Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení odpadu pračky na vanový sifon

Od: edgar84* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chci se zeptat, zda je vhodné na tento vanový sifon (viz foto) zapojit odpad od pračky? Že to nějak zapojit půjde je mi jasné, použil bych něco takového. Zajímá mě, vhodnost takového zapojení na odpad.

Děkuji.

Zapojení odpadu pračky na vanový sifon

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím, pochopitelně, že lze, proč ne? Tam si sežeňte vhodné napojovací části. Jen si u pračky dávejte pozor, abyste dodržel nejnižší výšku odpadu nebo jak se to nazývá, nejjednodušší řešení je vždy umístit nejvyšší místo hadice odtokové do takové výšky tak, aby se Vám sama nevypustila, nejlépe podívat se do návodu, nemáte-li jej, pak na vypouštěcí hadici udělejte oblouk, byste se do takové výšky dostali a pračka, ale i tak je to zhruba tak, abyste byli nad polovinou výšky toho bubnu pračky..

hodnocení

1x

Proč má být nad podlahou a proč jsem napsal metr? Protože v projektu se odpadová vpusť dává do výšky 60-90 cm. Ale můžeme si klidně hrát, že 650mm :-D Smyčkou tazatel jistě vyžeší samovolný výtok z pračky a když bude špuntovat vanu a hlídat spláchnutí záchodu, téměř nikdy se pračka nevysaje nebo nenapustí. Z praxe ještě drobnost, až tam napráskáte všechny ty kolínka a vše zapravíte, aby jste to pod vanu schoval, vzpomeňte si kolik nervů jste mohl ušetřit. V tom vanovým sifonu není připojovací bod ... protože tam nepatří, i když Pat a Mat ho tam hravě dostali

p.s. Navíc se zcela jistě nedostanete pod sifon, takže to bude smrdět.

hodnocení

0x

Odpad z pračky by měl být 1m nad podlahou. Pokud ho bodnete pod vanu, voda z pračky vyteče samospádem do kanálu.

Proč by měl být odpad 1metr nad podlahou*sok*?Nestačí když se udělá "smyčka" (obr) Akorát vy si tu smyčku musíte udělat nad úrovni max.hladiny vody ve vaně aby se při vypouštění netlačila do pračky a naopak při vypouštění pračky raději zašpuntovat vanu ,ale to poznáte při provozu

Zapojení odpadu pračky na vanový sifon #2

ddd
hodnocení

0x

sagittarius.cz/...

do toho víčka udělej díru, dej tam těsnění a je to.

hodnocení

0x

Pokud se budete řídit radou ddd, kupte rovnou dobrý mop a kýbl, Při každém čištění kuličkového ventilu, vám vyteče smradlavá voda na podlahu, pod vanou to bude zvlášť výživné ... *zed* A vyčistit je potřeba každé 2-3 měsíce.

Neviděl bych to tak katastroficky. Mám ten kuličkový ventil v koupelně na odpadu pračky už 5 let a ještě nebyla potřeba ho čistit. Taky nevím, kde by se tam vzala smradlavá voda když se při každém praní ten ventil proplachuje, sice vodou z pračky, ale celkem nikdy smradlavou*smich*

Nebo taky - nic ve zlém - chtěl bych vidět vaši domácnost

ddd

Ona ta kulička se může vyndat i s pružinou, pokud se dodrží a udělá smyčka, aby nevytíkala voda z pračky. Já jí tam dělám stejně, pro jistotu. Nikdy jsem to čistit nemusel a jede to pořád. Jsi moc háklivej. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]