Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěla bych se zeptat ,mám pronajatou popelnici a před pár lety se mi ztratila,když jsem volala na technické služby řekli mi když chci novou budu jí muset zaplatit,nakonec jsem jí našla v trávě,pravděpodobně mi jí tam odkutáleli některé dobré duše,předevčírem jsem zjistila že mi popelnice zmizela ,prohlédla jsem okolí a nikde není,pravděpodobně jí někdo odcizil,musím jí platit nebo ne,četla jsem tady u vás že jsou většinou firmy pojištěné a mohu nějak zjistit zda firma která zajištuje odvoz je pojištěná?Děkuji za odpověd.
Myslím že je to správná otázka, ale správněji by zněla na pronajímatele popelnice. Pak ještě také když se ptáte takto, bylo by vhodné zmínit i konkrétní podmínky smlouvy o pronájmu popelnice. Za normální a lagické považuju stav kdy někomu něco půjčím, že ten se bude o půjčenou věc starat tak aby nedošla újmy. Pakliže věc se ztratí nebo je poškozena víc než se dá čekat od běžné amortizace, chci náhradu. Pokud ovšem smlouva o pronájmu nezní jinak.
Lalinko, u nás město hradí svozové firmě nájem za přistavené popelnice - je to jejich majetek (svozové firmy). Není podle mého názoru správné, když na Vás chtějí uhradit odcizenou popelnici. Není v moci občanů popelnice uhlídat. Já bych v každém případě nahlásila krádež popelnice na policii a trvala bych na zápisu o krádeži. S tím bych šla na město a žádala novou popelnici. Jednak je pojištěné město a určitě také svozová firma. Město má povinnost zajistit odvoz a likvidaci odpadů a také si reguluje, jaká popelnice bude k nemovitosti přistavená. Toto, co píši, týká se místního poplatku za odpad. Ale i když by se jednalo o druhou verzi úhrad - platby za přistavenou popelnici dle objednávky majitele a nebo správce objektu - mělo by to být stejné. Já tvrdím, že byste to platit neměla. Dejte na úřad zápis z policie - možná by i stačilo to písemně na úřad oznámit a oni si už budou sami policii kontaktovat. Jsem přesvědčená, že to není Váš problém, ale problém města. Podepsala jste snad převzetí popelnice a bylo tam uvedeno, že za ní odpovídáte? Jsem zvědavá, jak to dopadne. Pokud se pamatuji, tak cena popelnice není zrovna malá - tuším do tisíce korun.
Dobře jsem si to pamatovala - cena 120 litrové plastové na kolečkách se pohybuje od 810 Kč do 1150 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.