Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení hadice k sudu

Od: martin12* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, hledám řešení jak vodu z okapů odvádět na zahradu. Napadlo mě dát pod okap plastový sud (50 l) a dole k němu napojit tlustou hadici a tou vodu odvést cca 10 metrů na zahradu.

Co potřebuju k napojení hadice k sudu? Vyvrtat díru do sudu, protáhnout tam hadici a zamáznout silikonem asi nebude nejlepší řešení nebo by to stačilo? Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Hadicový trn + těsnění + matice.

Napojení hadice k sudu

vykuk*
hodnocení

1x

Já použil tenhle kohout. Chce to utěsnit a matkou stáhnout a maká to.

doplněno 04.07.17 22:21:

Zvenčí jsem nsvůlíknul vrlkou podložku s na utěsnění jsem si vystříhl ze staré duše na jízdní kolo těsnění a stáhl koupenou matkou. Matku kupte i s kohoutem, nemá metrický závit, aspoň myslím. Toto řešení by Podlahu asi nenadchlo, ale mě to stačí.

doplněno 05.07.17 14:06:

Z venčí jsem navlíknul velkou podložku a na ...

Napojení hadice k sudu #2
martin12*
hodnocení

To je dobré. Ćím jste to utěsnil? Jen jste vyvrtal díru o kousek větší než je ta závitová část, prostrčil a stáhnul matkou s těsněním (to na obou stranách) nebo nějak jinak?

hodnocení

0x

Kus niplu se závitem, prostrčit dírou v sudu, z obou dvou stran matice s těsněním a ven na závit hadičník.

hodnocení

0x

Použil jsem starý sifon k umyvadlu.

ovczaak*

milancukrar,já to dovedl o level výše,použil jsem rovnou celou starou vanu i se sifonem... pravda,mám k nim snadnější přístup,než k sudu *smich*

hnipirdo*
hodnocení

0x

Natáhni hadici přímo z okapu.

jabraka*
hodnocení

0x

Já používám zalévání samospádem.Hadici,naplněnou vodou,strčím do sudu.Voda stéká samospádem .do koncovky s uzavíracím ventilem.Voda se nesmí úplně vypustit.Není potřeba nic do sudu vrtat,žádné fitinky a propojky.

JABRAKA

hodnocení

0x
Nechci být kverulant, ale 50 litrů mě přijde nějak málo. Něco většího by se nedalo sehnat? Ideálně IBC nádrž? Pak se jen koupi tvarovka, do ní kohout, hadice a je vystaráno.

Tazatel zrejmě neřeší vodu na nějaké využití. Chce ji jen odvést 10m od domu na zahradu.
Doporučuji co největší světlost hadice i kohoutu, v přívalových deštích to bude úzké místo pro celý systém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]