Nejste přihlášen/a.
Dobry den, muze mi nekdo poradit?
Mam pracku AEG kavamat 86410, dlouha leta fungovala skvele , ale posledni dobou jsem menil motor , potom nejakou hadic atp. Nyni kdyz navolim program prani tak zavre dvere , spusti a cerpadlo se rozebehne a za chvilku se na displeji objevi hlaska cerpani pod tim dve 0. 0. a vypne se. Treba na druhy den ji zkusim zapnout a rozjede se. Dnes vsak nic . Zkusil jsem dle navodu hledat hlasku chyby a ukazalo se MB alarm : E 83 a pod nim jeste UI alarm : E 83 display pred tim jsem vsak omylem zmackl obe leva placitka a zapl otocny ovladac na 95 st / prvni pozici / od te chvile je pracka imunni na jakekoliv voleni programu. Muze mi nekdo poradit jak treba resetovat? Dekuji
Mam pracku AEG kavamat 86410, dlouha leta fungovala skvele , ale posledni dobou jsem menil motor , potom nejakou hadic atp. Nyni kdyz navolim program prani tak zavre dvere , spusti a cerpadlo se rozebehne a za chvilku se na displeji objevi hlaska cerpani pod tim dve 0. 0. a vypne se. Treba na druhy den ji zkusim zapnout a rozjede se. Dnes vsak nic . Zkusil jsem dle navodu hledat hlasku chyby a ukazalo se MB alarm : E 83 a pod nim jeste UI alarm : E 83 display pred tim jsem vsak omylem zmackl obe leva placitka a zapl otocny ovladac na 95 st / prvni pozici / od te chvile je pracka imunni na jakekoliv voleni programu. Muze mi nekdo poradit jak treba resetovat? Dekuji
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Pračku vyhodtě ze zásuvky pro její vlastní reset na 2-3 hodinky...
Jinak tato chyba patří kabeláži anebo vadné hlavní elektronice.
Ale také cokoliv dalšího v el. okruhu co může stát pár korun...
jakubo*
0x
Dobrý den, může se zeptat jak to skončilo? Zrovna mi stejný model udělal rovnakou chybu. Volali jste opraváře, nebo zjistili jste příčinu? Jak jste nakonec vyřešili problém?
jaroslav*
takze jsem zjistil ze to muze byt systemova chyba a nebo tlakovy spinac , ty ma tento typ dva ... na coz jsem vymenil ten drazsi ( ne ten analogovej) a pracku uvedl do chodu - mimo jine jsem i prifouknul - vyzkousel ) ten druhy a vsechny hadicky jsem odpojil foukl do nich a znovu zapojil. Pracka fungovala asi 5x vyprani a pote to udelala znovu . Ted se chyba objevuje po vyprani vzdy , takze jsem masetril ma ten druhy tlakovy spinac a objednal . Prijde v pondeli a vymenim jej . Porad levnejsi nez vymena ovladaciho panelu za 4500 . S prackou mam trpelivost protoze je jedna z mala delana po staru a slouzila nam cca 12 let a nechce se mi ji vyhodit. Zkusim a uvidim .
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]