Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zařizuji si byt a chtěla bych dřív, než začnu kusy nábytku kupovat vědět, jak bude ladit s policemi nebo jednotlivými doplňky. Chtěla bych program, který jednotlivé kusy nábytku, atd. vyjme bez okolí, pouze holý nábytek a já si ho na samostanou stránku "nalepím". Pak si k tomu budu přidávat např. police, zrcadlo atd.
Dělá se to tak i v módních časopisech. Na stránce jsou např. šaty, sluneční brýle, korále, boty atd.
Vím, že existují i programy, ve kterých si z nabídky vyberete nábytek, barvu stěny a tak si to naplánujete, ale já mám na mysli konkr. kusy z jednotlivých obchodů.
Pokud by jste ale doporučovali nějaký jiný/podobný program nebo tip, moc ráda vše uvítám.
Děkuji.
No..nezlobte se, ale Vy si to představujete jak Hurvínek válku. Jiné přirovnání mne nanapadá.
Aby to mělo nějaký smysl, je potřeba udělat vizualizaci..a to není věc, kterou se naučíte "přes noc". K tomu mimo znalostí potřebujete ještě textury..a 2d nebo 3d modely nábytku a dalšího zařízení..
To v rozumné kvalitě nemáte šanci zvládnout.
Je hezké, jak si spousta lidí stále myslí, že na vše existuje program - samozřejmě bezplatný - který se ovládá max. pěti tlačítky a dokáže vše, na co uživatel jen pomyslí. To Vám zde asi zkazíme radost - nic takového neexistuje.
Pokud to chcete "jako v módních časopisech", tak si pořiďte fotoaparát s pořádným vybavením (pár desítek tisíc Kč by možná stačilo, když bude polovina věcí z Číny nebo z bazaru), nafoťte veškerý nábytek, který Vás zajímá a to ze všech možných i nemožných úhlů. Pak nafoťte místnosti, kde byste si ten nábytek představovala a můžete si na pár týdnů až měsíců jít hrát s některým z pokročilejších grafických editorů. Vše ořezat, opravit a poslepovat do jednoho musíte sama.
Pokud by se Vám spíše líbilo "jako v designerském studiu", tak dojde na nějaký 3D program. Práce s programem nejspíše bude zřejmě ještě náročnější, než s profi grafickým editorem a pokud čirou náhodou nenajdete po týdnech brouzdání internetem již vymodelovaný přesně ten kus nábytku, který chcete, tak si ho musíte vymodelovat sama. Stejně jako místnosti. A pak přidat textury/materiály, osvětlení... Pro začátek se můžete naučit s programem SketchUp. Ten je na interiéry ideální a na internetu se dají dohledat i nějaké ty modely od lidí z celého světa.
A jako "jednoduchá"varianta se nabízí vyzkoušet některé specializované programy, které jsou dělané hlavně na " hýbání s nábytkem".. má to ale háček.. ty lepší programy budou placené, ty zdarma zase nebudou obsahovat tolik možností. Tak jako tak, šance, že v některém z nich najdete zrovna ten Váš vysněný nábytek nebo tam půjde nějak importovat, je nějakých 0,000000... prostě mizivá. Pokud máte dostatek času, můžete začít třeba u tohoto seznamu.
Pokud nemáte tolik času, nechcete se učit s X programy, ale peníze nejsou problém, svěřte to radši nějakému studiu. Když jim dostatečně zaplatíte, určitě dokáží vzít v potaz nábytek, který se Vám líbí. A jestliže nechcete platit nekřesťanské peníze za nejistou vizualizaci od někoho cizího, tak se nakonec možná spokojíte s katalogem, obrázkem z internetu nebo fotkou v mobilu jako většina lidí.
Tím "módním časopisem" jsem chtěla jen přiblížit vizi, jakou jsem měla na mysli. A o 2D či 3D vizualizaci nepadlo ani slovo.
A je zvláštní, že víte, co používám za fotoaparát. Samozřejmě, že když mám zrcadlovku neznamená, že jsem profesionální fotograf a že rozumím všemu okolo toho, ale když se chci zdokonalit, musím se pídit a ptát. A nejspíš byla chyba sem vůbec strkat nos. Bohužel mi to ale přišlo jako dobrý nápad, jelikož kolem sebe nemám nikoho, kdo by tomuto tématu rozumněl. Tolik z Vašeho úvodu.
Jinak děkuji za poskytnuté návrhy programů.
Jo, janino, chybami se člověk učí.
janapekna.cz/... - ale co to umí si musíte osahat sama.
Nechápu, co za ty léta způsobilo takové změny ... Dříve tu lidi opravdu pomáhali a snažili se poskytnou jakéholiv rady a tipy. Dnes tu sedí jen zakomplexovaní lidé - jak vidím, s touhou chytnout se každého slova a co nejvce popíchnout.
Jinak samozřejmě děkuji za webovou adresu. Projdu si to.
Víte proč se tu člověk musí chytat každého slova? Protože jsou dotazy mnohdy nesmyslné, neúplné, zavádějící nebo psané lidmi, kteří příliš nerozumí tomu, na co se ptají. Pak snadno vznikají dotazy typu "Mám hrušky + hraboše a chci z toho diamant. A teď raďte!"
Vůbec tu nejde o nějaké komplexy a popichování, ale o to, že Vy požadujete konkrétní a jednoduchou radu (program, návod, tip..) na něco, co při kombinaci všech požadavků z Vašeho dotazu zřejmě nelze. Nějaký nábytek + přesouvání? ANO. Fotka místnosti + fotka nábytku? ANO. Ale opravdu jsem ještě nikde neviděl program, který by dokázal "naskenovat" nábytek, který potkáte někde v obchodě nebo uvidíte v letáku a ten by Vám vložil do fotografie / modelu místnosti a pak s tím dovolil dále pracovat.. bohužel. Tohle je prostě na ruční piplání v grafickém editoru nebo zbytečnou dřinu s 3D modelem. Obojí s nejistým výsledkem.
To, co zřejmě berete jako popichování, bylo pouze popsání realistických možností co s tím lze dělat. Když uberete ty "konkrétní kusy" nábytku, tak je možností až až, jinak to moc nadějně nevidím. Každopádně přeji hodně štěstí, pokud na požadavcích trváte a poukázání na to, že to není možné, je pro Vás smrtelnou urážkou..
Zdravím.Program zdarma na vaše řešení není,ale pozvěte si bytového architekta a on vám poradí.První schůzka je zdarma a když mu řeknete svůj styl bydlení,tak něco navrhne.Odkaz sem dát asi nemůžu,ale je jich dost po ČR.
PS: Nenapadejte zdejší rádce .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.