádného chlapa mít vedle sebe díky nim nebudete i kdyby jste byla jeptiška tak z vás udělají couru a cvoka

soused

Na takové lidi platí je hrubá záplata, takže ignorovat a pokud útočí, oplácet dvojnásob. Takové ty rady jako "vemte lahvinku a běžte se se sousedem domluvit" jsou jen vlhké sny diskutérů. Jedny takové sousedy jsme také měli. Nakonec zjistili, že na jejich hru nepřistoupíme, časem dali pokoj. K sousedícímu plotu jsme pak postavili vysokou zástěnu a je klid.

jita*

Tak ty moji sousedi když se okolo mě objeví chlap nebo případný spolubydlící...se s tím chlapem dokonce domluví a namluví mu že jsem si to vše vymyslela že jsem paranoidní magor a kde si co si...zatím každý chlap byl hlupák a nechal se jima zpracovat. Tříletý vztah mi rozbourali pomluvami že jsem se koupala se třema chlapama v bazénu nevím kde když žádný bazén nemám.A před dvěma dny oblbli spolubydlícího úplně ho OBLBLI lživýma řečma že oni jsouti nevinní a já se tady asi pomlouvám sama. Navíc mi ted spolubydlící píše úplně stejný hovadiny co mu řekli oni.Je to jejich klasická verze. No ono je spíše terno bydlet vedle lidí co mojí kočce propálili břicho a bouchali mi na dveře sekyrou. když sem přijde chlap domluví se za mýma zádama...namluví mu že jsem blázen a ten chlap mi pokaždý pak píše úplně stejný hovadiny co mu namluvili oni.Jestli mu za to i zaplatí já nevím že se ty lidi chovají jako cvoci pak.,Ze mu za to dají láhev nebo peníze netuším ale je to dost cvoklý...ted se přistěhoval na týden spolubydlící a od rozhovoru se sousedem mi píše že já jsem magor když jsem mu pomohla s bydlením. Takže upřímně řečeno moji sousedi nemají žádné skrupule a protože potřebují aby mě mohli dál otravovat abych bydlela sama. nestydí se lhát ale když se nad tím zamyslím tak jen hllupák chlap jim na to skočí a to už je třetí chlap co jim uvěřil a nevěří me...takže to není ten pravý

jita*

Takže bych měla jako jít a přebírat sousedce chlapa tím že se budu svlíkat na zahradě jako ona a nadbíhat každýmu chlapovi co je okolo mě...a všude tvrdit jaký moji sousedi jsou kurvy blázni a paranoidní magoři?Tohle totiž oni dělají mě. A když jsem s tímhle šla za chlapem...a on šel ke mě bydlet.Sousedi zalezlý a nebo punertální sousedka co si schválně hladí schválně nahatá nohu na lavičce?Tohle bych jim musela vracet navíc špinění mé pověsti. Opravdu vy by jste takový intrikány chtěli mít vedle sebe? Co by vás sledovali co děláte a kam chodíte až na zastávku mhd: Vám by se to líbilo? Kdyby jste se do někoho zamilovali a oni by ho zpracovali že by vám ten člověk přišel nevěřil by vám protože nejsou blby aby to dělali před ním. Oni potřebují abych žila sama a neměla ochranu...navíc nevím co tomu chlapovi řeknou ale zatím každý prominte mi ten výraz hlupák co se točil okolo mě jim uvěřil hned po prvním rozhovoru i když věděl že jsem mu pomohla tak od té doby co měl co do činění s mými sousedy otočil začal mi psaát pokaždé stejnou verzi že jsem magor což jsou úplně stejný hlášky pomlouvačný jako tvrdí oni...narušený lidi psychicky a u mě je ten chlap pak mega hloupej a proč mám chodit s hlupákem co uvěří každý špíně co na mě kdo nahází

jita*

Navíc jsem tu podnájemník co si platí nemalé peníze a oni si snad myslí že tu bydlím zadarmo ci co. Zatím tedy každý chlap co se okolo měš točil byl hlupák co se nechal odradit mými sousedy. Ty mu napovídali že jsem magor blázen a že si vše vymýšlím a že jsem jim naprosto ukradená při tom den před tím než se sem nastěhoval spolubydla tak se na něj hned všichni ptali když přijel višchni zalezli i když normálně jsou na zahradě a otravují mě s tím že čumí který dělník sem za pronajímatelem přijede na rekonstrukci domu která probíhá pode mnou.Tudíž ty muži nechodí ke mě.Ale opravují dole dům. takže není žádný pádný důvdo o mě vykládat urážky typu coura kurva blázen magor co tu slyším pořád jen skrz to že nehulím nekouřím chodím do práce a starám se o zvířata...pro mě nejsou normální zase oni co chlastají a intrikují a svádí každého chlapa co se okolo mne namane dokonce se na tom vzájemně domluvají a sázejí se jak dlouho to ten chlao ty jejich drby o mě vydrží...podařilo se jim překazit tříletý vztah i 9 měsíční tím že šli za mým chlapem a napovídali mu jak jsem tamhle s někym něco měla. Dokonce i tady pár týpků lhalo o tom žře se mnou chodili. Jeden magor měl dokonce moji fotku v mobilu a tvrdil bývalému že se mnou spal ten mu vzal telefon a rozflákal ho a rozbil mu držku pak na mě ten chlápek vražedně čuměl a já nevěděla proč a ž mi to bývalý po roce řekl. Dokonce se prý skrz mě první rok rval v hospodě za mou pověst a já to anií nevěděla ptž do hospody chlastat nechodím...jsem neustále terčem posměchu vysmíváníí trapných narážek a dokonce se těm hovadům daří mi ničit i soukormý život a kterž ženský se nedotkne když chlap nevěří vám ale věří vašim sousedům...vám přijde normální aby vám sousedka sváděla chlapa? Aby posílali svoje náctiletý15 letý holky aby se před vašim chlapem svlíkali? aby soused si vašeho chlapa bral za roh a pomlouval vás u něj jaká jste coura a že jste blázen když nejste do větru a studovala jste psychologii tak víte že to chování není normální?

jita*

Po dobrým to snima nikdy nešlo...na začátku mě všichni zdravili a když jsem neodpověděla protože jsem těch jejich pomluv měla plné zuby tak mě zase drbali že nezdravím. jejich děti mě otravují dodnes ne v dobrým civí na mě a pronásledují mě když chodím se psem na procházku jak posedlý . Vždy když přijede chlap tak zalezou a dělají jako že nic. lezou sem na pozemek a čumí z oken co dělam a nedělam. V hospodě neustále probírají každou volovinu z mého života a každýho chlapa co se okolo mkě točí tak mu namluví že jsem blázen a že si to vymýšlím...já si říkámzase takový chlap nemá pak v mém životě co pohledávat když je hloupý a věří cizím lidem...

doplněno 11.07.17 13:10:

Každý typek co se okolo mě točil se pop rozhovoru s mými sousedy začal chovat jako magor. Psal mi stejný fraze furt to samý dokola jak papoušek co papouškuje moje sousedy co by mi nejraději vlezli až do koupelny. Místo poděkování že jsem jejim dětem podala míček mi sousedka na celou ves zakřičí no jooo o vás se všude na celou ves říká že jste Kurva...na to jsem reagovala že ona sama má najeto partnerů více než já...co na to říct...a je chlap vůbec duševně normální? když věří drbům ze vsi? podle mě ne. Jedna paní tady pracovala v hospodě a má manžela. Šla z práce a s ní šel jeden od 20let mladíš štamgast a druhý den se náhodou potkali u její branky a šli spolu do hospody druhý den už byla děvka co podvádí svého manžela doma měla zle a všude o ní říkali že si našla zajíčka...nikdy mi neřeknou kurva před chlapem protože vědí že by jim dal co proto ..ale vždy to budou říkat za mými zády. Ničí mi můj soobní život. lezou na pozemek očumují a intrikují aby odradily chlapa. já si zase říkám no chlap co jim uvěří ty jejich vymyšlený kraviny tak je to svým způsobem i test jestli jim uvěří je to hovado a jestli ne tak je to fajn chlap. já bych ráda potkala někoho normálního kdo se umí ženský zastat a ne že bude papouškovat jejich přihlouplé fráze typu kurva..děvka...magor a paranoidní...proč bych se měla stěhovat? At se odstěhují oni když nejsou sociální osoby vedle kterých se dá v klidu žít..opakuji sousedka naproti má100kg a její děti místo máma říkají jen blázen to je učí ona. Civí co dělám nedělám. vedle to samý a vedle mě tu pomlouvají taky protože žije sama...

Ano - a poradit chcete s čím, jito? :(

komise
hodnocení

0x

Když je děda starý a nezvládá si například uklízet, štípat dříví apod. nenapadlo vás přestšhovat si ho k sobě? Přistoupil by na to? Co se těch smradů týče, dala bych podmět sociálce, aby přijeli skontrolovat jejich rodinu, protože se domnívám, že rodiče nezvládají výchovu dětí. A řekla bych rodičům, že jsem je nahlásila, za to, že nezvládají výchovu svých děcek a ať se těší,protože si na ně úřady teď dají pozor, včetně chování a prospěchu jejich fracků ve škole. A zdůraznila bych, že úřady mají povinnost, v případě nezvládání výchovy rodičů, děcka odebrat. A jejich nezvládání výchovy jim váš děda moc rád povrdí, až se ho sociálka příjde zeptat, zvlášť když je ještě podporují v tomto chování je starým lidem. Myslím, že po nahlášení se ty problémy vyřeší. Přestupková komise je málo. Sociálka je větší strašák, zvlášť když má právo odebírat děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]