Nejste přihlášen/a.
DObrý večer, rád bych se optal, zdali se doporučuje zaizolovat polysterenem venek i vnitřek místnosti?.. Zed je cihlová 45 cm. Jednalo by se pouze o strany venkovní
Vnitřní izolaci v žádném případě, raději o toto zesílit vnější izolaci. Nevýhodou vnitřní izolace je posunutí rosného bodu do zdi a navíc dvojí práce na zateplení. Pokud bych zvažoval vnitrřní izolaci tak sádrokarton a izolační vrstvu vzduchovou.
V jednom případě jsem chtěl zateplit jen jeden pokoj, ne celou vnější zeď, tak jsem zvolil vnitřní izolaci, poliš lepený celoplošně, už to tak je deset let a nejeví to známky jakékoliv závady. Připouštím, že vnitřní izolace může být problematičtější, ale s kategorickými závěry jako "v žádném případě" bych byl opatrnější.
I my zateplovali zevnitř dva pokoje a je to cca 20 roků. Žádná vlhkost. Třeba tomu nerozumím, ale teplo, které se vytvoří vevnitř tam zůstává a neohřívá studenou stěnu. Jsme s tím velmi spokojeni a náklady na vytápění těchto pokojů (na sever) jsou ekonomické.
.. na polystyren jsme našroubovali osinkocementové plotny a zamalovali. Úspora je značná, ještě jednou říkám, že žádné rosení nikde ani u oken, žádná plíseň sucho jak na Sahaře.
Vím, že to asi odporuje stavařským zákonům, ale otec je bývalý stavař, rád experimentuje a znovu neporadil špatně. Ještě upozorňuji, že celý dům je suchý, je udělána správná izolace i když byl postaven v roce 1960. Když jsem to spočítala správně, tak tato izolace zevnitř funguje 27 roků.
Ahoj, a projevilo se to na teplotě či úspoře? Na poliš jsi pak ještě něco nalepil, šlo by rovnou nalepit tapeta?
díky
J.
Ano, pokoj je teplejší. Na poliš jsem dal perlinku a natáhnul omítku (není to příliš odolné, při nárazu třeba kousek odloupne a odpadne, ale u mě ta zeď není na nějak exponovaném místě, takže mi to nevadí).
Dobrý den, právě řeším obdobný problém a to máme jednu zeď v jedné místnosti cca 4mx2,5m, která je z plynosilikatu o tlouštce 30cm z 80-let minulého století a v zimě je strašně studená. Chceme ji zateplit. Na vnější zateplení celé stěny nejsou peníze, tak bychom rádi jen z vnitřní strany přidali polystyren 5cm na tu zeď a zazdili to poroboten 5cm širokým, bude to v pohodě, nebo to lze vyřešti i jinak? Třeba tou vzduchovou mezerou? Ostatní místnosti u té zdi maji na sobě okna a radiatory, tak tam to dělat nebudeme. Děkuji za názor.
Dávat na vnitřní stěny polystyren je nesmysl a blbost.Zeď má ,a tím spíše klasická 45cm z plných cihel, AKUMULAČNÍ tepelné schopnosti,polystyrenem zevnitř tyto odstraníte!Takže jak nekdo tady napsal-rychle třeba při větrání vystydne a zase budete muset více topit!Kdežto opačně-vyvětráte a máte pořád teplo-zeď akumuluje a venkovní polyst.zase nepustí teplo ven ze zdi!
Ale jinak-samozřejmě že to lze udělat i zevnitř!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.