Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamknout dveře

Od: kimk odpovědí: 23 změna:

Máme jedny dveře, hodně staré, panelákové. Nelze je momentálně vyměnit, tak prosím neraďte výměnu. Nemají klíčovou dírku. Z jedné strany je takový kolíček nebo jak to popsat, ten když otočím o 90°, tak se západka zasekne a dveře nejdou otevřít ("zamknou se"). Z druhé strany je ale jenom dírka a tam čouhá jakoby šroubek na plochý šroubovák (takový vidlicový tvar). Když otočím kolíčkem, otáčí se i ten "šroubek". Já bych ty dveře potřebovala ale zamknout z druhé strany - z té, kde je jenom ten šroubek. Zkoušela jsem to šroubovákem, ale to jde jenom když jsou dveře otevřené. Jakmile je zavřu, tak to nejde (otočím to jen tak o 45°). Nevíte, jak by to šlo zamknout? "Klíč" od toho nemám.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při otáčení šroubovákem, přitáhěte trochu dveře k sobě.

doplněno 29.06.17 20:31:

Jinak toto je standartní provedení zámku do koupelny, nebo na WC. Nic urvané není a ten šroubek je tam jen na nouzové otevrení zámku, kdyby třeba někdo na WC omdlel a potřebovala by jste se dovnitř dostat s pomocí.

kimk
hodnocení

Zkoušela jsem, nejde to :(. Jen při otevřených dveřích.

doplněno 29.06.17 20:33:

A jak se potom otevírá při té nouzi? Je na to nějaký spešl klíček, který by se dal koupit třeba v OBI a podobném marketu?

zamek1

V nouzi dveře otevřete pomocí toho šroubováku ;)

V paneláku bývaly takové dveře běžné u všech místností, nejen u WC či koupelny.

kimk
hodnocení

Aha, no, ale to mi právě nejde :(. Mám teda jenom takový slabší šroubovák, tak možná tím. Tak to fakt netuším, jak udělám *nevi**zed*

doplněno 29.06.17 20:40:

No, to je teda nápad. Proč by se měl člověk zamykat doma třeba v obýváku zevnitř? Spíš budu chtít zamknout ložnici z venku, aby mi tam návštěva nelezla... ach jo, já snad polezu oknem :D

zamek1

I kdyby se vám to podařilo zamknout, stejně lehce to odemkne jiná osoba po dobu vaší nepřítomnosti.

Jedině pak klasický zadlabávací zámek FAB.

kimk
hodnocení

Já vím, ale pochybuju, že to budou nějak zkoumat. Jedu pryč a spolubydlící tu bude mít nějaké kamarády. Nečekám, že by nějak zkoumali jak odemknout dveře, ale moc nevěřím, že aspoň nezkusí vzít za kliku.

Naopak - ložnice se zamykala zevnitř. Bývali v ní dospělí lidé a nechtěli, aby je nečekaně navštěvovaly dětičky ..

Mimochodem, jaké zamykání a nepřítomnost? Tou páčkou zamykáte místnost ve které jste a nejde oteřít z druhé strany.

kimk
hodnocení

No právě. Já potřebuju zamknout zvenku té místnosti, abych mohla odjet a nebát se, že mi tam zvědavci polezou. Proti zloději to jistě nepomůže, ale zvědavé kamarády to odradí.

zamek1

Pak už jedině toto:

lepiky.cz/...

rasekvasek*
hodnocení

2x

Přece jednoduché-pokud to potřebujete zamykat z druhé strany,tak přehoďte štítky na druhou stranu mezi sebou.*frajer*

zamek*

A tu páčku vzít s sebou*palec*

No ,rychlejší bude vyšroubovat kliku a vzít si ji sebou*smich*.Ale vážně tento zámek nějak extra nezabezbečíte,když tam budou chtít vlézt tak si poradí

hodnocení

0x

Namontovat petlici a visaci zamek.

kimk
hodnocení

To si představujete jak? Nic montovat nemohu. Jsou to dveře v pronajatém paneláku. Nepotřebuji to nedobytné, pouze kdyby chtěl někdo "čumendovat", tak aby se mu to hned neotevřelo.

pohanka*
hodnocení

0x

Při otevřených dveřích kolíček vystrčíte, při zavřených jenom částečně.

Porovnejte protikus. Do čeho se kolíček dostává. Tam může být chyba. Porovnejte velikost - rovnoměrný tvar, jestli se šířka kolíčku nezvětšuje, jestli není kolíček šikmo /vzhůru, dolů/, je-li na druhé straně vůle, tedy jestli má kolíček prostor dosáhnout v rámu úplné zastrčení, jestli do něčeho nenaráží a nepustí ho to dál. Možná třeba i zvětšit pilníčkem stávající otvor by byla asi první věc, kterou bych zkusila. Dveře mohly trochu spadnout v pantech.

Porovnávejte nejdříve očima, kde by mohla být chyba. Někdy stačí minimum a zámečkem se nehne. Vezměte si na to baterku, lupu.

kimk
hodnocení

To je zajímavé, ale nevím, co myslíte. Když otočím kolíčkem, tak se viditelně nic nestane, jenom žlábek zůstane pevně a při zmáčknutí kliky se nazastrčí do dveří. *nevi*

doplněno 29.06.17 20:15:

Podle mě byl ten otočný kolíček i z druhé strany (kde je jen ten šroubek), ale buď ho někdo odmontoval nebo urval.

doplněno 29.06.17 20:25:

Přidávám fotky

Jak zamknout dveře
zamek*

Kupte si nové dveřní kování:

klikyfora.cz/...

kimk
hodnocení

Nemohu dělat takovéto úpravy.

Aha, teď už je jasnější o co jde. Dveře záchoda nebo koupelny. Z vnitřní strany je ta béžová páčka, která při otočení do vodorovné polohy zablokuje mechanismus a nejde zmáčknout klika. Z venkovní strany byla krytka. Tu tam nemáte a pod ní je přístupná osička té béžové páčky. Je to pro případ, že by bylo nutné otevřít záchod či koupelnu zvenku. Jen nějak nechápu, co s tím chcete podnikat.

doplněno 29.06.17 20:38:

Koledujete si o to, že si dveře "zamknete" a už neodemknete.

kimk
hodnocení

Nemám to ke koupelně ani k WC, ale normální místnosti, kterou chci zamknout zvenku po dobu mé nepřítomnosti. Proč tam majitelé dali takové dveře netuším *zed*

kimk
hodnocení

Díky za rady, vyzkoušíme a uvidíme :)

pohanka*

A spolubydlící nemá to stejné zamykání? Tedy jestli by nemohli použít tu stejnou páčku ze svých?

jabraka*
hodnocení

0x

Tyto kliky se používají do koupelen a WC.Provizorní zámek zamyká západkou zevnitř,zvenčí přístupný není.je normálně zaslepen.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]