Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba střechy garáže

Od: milzal odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zde poradit, zda je možné mít tuto skladbu střechy do garáže, viz náčrt. Moje představa je taková, že do nosných zdí bych dal trámy o rozměrech 10x12 cm s roztečí 50cm. Seshora trámů našrouboval OSB desky tl. 18mm nebo případně silnější, tyto desky natřel gumoosfaltem a nakonec dal asfaltové pásy. Z druhé strany (interiérové) obyč. SDK. Šířka garáže by byla 3,5m délka 8,5m. Dokázal by někdo i vypočítat/ odhadnout případné zatížení střechy sněhem? Děkuji.

Skladba střechy garáže

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x

Trámky 10 na 12 cm mají blbý poměr stran (nosnost) . Kupte radši fošny 5 na 15cm a dejte je nastojáka . Takto to mám na chaloupce a běžně mám v zimě i pul metru sněhu a když po ní poskakuji ani se nehne.

hodnocení

2x
Nejsem statik, ale něco jsem už udělal, do dřeva trochu vidím a nebál bych se toho. U nás na horách se na střechu dávají trámy 10x14 a úplně v pohodě. Navíc, půl metru od sebe, to unese metr sněhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]