Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novela stavebního zákona vs. lesy ČR

Od: m86m® odpovědí: 1 změna:

Ahoj rádci, vyznáte se někdo nebo řešil s nějakým odborníkem výklad nového stavebního zákona? Podle všeho bych na svůj malý projekt rodinného bungalovu nepotřeboval souhlas sousedů. Jde mi ale o to že pozemek vedle mě je v katastru veden jako les ( i když tam roste jen křoví a terén se skalnatou půdou nenechají žádný strom pořádně vyrůst), lesy čr se při komunikaci chovají jako arbitr a odmítají stavbu povolit. Soused z druhé strany postavil dům 2 metry od tohoto pozemku a po mě chtějí 15 metrový odstup, což je vzhledem k velikosti pozemku nereálné. Děkuji za rady

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lesy ČR si asi skutečně hrají na arbitra, přestože jim do vašeho bungalovu nic není.

Předpokládám, že se bude jednat o stavební záměr uvedený v §103 Stavebního zákona. Potom potřebujete k realizaci územní souhlas, k jehož vydání jsou stanoveny podmínky v §96, odst.3 SZ. Tam si dobře přečtěte podmínku pod písm. d), která stanoví, že pokud není stavba blíže, než 2 m od hranice sousedního pozemku, není souhlas souseda nutný. Nenašel jsem ani žádné omezení v jiných mně známých předpisech, např. z.č. 50/2006 Sb. o obecných požadavcích na využívání území.

Jelikož však Stavební úřady bohužel neuplatňují jednotný přístup, doporučil bych konzultaci na vám příslušném stavebním úřadě.

doplněno 26.06.17 15:19:

Dopustil jsem se drobné nepřesnosti: 50/2006 Sb. není zákon, ale vyhláška. Na mnou uvedených faktech to nic nemění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]